RTV pretplata

baš_čelik

Primećen član
Poruka
658
Nisam znao gde bih postavio temu pa evo ovde. Naime ja ne koristim TV vec godinama, sve sto mi treba imam na internetu koji vec placam.

Pored toga sto nemam TV i ne koristim ga, ne zanimaju me ni najmanje sve te sapunice, rialitiji, farme, bratovi, grandovi, drugi dnevnici, reprize srecnih ljudi i sta vec ne, sto se vrti po televiziji.

Uprkos tome svemu, meni uz racun za struju stize RTV pretplata koju sam obavezan da platim, po kom to osnovu?

Zasto moram placati nesto sto ne podrzavam?

Zasto je televizija na ovaj nacin monopolski povlastena u odnosu na novine, internet i ostale vidove medija?

Nisi obavezan da platiš tzv. pretplatu za najgledanije reprizirane serije, Žiku Seljaka i ostale drmosere sa RTS-a, jer ugovor sa istim nisi ni potpisao ( BBC televizijske programe ako želiš da gledaš, platiš pa se klatiš / signal je kodiran )
A pošto je RTS još jedna u nizu velikih pljački gradjana Srbije, smatram ih za kriminalce kojima samo sv. Georgije može stati na rep i odrubiti glavu.

Nemoj da placas i gotovo. Ne mogu ceo narod da izvedu na sud. Ja sam resio ako me tuze da idem u zatvor.
Kad me pitaju "kog si ubio - opljackao" - ma robijam zbog RTV pretplate. Kad mogu u zatvor onoliki direktori ministri rukovodioci menadzeri sto nebi i ja "obican"...
Danas to nije sramota, naprotiv, verovatno je tako i u EU...

Nisam znao gde bih postavio temu pa evo ovde. Naime ja ne koristim TV vec godinama, sve sto mi treba imam na internetu koji vec placam.

Pored toga sto nemam TV i ne koristim ga, ne zanimaju me ni najmanje sve te sapunice, rialitiji, farme, bratovi, grandovi, drugi dnevnici, reprize srecnih ljudi i sta vec ne, sto se vrti po televiziji.

Uprkos tome svemu, meni uz racun za struju stize RTV pretplata koju sam obavezan da platim, po kom to osnovu?

Zasto moram placati nesto sto ne podrzavam?

Zasto je televizija na ovaj nacin monopolski povlastena u odnosu na novine, internet i ostale vidove medija?

A meni nije jasno zašto ja pored kablovske moram da plaćam i tu pretplatu preko računa za struju? :evil:
Ispade da za za dva kanala plaćam 500 dinara a za 75 kanala gde spadaju i ova dva RTS-ova 910 din....msm ispade da me plaćanje 75 kanala košta jeftinije nego ta dva na kojima se stalno nešto reprizira.:roll:

Poslednja izmena:
A meni nije jasno zašto ja pored kablovske moram da plaćam i tu pretplatu preko računa za struju? :evil:
Ispade da za za dva kanala plaćam 500 dinara a za 75 kanala gde spadaju i ova dva RTS-ova 910 din....msm ispade da me plaćanje 75 kanala košta jeftinije nego ta dva na kojima se stalno nešto reprizira.

a zašto plaćaš kada nemaš potpisan ugovor sa RTS om ???
imam total tv i plaćam njih jer sam i potpisao ugovor sa istim

Ispade da za za dva kanala plaćam 500 dinara a za 75 kanala gde spadaju i ova dva RTS-ova 910 din....msm ispade da me plaćanje 75 kanala košta jeftinije nego ta dva na kojima se stalno nešto reprizira.:roll:

Ja imam 110 kanala,satelitsku,pa i ova 2 RTS-a.
Plaćam 390 dinara.
A,njima da dam 500 din.
Hoću,ako poludim totalno !

Vi ste totalno u pravu. Ali, kao što kaze nas narod, šut sa rogatim ne može. Možete biti u pravu koliko hoćete, sila je sila. Činjenica je da će mnogima izbrisati te dugove za pretplatu, ali će isto tako mnogi nastradati zbog toga. Ne znam da li bih rizikovao da mi se nakupi sto i više hiljada duga, i da strepim svakodnevno. Inače, moj stan je oslobođen plaćanja, tako da ne znam baš kako bih učinio.

ja to u zivotu nisam platila niti nameravam..

Inace cula sam foru da ako jednom platis da si naebo :)

Ako neko pita - ne gledam rts.

Mene uzasava i ono da moram da platim sto slusam radio u kancelariji - nemam nameru!

Ne plaćam TV preplatu od kada je posebno uvedena uplatnica za njih.Gledam njihov program i slušam 202.Bez obzira na to, što je nekakav sud doneo odluku o legalnosti naplate kakva postoji,ja se i dalje protivim toj odluci jer ako oni to zovu preplata,potreban je obostrani potpisani ugovor.Ako drugačije formulišu ovu lakrdiju od preplate, onda je to otimačina na nelegalan način a oni to ne smeju.Ovako ko nasedne- nasedne.Sama reč preplata,je dogovoreni i ugovoreni odnos dveju strana,gde se obaveze moraju izmiriti samim ugovorom i njegovim trajanjem.Postoji jedan tehnički problem koji može rešiti ovaj odnos.Rsiver sa preplatnom karticom plaćenom unapred za određeni period.Naravno ,tada bi mali broj plaćao ili kupovao preplatu a što znači da bi morali sam servis dovesti do konkurentnosti sa ostalima.Možda bi i plaćao TV servis,ako bi poštovali pravila koja su sami uveli.Reklame....serije iz praistorije koje gledamo svake godine po ko zna koji put,filmove jeftine produkcije koje takođe repriziraju i sport koji je nekada dosadan a na drugom kanalu skupština.
Tužiti me mogu ali naplatiti nikada.

Ne plaćam TV preplatu od kada je posebno uvedena uplatnica za njih.Gledam njihov program i slušam 202.Bez obzira na to, što je nekakav sud doneo odluku o legalnosti naplate kakva postoji,ja se i dalje protivim toj odluci jer ako oni to zovu preplata,potreban je obostrani potpisani ugovor.Ako drugačije formulišu ovu lakrdiju od preplate, onda je to otimačina na nelegalan način a oni to ne smeju.Ovako ko nasedne- nasedne.Sama reč preplata,je dogovoreni i ugovoreni odnos dveju strana,gde se obaveze moraju izmiriti samim ugovorom i njegovim trajanjem.Postoji jedan tehnički problem koji može rešiti ovaj odnos.Rsiver sa preplatnom karticom plaćenom unapred za određeni period.Naravno ,tada bi mali broj plaćao ili kupovao preplatu a što znači da bi morali sam servis dovesti do konkurentnosti sa ostalima.Možda bi i plaćao TV servis,ako bi poštovali pravila koja su sami uveli.Reklame....serije iz praistorije koje gledamo svake godine po ko zna koji put,filmove jeftine produkcije koje takođe repriziraju i sport koji je nekada dosadan a na drugom kanalu skupština.
Tužiti me mogu ali naplatiti nikada.

Siguran si da si jaci od vlasti?

NERAZUMEM JEDNU STVAR, OK PRETPLATA NAMETNUTA SA CENOM KAO DA ZIVIMO U AMERICI, PA CAK I TAMO BI BILA SKUPA. ALI ZASTO SE SVI JADATE A NIKO NIJE REKAO, AJDE DA NAPRAVIMO GRUPU, BLOG, POKRET, I DA SE ISPOTPISUJEMO DA SMO PROTIV, SVAKO PO 2 COVEKA U CENTRU SVOG MESTA, JEDAN DAN, POSALJEMO AKSOM POTPISE U BAZU I , JEL, KAO GRADJANI OVE ZEMLJE ZNAMO STA NAM TREBA A STA NE. MENI EXSPERIMENTALNA MUZIKA TASTINA PRAZNINE NIJE POTREBNA U JUTARNJEM PROGRAMU I ZIKA SELJOBER DA MI TUPI, REKLAME TRAJU STO GODINA I PROGRAM IM JE UZASAN, BAS NISTA PAMETNO NISMO NI CULI TAMO, VEROVATNO SE SAD PLJACKA UVELIKO FOND JER SA TOLIKIM PRILIVOM NOVCA BI MOGLA DA SE FINANSIRA JEDNA KABLOVSKA MREZA, BUDUCI DA JE PRETPLATA OD 700 DINARA ZA BRDO KANALA I MALIM ODIZVOM GRADJANA MANJI PRIHOD NEGO ZA JEDAN JEDINI KANAL SVAKA KUCA JE VELIKA RAZLIKA 500 DIN, ZAR TO NIKO NEVIDI, I TO BEZ KABLA, HVATANJEM SIGNALA NA BRDO PA NA ONAJ ALUNINIJUMSKI LAVOR, DOBIJES MECAVA SLIKU. VELIKA JE TO PLJACKA, RAZMISLITE KOLIKA SU ULAGANJA JEDNOJ MALOJ KABLOSKOJ I RTS KOJA VEC IMA PREDAJNIKE, KOJE CE I DA USTUPU DRUGIMA ZA MALI REKET, KO JE NJIMA TO ISGRADIO TIJANIC MOZDA, NAROD, KABLOVSKE SU PRIVATNICI PODIGLI U SRED NAJRIZICNIJE ZA ULAGANJE ZEMLJU ZBOG KORUPCIJE, PA SU IM OSNOVNI PAKETI JEFTINIJI OD JEDNOG KANALA, KOLIKO EKIPA SA RST SAMAR I LOPINJA DNEVNO, STA MISLITE.
NIKO VAS NETERA DA PLATITE SAMO SAMI SEBE, JA NECU, ZNAM DA CE BITI KAO PRE OTPIS, PLACATI I NE BUNITI SE JE ISTO STI I PODRZAVATI, NIKO U DRZAVI SRBIJI NECE DA SE BORU UMESTO VAS, TO STE TRAZILI TO STE I DOBILI, MENE NIKO U ZIVOTU NIJE NAPRAVIO BUDALO, NIKO, ALI SAM SEBE HILJADU PUTA.

Poslednja izmena:
ajde malo sa linkovima da pocnemo, mada imam bebca u kuci tanak sam sa vremenom i neznam da napravim blog i grupu, bilo bi dobro da uradi neko ko zna, iskoristimo sve sto mozemo preko neta reklame, forume you tube, facebook, ali ne bi bilo lose, prava stvar, svako ce da potpise, dozlogrsilo narodu, vidis da ce stranke da se finansiraju direktno iz budzeta, krizna stednja, pa ce mo i kola da im kupujemo, ruckove i kurvetine hranimo, jbs sirotinju
ko neplaca-
http://www.freewebs.com/onlinebox/pretplata.htm
sta rade sa duznicima
http://www.belami.rs/index.php/drustvo/4801-rtv-pretplata-na-duznickoj-listi.html
jedna od peticija na facebook u koja vec postoji
https://www.facebook.com/pages/Peticija-za-ukidanje-RTV-pretplate/117695624921542?v=info
dajte jos neki predlog
photo.php

ha ha ha haaaa:rotf:
http://hr-hr.facebook.com/topic.php?uid=133495840004396&topic=320

Poslednja izmena:

Back