RTS pusta premijere !!!

Poruka
21.519
RTS snimio nove serije komsije i cizmasi kako vam se cine ???

Otvorio sam novu temu iz razloga sto na onoj o serijama svi pisu o stranim.

Komsije su meni bez veze,necu vise ni da ih gledam... Totalni krs.. Ne pamtim da postoji gluplja serija..

A Cizmasi nisu toliko losi. Drze paznju,uvek te interesuje sta ce sledece da bude i tako.. Ima nekih stvari koje me nerviraju kao na primer ta sto je slavna pobednicka srpska vojska prikazana kao neka banda koja se po ceo dan opija i obilazi kupleraje.. Ali donekle mi se popravio utisak sto se tice toga,poneke stvari su razjasnjene..

Uglavnom oni na prvoj stalno stancuju neke serije ali im slabo to uspeva.. Loseg su kvaliteta i narod to prepoznaje i nece da ih gleda. Ocu da kazem eto RTS da snimi nesto a da nije Mir Jam.. U zadnjih 15 godina jedino dobro sto su izbacili je sva ta ravnica i jagodici. Cizmasi mogu da se gledaju..

Ima sada najave kao za seriju o Nemanjicima raspisan konkurs za scenarijo javio se Kusturica,Sinisa Kovacevic,Dejan Zecevic,Dragan Bjelogrlic i jos neke tako poznate glave.. Oce biti nesto od toga sta mislite ? I na sta ce to da lici ?

Sramota je velika sto jos uvek nemamo seriju o Nemanjicima i pogotovo sto nemamo o prvom svetskom ratu i balkanskim ratovima i srpskim ustancima u 19. veku..

Kapiram sve i da nemamo para al brate ne moras ti bas sve bitke i sta ja znam koja ludila da prikazujes.. RTS je duzan da uradi serije i filmove sa tom tematikom s perioda 19. veka i prve dve decenije 20. veka. Da prikaze koliko je pobeda ostvarila nasa vojska i koliko smo se zrtvovali za slobodu i da odbranimo otadzbinu.. koliko smo patili i stradali.. i kakve su zlocine vrsili nad nasim civilnim stanovnistvom.. Za tako kratak vremenski period u par navrata smo imali po par stotina hiljada mrtvih Srba u Srbiji i to bez WW1 i prvog ustanka u kojima nam je poginula po jedna trecina stanovnistva Srba u Srbiji.. I rts nista.

Ode ja sa teme... Morao sam da iskazem negde nezadovoljstvo i da pitam jel gledate ove nove serije subotom i nedeljom i kako vam se cine ?

Ti si poseban slucaj.
Malo blentav, prosecno obrazovan i prosecne paznje.
Ali....
Iako bi to znacilo da bas tvoje misljenje ima najvecu vrednost jer si prosecan TV gledalac, prosecni se rasporede po svojim ludostima, glupostima i fetishima...Moze se samo reci da ih uvek interesuje voajerstvo i seks, I tu ne upadnu svi, nekih 95%, ali opet je to dovoljno da se kaze svi....
Kod ostalih zanrova, neki vole Van Dama, neki Cicolinu, neki Timberlejka, neki drame, neki turske serije, neki indijske, neki spanske...
Filmski stvaraoci se podrzavaju snimanjem domacih serija, tako da RTS to treba da radi.
Sa druge strane selekcija je po principu ja ti dodjem....tj politikanti i PR proroci vode glavnu rec.
Ovo politikanti to ti je poznato, pa ce nabaciti seriju nekom producentu ili kuci, studiju...
A ovo PR proroci, to je ono sto filmovi tipa Carlston za Ognjenku, Dan Mrmota, cak i poluerotski kao sto je Niske strasti , narod ne moze i nece razumeti i videce ih kroz najnizi nivo iako su Shekspirovski slojeviti...
I onda cemo dobiti izbor po principu ruganja i Sojic serijala....Ali dosadi i ne moze se milion kombinacija Sojic ruganja i zluradosti servirati narodu...ponavljas se...

- - - - - - - - - -

P.S. Kad bi snimili serijal o prvom svetskom ratu i balkanskim ratovima zajedno, i kad bi izaslo na videlo da su Zivojina Misica svaki put zvali da pomogne kad bi us.rali stvar i on svaki put izvukao stvar, a posle cim dodje mir, oni ga oteraju u prosjake....kakvu bi poruku nosila serija....Vecina bi rekla antisprska, a upravo se to desavalo i uvek ce se desavati...Ne jede drzava svoje heroje nego narod zeljan vlasti u poslednjem mesecu rata i prvom mesecu mira...

Mislim da ne mogu da se porede sa Pavićevim serijama. Inače posebna priča je što će emitovati i nove epizode Selo gori a baba se češlja.

Nije Srbija samo selo, pa da se stalno snimaju neke serije koje imaju veze sa selom, koje su još i lošeg kvaliteta-

A ti si druze pun predrasuda i previse si povrsan i previse pun sebe...

Ovo je bezobrazluk sto ti pises..Ne kaze se dzabe da su tada najbolji ginuli da bi najgori vladali..Posle svih tih silnih ratova mi smo 1918. dosli u situaciju da od naroda skoro nista nije ostalo..Pre prvog svetskog rata Srbi nisu nikada psovali Boga i po mentalitetu su bili susta suprotnost danasnjim Srbima e sad problem ljudi poput tebe je sto verujete Dragojevicevom svetom georgiju i slicnim stvarima koje finansiraju bas ti politikanti koje spominjes. I ako je posle osamneste ostalo nesto malo sto valja i to su komunisti 45 streljali... Sustina price je da ti pljujes narod kako je bio zeljan vlasti kao da je taj narod neko nesto pitao kad su smenjivali Misica. Taj narod je bio hrabar,posten i castan od seljaka do studenta i intelektualca svi su isli da brane otadzbinu i sinovi vecine ministara i iz godine u godinu u novi rat protiv brojnijih i uvek bolje opremljenog protivnika..Ti sve to znas odlicno ali eto usudjujes se da vredjas one koji su omogucili slobodu i zivot ovom narodu.. Ja upravo ocu da kazem da treba praviti seriju ili film o narodu znaci o obicnom coveku u tim vremenima a ne o ljudima u vlasti...!!! Obican siromasan covek koji daje zivot za odbranu zemlje.. !! A u uvodnom postu sam samo podsetio koliki je broj takvih bio.. Ceo svet vrlo dobro zna da je srpsko herojstvo i junastvo u 19. i na pocetku 20. veka nesto nezabelezeno u istoriji sveta a pogotovo u prvom svetskom ratu.. A ti se usudjujes ovde da pljujes na to .

Sto se tice ovoga ostalog uopste ne ulazim u indijske serije i u van dama jer me to ne interesuje ja ovde pricam o domacim serijama..

Carlston za Ognjenku je fenomenalan film pun simbolike ali ne vidim kakve to ima veze sa ovim kada je ovde rec o serijama.. Inace taj Carlston koji spominjes upravo govori o ovome o cemu ja pricam dok sa druge strane namece cak i neka filozofska pitanja i neke dileme poput one knjige o Milutinu - drugim recima najprostije receno da li je isplativo biti najbolji i drzati do casti i slobode ili ipak mozda bolje da si kao sve nase komsije uvek na pogresnoj strani,da se ne junacis da ne budes dobar i da pustas da ti drugi vlada na tvojoj zemlji .. I da pojasnim kad kazem komsije ne mislim na albance,hrvate,bosnjake,makedonce vec mislim na prave komsije koje imaju kakvu takvu drzavnost,ratnicku tradiciju,identitet,jezik - bugare i madjare .

I to sto forsiras pricu da narod voli da gleda samo fekalije je cista laz.. Jer ono malobrojno sto je kvalitetno najbolje prolazi u narodu.. Narod to prepoznaje.. Nazalost prolaze i mnoge gluposti ali vidis mi smo jedini narod koji non stop pljuje sam sebe.. To niko drugi ne radi a zapravo je cinjenica da mi imamo najvise toga da se ponosimo.. Evo na primer bas sve ovo sto spominjem u vezi istorije pogotovo tog perioda izmedju 1804-1918. Da ne pricam sportiste koje imamo bolje sad nego dok smo bili SFRJ a mi opet volimo da naglasavamo kako smo tad bili sportska sila a zapravo vise uspeha imamo sad kao Srbija nego dok je bila SFRJ... Da ne pricam kakvu imamo knjizevnost i tako dalje..
E sad to sto od svih naroda imamo najvise toga za ponos a mi najvise od svih naroda pljujemo sami sebe to je vec neka druga prica i sada bi ovde trebalo jos dosta da se pise kako je to iskreirano i nametnuto takav mentalitet i takvo razmisljanje i ko danas ne dozvoljava da se cuje rec o srpskoj kulturi i knjizevnosti i i o srpskoj istoriji dal je kriv glupi narod sto to nista nece da slusa ili je kriv onaj ko ne dozvoljava da se to plasira.. Da li neko namerno unistava identitet ovog naroda.. Jedan deo odogovora ali samo jedan deo sam vec deo u prethodnim pasusima.. Sve u svemu ocigledno je da si ti primer coveka koji ce da pljuje svoje i da ubedjuje sebe da ipak to nije tako bilo i da Srbija nije pobedila Austro-Ugarsku na Ceru i Kolubari zato sto je narod bio hrabar nego zato sto eto tako to se potrefilo.. I 1804. se potrefilo da Srbi prvi dignu ustanak od svih naroda i da Karadjordjeva vojska nanize tolike pobede i u balkanskom ratu kumanovska i bregalnicka bitka su se desile slucajno i sve cemo da zaboravimo cinjenice i samo cemo prosto reci srpski narod je stoka uvek smo bili los naroda.. To je tvoja fiozofija..

- - - - - - - - - -

Mislim da ne mogu da se porede sa Pavićevim serijama. Inače posebna priča je što će emitovati i nove epizode Selo gori a baba se češlja.

Nije Srbija samo selo, pa da se stalno snimaju neke serije koje imaju veze sa selom, koje su još i lošeg kvaliteta-

Srecni ljudi i Porodicno blago su sasvim solidne serije ali ne znam sta su mu trebali bela ladja i stizu dolari.. Ocajne serije ne zna se koja je gora.

Sto se tice sela eto na primer Moj rodjak sa sela je genijalna.. Ali zato Selo gori je zesca glupost. Nemam nista protiv sela, samo imam protiv glupih serija nebitno dal je selo ili grad.

Ja gledam Komsije,bas mi se svidjaju.Mima u komediji se ne propusta!!Samo kad nema Bosiljcica!

Jel ti nije problem da mi obrazlozis sta ti se dopada u Komsijama ?

Meni to izgleda kao neka komedija na silu.. Ni na jednu foru se jos uvek nisam nasmejao a gledao sam tri epizode.

I radnja mi je nekako bez veze bez nekog smisla ne zna se ko pije a ko placa,slaba hemija izmedju likova koji su jako lose definisani i glumci su uzasni toliko da iritiraju..Zapravo muski glumci su dobri ali za zenske uloge realno su izabrali najgore domace glumice.

A
Srecni ljudi i Porodicno blago su sasvim solidne serije ali ne znam sta su mu trebali bela ladja i stizu dolari.. Ocajne serije ne zna se koja je gora.

Sto se tice sela eto na primer Moj rodjak sa sela je genijalna.. Ali zato Selo gori je zesca glupost. Nemam nista protiv sela, samo imam protiv glupih serija nebitno dal je selo ili grad.

Možda je Moj rođak genijalna ali sviđalo se to nekome ili ne Selo gori prilično realno opisuje život seljaka i njihove odnose.

Meni to izgleda kao neka komedija na silu.. Ni na jednu foru se jos uvek nisam nasmejao a gledao sam tri epizode.

I radnja mi je nekako bez veze bez nekog smisla ne zna se ko pije a ko placa,slaba hemija izmedju likova koji su jako lose definisani i glumci su uzasni toliko da iritiraju..Zapravo muski glumci su dobri ali za zenske uloge realno su izabrali najgore domace glumice.

Pa,prvo volim Mimu Karadzica,a vise mi se svidja da ga gledam u ulozi sirovine i drvosece,koji umislja teorije zavere,nego kao,recimo,Save Bacica.Ovakvog sam ga uvek videla,pa mi ni ne deluje da glumi.Drugo,sama ideja mi je super i resila sam da joj dam sansu,pa i ako nije nesto spektakulapno,verujem da ce se i likovi malo uigrati i doci na svoje.Komsijski odnosi su mi mnogo zanimljiviji,nego veciti promasaji po romanima MirJam ili one serije tipa "sve smo ribe i sve zivimo sex i grad" (tipa Lisice,to je bilo novo)...Ni jedna serija se ne bavi komsijama,sve ostalo smo videli...Nekako mi je realna.Ja zivim na selu,meni su komsije tu svaki dan.Ne mogu da zamislim da izadjem napolje iz zgrade i nikome ne kazem Dobar dan ili zivim negde gde se niko ne poznaje.

Poslednja izmena:
Pa,prvo volim Mimu Karadzica,a vise mi se svidja da ga gledam u ulozi sirovine i drvosece,koji umislja teorije zavere,nego kao,recimo,Save Bacica.Ovakvog sam ga uvek videla,pa mi ni ne deluje da glumi.Drugo,sama ideja mi je super i resila sam da joj dam sansu,pa i ako nije nesto spektakulapno,verujem da ce se i likovi malo uigrati i doci na svoje.Komsijski odnosi su mi mnogo zanimljiviji,nego veciti promasaji po romanima MirJam ili one serije tipa "sve smo ribe i sve zivimo sex i grad" (tipa Lisice,to je bilo novo)...Ni jedna serija se ne bavi komsijama,sve ostalo smo videli...Nekako mi je realna.Ja zivim na selu,meni su komsije tu svaki dan.Ne mogu da zamislim da izadjem napolje iz zgrade i nikome ne kazem Dobar dan ili zivim negde gde se niko ne poznaje.

Ja zivim isto na selu meni su pola komsija rodjaci nego se tu ne slazem sa tobom da serija opisuje realan odnos komsija...Sve je toliko iskarikirano da mi je neprijatno da gledam.I na primer jedna od stvari koja mi najvise upada u oci je na primer to na koji nacin je predstavljena porodica sa troje dece.. Zena samo nekog da iskoristi za pare,muz neradnik lenstina i naravno deru se na decu i biju ih a deca ulaze u komsijina kola i vozaju se ?! Vot a fak ? ! ?

E sad seti se kako Sinisa Pavic u Porodicnom Blagu predstavlja porodicu sa troje dece..Ili u Boljem zivotu..Tu sad dolazimo prvo do dileme da li po difoltu dobri ljudi zive u gradu a losi na selu.. Ili je nesto drugo u pitanju.. Skoro svi ljudi u Srbiji grcaju rade po 12 sati a ovaj u seriji neradnik i onda dobijas narod koji pljuje sam sebe da ne voli da radi i da je vaki i naki i svi su drugi dobri samo eto ovo ima samo kod nas te ovo drugo ima samo kod nas mi smo djubrad najgora..

I to sve dolazi u trenutku kad vlada Bela kuga u Srbiji kao nikad pre i ti onda narodu predstavljas na jako suptilan nacin da je zapravo jako lose imati troje dece..E sad neko ce da mi kaze teorija zavere a ja ipak mislim teorija prakse. Samo jedna od deset hiljada stvari zbog koje zapadu nije odgovarao Milosevic je upravo to kako je predstavljana porodica sa troje dece za vreme Slobe u boljem zivotu i porodicnom blagu a kako se predstavlja sada kada su na vlasti zapadni ljudi i kada su ljudi iz EU i SAD u svakom ministarstvu i svuda svuda..... E sad u pricu ulazi LGBT takozvana grupa koja kako vidimo po internetu se podrzava uzajamno sa veganima.. Au gle iznenadjenja vegani su glavni junaci komsija i naravno pozitivni su likovi i gle sad ovo-imaju 40+ godina i nemaju dete nijedno i naravno srecni su . Jako je tu puno udaraca u podsvest i u svest..Tesko da se to sve desava slucajno..

A i kada bi izuzeli sve te politicke pozadine u ovoj seriji,kada bi zaboravili na sve njih ona je za moj ukus previse amaterska... Sve mi je nekako naivno odradjeno kao da je citava serija snimana na brzinu za 10 dana.

I alergican sam na sve tri glavne glumice pogotovo na hristinu popovic...kad kazem tri tu mislim jos i na onu iz lisica i na onu trecu sto je zapravo glavna uloga znam je kao teodoru iz cekaj me necu doci...Previse su mi anti-paticne i iritantne.. Sta cu.. Ja volim Tamaru Dragicevic,Duravku Mijatovic,Anicu Dobru,Mirjanu Jokovic,Nadu Sargin .. tako te sto se maze sto im je glava u oblacima i sto imaju po malo taj bejbi fejs..

Ja zivim isto na selu meni su pola komsija rodjaci nego se tu ne slazem sa tobom da serija opisuje realan odnos komsija...Sve je toliko iskarikirano da mi je neprijatno da gledam.I na primer jedna od stvari koja mi najvise upada u oci je na primer to na koji nacin je predstavljena porodica sa troje dece.. Zena samo nekog da iskoristi za pare,muz neradnik lenstina i naravno deru se na decu i biju ih a deca ulaze u komsijina kola i vozaju se ?! Vot a fak ? ! ?

Ne treba u svemu gledati politiku ili zlu namjeru. Takve porodice itekako postoje.

E sad seti se kako Sinisa Pavic u Porodicnom Blagu predstavlja porodicu sa troje dece..Ili u Boljem zivotu..Tu sad dolazimo prvo do dileme da li po difoltu dobri ljudi zive u gradu a losi na selu.. Ili je nesto drugo u pitanju.. Skoro svi ljudi u Srbiji grcaju rade po 12 sati a ovaj u seriji neradnik i onda dobijas narod koji pljuje sam sebe da ne voli da radi i da je vaki i naki i svi su drugi dobri samo eto ovo ima samo kod nas te ovo drugo ima samo kod nas mi smo djubrad najgora..

I to sve dolazi u trenutku kad vlada Bela kuga u Srbiji kao nikad pre i ti onda narodu predstavljas na jako suptilan nacin da je zapravo jako lose imati troje dece..E sad neko ce da mi kaze teorija zavere a ja ipak mislim teorija prakse. Samo jedna od deset hiljada stvari zbog koje zapadu nije odgovarao Milosevic je upravo to kako je predstavljana porodica sa troje dece za vreme Slobe u boljem zivotu i porodicnom blagu a kako se predstavlja sada kada su na vlasti zapadni ljudi i kada su ljudi iz EU i SAD u svakom ministarstvu i svuda svuda..... E sad u pricu ulazi LGBT takozvana grupa koja kako vidimo po internetu se podrzava uzajamno sa veganima.. Au gle iznenadjenja vegani su glavni junaci komsija i naravno pozitivni su likovi i gle sad ovo-imaju 40+ godina i nemaju dete nijedno i naravno srecni su . Jako je tu puno udaraca u podsvest i u svest..Tesko da se to sve desava slucajno..

A i kada bi izuzeli sve te politicke pozadine u ovoj seriji,kada bi zaboravili na sve njih ona je za moj ukus previse amaterska... Sve mi je nekako naivno odradjeno kao da je citava serija snimana na brzinu za 10 dana.

Znas kako,tebi se serija ne svidja,pa joj nalazis mane u svakoj sceni.Ja ne mislim da je to sve toliko dubokoumno,nego mnogo jednostavnije i cista zabava...
Sto se tice porodica,pa svaka je prica za sebe,tu sigurno,ne mozes da generalizujes stvari tako i na taj nacin.Razmisli samo,koliko porodica poznajes i neces naci slicnosti medju njima.To,da li neko zivi u gradu,da li zivi na selu,nema nikakave veze ni sa vaspitanjem,ni sa radnim navikama,pogotovo ne sa tim ko koliko dece ima..

Prosto imas ljudi koji su dobri,imas onih koji su stoka i to je to..Sad,koji i kakav ce ti komsija zapasti,to niko od nas ne bira.

Kakva ce porodica biti u seriji,zavisi od zanra serije...Kako bi se troje nevaspitane dece,otac lenstina i majka prostakusa uklopili u seriju Bolji zivot?Nikako ;) A cinjenica je da takvih ljudi ima svuda oko nas,samo ne mislim da je jedna porodica merilo cele nacije.

Kakva su deca,zavisi od toga ko ih je pravio i ko vaspitao,nebitno da li ih ima jedno,dvoje ili petoro...Kako tebi ili meni,ako smo iole normalni,bilo ko moze uticati na misljenje?Ko moze meni da odredi koliko cu dece imati?To je glupost i mislim da zaista ne treba da posmatras stvari na taj nacin.

Lgbt populacija moze biti ubacena u seriju iz fore ili zezanja,ne znas kakvo je misljenje scenariste ili scenaristkinje,ni ne znam ko je radio na seriji.Svi mi znamo nekoga ko je homoseksualac.Evo,ja znam jednog koji je godinama u braku i ima dete,ali isto toliko godina odrzava vezu sa kolegom.To je mnogo strasnije,nego da sa tim kolegom ide javno...Mogu da budu tu kao izvor sprdnje ili borbe za svoja prava,ali fora sa veganima je definitivno sprdanje i za*ebancija.Svi se loze na zdravu ishranu,a potajno mastaju o pecenju i sanjaju prasice i rostilj..

Ja ne vidim nikakvu politicku pozadinu,ali ako neko zeli da je vidi,da,naci ce je,to sigurno.

Jednostavno nemoj da gledas i to je to.Ja nikad ne gledam nesto sto me nervira,jbg,bar kanala ima za izvoz...

Mislim da gledamo seriju iz dva totalno razlicita ugla,sta da ti kazem drugo. :)

Ne treba u svemu gledati politiku ili zlu namjeru. Takve porodice itekako postoje.

Ne razumes sta sam hteo da kazem.. Normalno je da postoje i ovakvi i onakvi ali u drzavi koja ne radi protiv sebe je normalno da se prikazu ovi sto su bolji i pozitivniji i jos pogotovo ako su oni u vecini.. To je nesto normalno cak i da su manjini treba to pozitivno isticati.. I svaka drzava tako radi.. I nasa je radila do 5. oktobra .. Moras malo manje gledati serije kao nesto oslikava realnost a vise kao nesto sto podstice realnost,nesto sto utice na ljude. Jer realno tv serije i filmovi imaju veci uticaj na narod od politicara sto se tice nacina razmisljanja i sticanja nekih stavova.

Znas kako,tebi se serija ne svidja,pa joj nalazis mane u svakoj sceni.Ja ne mislim da je to sve toliko dubokoumno,nego mnogo jednostavnije i cista zabava...
Sto se tice porodica,pa svaka je prica za sebe,tu sigurno,ne mozes da generalizujes stvari tako i na taj nacin.Razmisli samo,koliko porodica poznajes i neces naci slicnosti medju njima.To,da li neko zivi u gradu,da li zivi na selu,nema nikakave veze ni sa vaspitanjem,ni sa radnim navikama,pogotovo ne sa tim ko koliko dece ima..

Prosto imas ljudi koji su dobri,imas onih koji su stoka i to je to..Sad,koji i kakav ce ti komsija zapasti,to niko od nas ne bira.

Kakva ce porodica biti u seriji,zavisi od zanra serije...Kako bi se troje nevaspitane dece,otac lenstina i majka prostakusa uklopili u seriju Bolji zivot?Nikako ;) A cinjenica je da takvih ljudi ima svuda oko nas,samo ne mislim da je jedna porodica merilo cele nacije.

Kakva su deca,zavisi od toga ko ih je pravio i ko vaspitao,nebitno da li ih ima jedno,dvoje ili petoro...Kako tebi ili meni,ako smo iole normalni,bilo ko moze uticati na misljenje?Ko moze meni da odredi koliko cu dece imati?To je glupost i mislim da zaista ne treba da posmatras stvari na taj nacin.

Lgbt populacija moze biti ubacena u seriju iz fore ili zezanja,ne znas kakvo je misljenje scenariste ili scenaristkinje,ni ne znam ko je radio na seriji.Svi mi znamo nekoga ko je homoseksualac.Evo,ja znam jednog koji je godinama u braku i ima dete,ali isto toliko godina odrzava vezu sa kolegom.To je mnogo strasnije,nego da sa tim kolegom ide javno...Mogu da budu tu kao izvor sprdnje ili borbe za svoja prava,ali fora sa veganima je definitivno sprdanje i za*ebancija.Svi se loze na zdravu ishranu,a potajno mastaju o pecenju i sanjaju prasice i rostilj..

Ja ne vidim nikakvu politicku pozadinu,ali ako neko zeli da je vidi,da,naci ce je,to sigurno.

Jednostavno nemoj da gledas i to je to.Ja nikad ne gledam nesto sto me nervira,jbg,bar kanala ima za izvoz...

Mislim da gledamo seriju iz dva totalno razlicita ugla,sta da ti kazem drugo. :)

Okej moj odgovor ti je isto ovo sto sam napisao djavolu. Evo da ti kopiram.

" Ne razumes sta sam hteo da kazem.. Normalno je da postoje i ovakvi i onakvi ali u drzavi koja ne radi protiv sebe je normalno da se prikazu ovi sto su bolji i pozitivniji i jos pogotovo ako su oni u vecini.. To je nesto normalno cak i da su manjini treba to pozitivno isticati.. I svaka drzava tako radi.. I nasa je radila do 5. oktobra .. Moras malo manje gledati serije kao nesto oslikava realnost a vise kao nesto sto podstice realnost,nesto sto utice na ljude. Jer realno tv serije i filmovi imaju veci uticaj na narod od politicara sto se tice nacina razmisljanja i sticanja nekih stavova. "

Eto. I jos nesto me interesuje. Ako zelis da odgovoris ako ne zelis nebitno nema veze. Ocu da provalim dal si lik koji smatra da je nacionalizam losa pojava,ocuvanje tradicije izaslo iz mode,Sloba bio zao,Djindjic heroj dobar drzavnik a EU nam ne zeli nista lose ILI si samo jednostavno osoba koja drugacija shvata humor od mene i koja gleda seriju Komsije i zabavlja se i ne bavi se simbolikom i teorijama zavere...

E pa sad na konto te price ako hoces da mi ukratko ili kako hoces prokomentarises ovaj moj post broj pet gde odgovaram ovom umri muski.. Interesuje me tvoje misljenje oko te price..

Mimu gledaš zbog reči, Bosiljčića zbog izgleda !

@Grofe,

Znas kako,svako po sebi gleda ostale...Ako TI gledas Bosiljcica zbog izgleda,ja ne gledam.Ne privlace me muskarci koji imaju zensku lepotu.Mima je u Bosiljcicevim godinama sigurno bio bolji frajer...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@Sotire,

Vidi,ja tebe razumem,znam sta si hteo da kazes i u velikoj meri se i slazem sa tobom.Savrseno sam ja svesna i u kakvoj zemlji zivimo,kakav smo narod,kakva nam je politicka situacija,sta su danas socijalne i moralne "vrednosti",itd,itd...Cinjenica je da mi ne cenimo sebe kao narod i po mom misljenju,zato tako i prolazimo,ali ja ne volim da pricam o politici.Koliko god ona uticala na sve nas,to je jedna od tema koje najvise mrzim,jer ako se nje uhvatimo...

Mislim da oboje vidimo sta je i kako je,samo na situacije gledamo drugacije,iz drugacijeg ugla.Ne znam koliko godina imas,ako je uopste bitno za razgovor,ali nemamo istu zivotnu filozofiju.Ja mislim da je samo smrt konacna i jedina koju ne mozemo da ispravimo,ali sve ostalo mozemo.Pogotovo stvari koje vidimo.Meni se prosle godine desilo nesto sto mi je preokrenulo zivot i uopste pogled na svet oko mene.Smatram da sam imala izbor i donela najbolji moguci.Nista ne moze da utice na moju svest,nista...
Evo ti jedan glup primer:ja odem na slavu pre neki dan i svi pricaju o Farmi!!!Pale tv i gledaju pregled dana!! :eek: Koliko je to nenormalno..Ja bih nekada tri dana o tome razmisljala i pricala,koji su oni idioti i kakvi su to ljudi,sta oni imaju u glavibla,bla..,ali sad me boli d*pe...Ja sam pricala sa sestrom,jela malo torte,smejala se i otisla...I meni bolje nego njima.Oni su do 3 sata pricali o glupostima.Ja nisam.Otisla sam kuci,citala neku knjigu,provela vreme sa normalnim ljudima...

Ne zelim da se izgubim u prici,ali nadam se da i ti mene razumes.Promeni svoju frekvenciju..Razumes o cemu ti pricam?Nemoj da se nerviras oko gluposti i gledas sve negativno.Ako pricas sa osobom koju mrzis,koja je naporna,probaj da je zamislis u sarenim gacama,sa kapom dvorske lude!!Kapiras? Ovo je hit vezba za nekoga ko radi sa debilima,probajte :hahaha:

Ne mislim da je ocuvanje tradicije izaslo iz mode,ne mislim da nasa istorija treba da se zaboravi,ali kako ja kao pojedinac mogu da se borim sa vetrenjacama?I ovde imam izbor.Mogu da pognem glavu i pricam u prazno,nerviram se i zderem u sebi,a mogu da ja sama smatram tu istoriju veoma bitnom,raduckam nesto za svoju dusu,obrazujem se i citam o tome,na ostale koji je ne cene gledam kao budale,ali ne zderem svoje zivce i ne trosim svoje vreme na to...Mozda bih promenila,da mogu da da uradim seriju,ali ne mogu,to je cinjenica..Neki reditelj ne ceni svoje korene,babe i dede..pa,tako ga je cale vaspitao..
Sta imas ti od toga,sto mislis da je nasa porodica predstavljena kao losa,u nekoj seriji?Nemas nista...ali mozes svoju decu da vaspitas drugacije,da cene prave zivotne vrednosti i budu totalno razliciti od porodice iz serije.E,onda si ti uradio pravu stvar,a taj reditelj je budala i ko ga j*be :ok:

Opet ti kazem,imamo drugaciju zivotnu filozofiju,ali i ja sam,kao i ti,savrseno svesna kako i gde zivimo.....Kako od sebe oteram sve od kojih mi zaigra zeludac,tako promenim kanal,ako mi nesto smeta.

Poslednja izmena:

Da neces da pocnes da ubijas ljude sto nemaju isti ukus kao ti ili sto nisu istog znanja i IQ kao ti...?

@Grofe,

Znas kako,svako po sebi gleda ostale...Ako TI gledas Bosiljcica zbog izgleda,ja ne gledam.Ne privlace me muskarci koji imaju zensku lepotu.Mima je u Bosiljcicevim godinama sigurno bio bolji frajer...

Znaš koliko me zabole, da prostiš k***c za Bosiljčića !?
Ja sam muškarac starog kova !
I nisam iz te priče....
Što kaže Miša, moj drugar - "Više volim p***u od supe !"
Nego, računam, vi ste žene kokoške...
Palite se na lovane i lepotanere...

Ako treba još neko pojašnjenje, neću biti daleko !
Pišam pored kontejnera, pivo čini svoje....

Poslednja izmena od moderatora:
Znaš koliko me zabole, da prostiš k***c za Bosiljčića !?
Ja sam muškarac starog kova !
I nisam iz te priče....
Što kaže Miša, moj drugar - "Više volim p***u od supe !"
Nego, računam, vi ste žene kokoške...
Palite se na lovane i lepotanere...

Ako treba još neko pojašnjenje, neću biti daleko !
Pišam pored kontejnera, pivo čini svoje....

Lepo...drago mi je...
Bas lep izgovor.
Sta cu ti ja,kad si nailazio na kokoske,pa mislis da su sve zene iste.

Neke i nisu bile.
Većina - da !

Pa,eto vidis...ja ti nisam vecina.
Ajde,molim te,ne bolduj ceo tekst,vec sam te ispravljala gore...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nego,kad smo kod premijera i RTS-a,jeste videli sto spremaju premijere domacih filmova..Nicije dete,Enklava...i zaboravila sam ostale nazive :lol: Jel' gledao neko Panamu?

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.. U neku ruku ti je pametno to sto ne vodis racuna o politici.. O nekim stvarima sto manje znas to je mozda i bolje.. a opet zavisi od percepcije..

Nego gde si to cula da RTS pusta Enklavu ? Gledao sam Panamu samo trailer.. nisam film.. ti jesi ?

Ide najava na RTS-u,onako pred serije,ja uhvatila pre neki dan.Bas me zacudilo
Evo linkovi http://www.rts.rs/page/rts/sr/rtspr...ram/story/551/Uskoro/2090411/Ničije+dete.html http://www.rts.rs/page/rts/sr/rtspredstavlja/Filmski+program/story/551/Uskoro/2099248/Enklava.html

Nisam ni ja gledala Panamu,pitam,da neko prokomentarise kakav je.

Back