Ručni satovi

Meliot

Elita
Poruka
23.905
Ručni satovi su nezaobilazni praktični modni detalj koji nam uvek pokazuju tačno vreme. Gotovo podjednako ih koriste i muškarci i žene. Postoje u mnogim varijantama i dizajnima, i još uvek se unapređuju po pitanju tehnologije. I pored toga što smo svi snadbeveni pametnim telefonima, njihova upotreba i dalje ne prestaje. Muškarcima služe kao neki vid statusnom simbola i elegancije, a žene ih uglavnom koriste kao praktični nakit na ruci (mogu se i tako dizajnirati, od zlata, srebra, sa dijamantima). U ovoj temi možemo izbacivati poznate marke i dizajne koji nam se dopadaju. Ručni satovi, uređaji kojima vreme ne prolazi.

Meni jedna od omiljenih marki, japanski Seiko. I obavezno da bude automatik, neverovatan je osećaj kad pomeranjem ruke levo-desno osećaš da unutrašnji mehanizam navija sat.

brand-pc_top_presage.jpg

Poslednja izmena:
ja imam seiko peticu koja se navija drmanjem i iskreno nisam bas prezadovoljan.
skidam ga nocu kad spavam, pre toga ga malo nadrmam da se "navije" i on ce ujutru raditi ali ako sutra zaboravim da ga uzmem ili uzmem drugi sat opet posle moram da ga namestam..nije zgodno to resenje..da jeste, mnogi drugi bi ga uveli.

inace satove obozavam, smatram ih muskim nakitom i imam ih gomilu i kad izadjem na ulicu bez sata osecam se kao da mi nesto nedostaje :D

Сеико проспекс фул сат за неких 600,700 јура. Што је сића. Такође добре сатове раде и Тисот, Оријент, Роамер.. то су неки нискобуџетни сатови који нуде озбиљне механизме. Наравно и ја увек предност дајем аутоматику.

skidam ga nocu kad spavam, pre toga ga malo nadrmam da se "navije" i on ce ujutru raditi ali ako sutra zaboravim da ga uzmem ili uzmem drugi sat opet posle moram da ga namestam..nije zgodno to resenje..da jeste, mnogi drugi bi ga uveli.

inace satove obozavam, smatram ih muskim nakitom i imam ih gomilu i kad izadjem na ulicu bez sata osecam se kao da mi nesto nedostaje :D
Iz koje godine je petica,kad je servisirana?Isto imam peticu iz 85,nažalost u mom malom mistu nema kvalitetnog časovničara

uf stara je..jos od mog tate..tako nesto osamdesetih je kupljena.
servisirana pre dvadesetak godina kod poznanika sajdzije koji je na zalost umro.
radi i dalje besprekorno.
Zadnji put servisiran prije 20 godina,vjerovatno je opruga oslabila i treba se mijenjati plus čišćenje i podmazivanje,mislim da bi trebao da ima 48h rezerve sa novom oprugom,ali problem je generalno nedostatak kvalitetnih sajdzija

moram priznati da od kad sam kupio galaxy watch prestao sam da nosim druge satove osim na moru gshock.

smart watch je odlican i vrlo praktican sat.
Смарт сатови у свету сатова немају никакву вредност, нити могу да је постигну у некој будућности. Исти случај као са модним сатовима типа Армани, Фестина, Гуес, Томи Хилфинџер и тако те глупости.

Смарт сатови у свету сатова немају никакву вредност, нити могу да је постигну у некој будућности. Исти случај као са модним сатовима типа Армани, Фестина, Гуес, Томи Хилфинџер и тако те глупости.
ja ne kupujem sat zbog vrednosti ili da se hvalim drugima nego da mi sluzi i da mi se dopada vizuelno i da ima kvalitet.

ja ne kupujem sat zbog vrednosti ili da se hvalim drugima nego da mi sluzi i da mi se dopada vizuelno i da ima kvalitet.
Све то ок. Само од кад је света и века увек је представљао статусни симбол. Није исто носити сат неког реномираног произвођача или носити смарт или Касио. То ти је то.

Све то ок. Само од кад је света и века увек је представљао статусни симбол. Није исто носити сат неког реномираног произвођача или носити смарт или Касио. То ти је то.
to ako juris sponozruse..one biraju ljude po satovima :D
za ostale je nebitno.

Imam peticu negde u fioci, stara preko 30 god i jos uvek radi kad se prodrma, mada bi trebalo da se malo ocisti i sredi kod nekog dobrog majstora.
Definitivno legendaran sat!

U poslednje vreme furam sportske tisot satove, idu mi uz sve varijante koje nosim.

Trebalo bi da uzmem i jedan za uz odelo, iako odelo oblacim jednom/dvaput godisnje. 🤔

Trenutno pozajmljujem od kuma neki Sinn, mnogo lep, bas elegantan.

Back