RTS pretplata - dugovi

TRANSFER DECENIJE
Grand festival od jeseni na RTS-u!

Skinuta s računa za struju
TV PRETPLATA NA POSEBNIM UPLATNICAMA: Ko ne plati, pleniće mu imovinu?!

četvrtak, 23. maj 2013, 13:32 -> 14:05
Vučić: Biće ukinuta TV pretplata

Televizijska pretplata će, kao što sam i obećao građanima Srbije, biti ukinuta, rekao poptredsednik Vlade Aleksandar Vučić. To je naša obaveza od koje nećemo odustati, ističe Vučić.

Plaćanje pretplate za RTS zahtev je i EU koja traži od Srbije da se Javni servis ne finansira iz budžeta.

"Odlučili smo se na uvođenje takse za RTS jer ovakav vid naplate oslobađa Javni servis sklapanja ugovora sa svakim korisnikom ponaosob. Dalje, taksa je poreska kategorija i RTS će imati pravo da prinudno naplati potraživanja, čak i da pleni imovinu onim akoji ne budu plaćali", kaže funkcioner Ministarstva finansija.
Imovinu od onih koje ne plate 500 dinara pleniće prinudni izvršitelji.

(Blic)

Vucic nema ni obraz ni vlast. Obecace vam sta god pozelite i koliko god pozelite. Srbijom ne vlada SNS nego Kurc, Bler i Guzenbauer.

Poslednja izmena:
ne znam gde da otvorim ovo, valjda je za ovaj pdf

nacula sam da su neki ljudi koji su duzni za rts pretplatu uspeli da skinu dug na osnovu zastarevanja duga za sve preko godinu dana, i da plate samo zadnju godinu i tako spasu stvar (na kontu zakona o zastarevanju dugova), posle samo nastave da placaju redovno sledece racune i kao sve je gotovo

ne znam jel ovo samo urbana legenda ili ima stvarno pravnog osnova za ovako nesto
imate li saznanja konkretno za ovakav slucaj

ja znam devojku koja je moral da nulira racune i izmedju ostalog i rts, i platila je sav iznos duga za rts zajedno sa eps-om onako na jednu uplatnicu, i da nije mogla drugacije.... medjutim ona mi nije bas neki primer jer je inace laik kad su racuni u pitanju ne ume ni da ih tumaci niti vodi racuna o tome....

Msm da oni ne mogu ni da te tuže ako si dužan. Pošto bi valjda do sad nekoga tužili, a ne otpisivali dugove koji bi se opet kupili.

Ja do bilokakve tuzbe nisam ni stigla, a kazem ti da nikad u zivotu ni jedan jedini racun za pretplatu nisam platila. Niti znam nekog kome je stigla tuzba.

meni je dva puta stizala opomena pred tuzbu sa ponudama za rate :roll:
a ne ide mi se sad mecki na rupu da pitam kod njih da mi ne posalju sutradan neku cestitku, dok ne budem u mogucnosti da ih otplatim necu da idem tamo
a bilo bi lepo kad bih saznala pre toga ima li neka caka
s obzirom da su neustavni i da nisu regulisani kao i drugi racuni vrlo sam zbunjena kako to oni funkcionisu

tadasnji radikali su `97 bili u vladi cuceka milosevica,i da je tada donet zakon o `vezivanju` pretplate za struju,i secam se,ko ne plati retese,seku mu struju.ziva istina.
e sad,obzirom da je tadasnji ministar informisanja sada opet vlast,mozda mozemo opet ocekivati da uvede takve mere

ja sam protiv placanja RTS iz prostog razloga:
oni papreno naplacuju sekunde svima koji se reklamiraju a mozete misliti koliko zarade pred izbore. DS potrosi oko 10 miliona na izbore, SNS isto toliko + druge stranke. sigurno se reklamiraju na rts i drugim TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom. dakle, takve TV stanice mlate mnogo vecu lovu nego druge.

a ko nije znao, djilas je preprodavao sekunde na RTSu, otkupi od njih pa prodaje po vecoj ceni, to nije mogao bez dila sa nekim tamo, da dele lovu ispod stola.

dakle, ako b92 i Pink mogu da zive od reklama, od tih famoznih sekundi, bez love iz budzeta, moze i RTS, ali je problem sto drpisu pare i nisu rentabilni, zaposlili svoju decu i rodjake pa im je sad RTS glomazan, hoce 200 miliona evra godisnje.

RTS treba naterati da posluje trzisno, bas od tih sekundi, isto kao druge televizije. ako se iskoreni korupcija na RTSu i smanji broj zaposlenih, moze se to ostvariti.

ja sam protiv placanja RTS iz prostog razloga:
oni papreno naplacuju sekunde svima koji se reklamiraju a mozete misliti koliko zarade pred izbore. DS potrosi oko 10 miliona na izbore, SNS isto toliko + druge stranke. sigurno se reklamiraju na rts i drugim TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom. dakle, takve TV stanice mlate mnogo vecu lovu nego druge.

a ko nije znao, djilas je preprodavao sekunde na RTSu, otkupi od njih pa prodaje po vecoj ceni, to nije mogao bez dila sa nekim tamo, da dele lovu ispod stola.

dakle, ako b92 i Pink mogu da zive od reklama, od tih famoznih sekundi, bez love iz budzeta, moze i RTS, ali je problem sto drpisu pare i nisu rentabilni, zaposlili svoju decu i rodjake pa im je sad RTS glomazan, hoce 200 miliona evra godisnje.

RTS treba naterati da posluje trzisno, bas od tih sekundi, isto kao druge televizije. ako se iskoreni korupcija na RTSu i smanji broj zaposlenih, moze se to ostvariti.

Da me ne shvatite pogresno, nije bitno da li placam ili ne. Sve sto ste navelli, mozda je tacno mozda i ne. Narocito oko preprodaje sekundi. Igrom slucaja saradjivao sam sa njima (davao oglas za firmuI). Medjutim, ima jedna caka koju RTS I RTV moraju da ispostuju a drugi ne, Moraju da imaju odredjen broj minuta/sati dokumentarnog, skolskog, i drugih vrsta programa koji bas nisu atraktivni i nisu bas interesantni nikome da u tom periodu postave svoju reklamu. Nikoga ne branim, jednostavno je tako. Da li ce neko placati pretplatu ili ne, njegova licna stvar kao i to da li ce da plati telefonski racun ili ne. Telekom je nasao nacina da nas primora da ako koristimo njihove usluge iste i platimo, Javni servisi i drzava nisu, bar tako deluje.

Ja i dalje mislim da je to van ustava ove uboge zemlje. Nema sta oni tebi da naplacuju ako ti nisi sklopio ugovor. Zato jajare i uvode taksu koju ces morati da platis ako hoces da platis racun za struju, a ako neces, jbg ima da ti je zagase....

ako ikoga interesuje ono sto je stvarno tema evo mozda ce pomoci

pricam iskljucivo za rts, ne za racune za struju:
juce platih rts na edb racunu (stara firma) 25 000 i nesto
na novom racunu (snabdevanje) zaostali dug za rts od kad je snabdevanje, ima vec godina, rts = 6 000
tako da sam malo vise od 30 000 dala za rts ukupno (edb + snabdevanje)
dobija se izvestaj o otplati duga odmah posebno za edb rts posedno za snabdevanje rts
i mirna backa :D

s obzirom da najavljuju otpisivanje do kraja godine ko moze da ceka to neka ceka
ko je imao frku ko ja da mora da ocisti sad evo da ne brine nije strasno toliko, ja sam se bojala da ce biti nekoliko desetina hiljada
nije bilo moguce otpisivanje, jedino da pisem molbe pa da se drndam i cekam odrecan odgovor danima, sto ja nemam vremena....ko ima neka se bori ako oce

sve u svemu dobro sam prosla pa da utesim ako je neko u slicnoj situaciji
nije bilo nikave tuzbe niti kamate na tuzbu
ja sam imala pretnje pred utuzenje, ali nisu tuzili...kako je kod drugih ne znam

Poslednja izmena:

Back