RTS pretplata - dugovi

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.366
ne znam gde da otvorim ovo, valjda je za ovaj pdf

nacula sam da su neki ljudi koji su duzni za rts pretplatu uspeli da skinu dug na osnovu zastarevanja duga za sve preko godinu dana, i da plate samo zadnju godinu i tako spasu stvar (na kontu zakona o zastarevanju dugova), posle samo nastave da placaju redovno sledece racune i kao sve je gotovo

ne znam jel ovo samo urbana legenda ili ima stvarno pravnog osnova za ovako nesto
imate li saznanja konkretno za ovakav slucaj

ja znam devojku koja je moral da nulira racune i izmedju ostalog i rts, i platila je sav iznos duga za rts zajedno sa eps-om onako na jednu uplatnicu, i da nije mogla drugacije.... medjutim ona mi nije bas neki primer jer je inace laik kad su racuni u pitanju ne ume ni da ih tumaci niti vodi racuna o tome....

rts je pre godinu i nešto sam anulirao sve dugove starije od 1 godine.

ako mislis na ono sto pise na rucunu za eps+rts onda nije to to
rekli su mi u epsu da je to samo zbog stampe ali da se svi dugovi sabiraju u bazi nekoj njihovoj i da ako hocu da vidim ukupan dug za sve ove godine oni ce mi ga obraditi kad budem htela da ocistim sve eps+rts pa kroz zajednicku pretplatu
drugaricu su odvalili nekoliko desetina hiljada dinara

sad dal smo se salter i ja razumeli lepo ne znam
ranije je na racunima bilo i po 20 i kusur hiljada samo za rts pisalo, pa onda oni to "nuliraju" pa krenu ponovo da sabiraju, ali kad sam tako odnela u eps, kao sto rekoh, rekli mi da je sve to u bazi i da taj dug umanjeni na papiru nije stvarni

znaci skroz sam zbunjena :lol:

ako mislis na ono sto pise na rucunu za eps+rts onda nije to to
rekli su mi u epsu da je to samo zbog stampe ali da se svi dugovi sabiraju u bazi nekoj njihovoj i da ako hocu da vidim ukupan dug za sve ove godine oni ce mi ga obraditi kad budem htela da ocistim sve eps+rts pa kroz zajednicku pretplatu
drugaricu su odvalili nekoliko desetina hiljada dinara

sad dal smo se salter i ja razumeli lepo ne znam
ranije je na racunima bilo i po 20 i kusur hiljada samo za rts pisalo, pa onda oni to "nuliraju" pa krenu ponovo da sabiraju, ali kad sam tako odnela u eps, kao sto rekoh, rekli mi da je sve to u bazi i da taj dug umanjeni na papiru nije stvarni

znaci skroz sam zbunjena :lol:
moj brat je pre neki dan platio na osnovu tužbe...samo zadnja godina, plus sudski troškovi i kamata. meni je šalteruša rekla da su otpisani svi stari dugovi za RTS

moj brat je pre neki dan platio na osnovu tužbe...samo zadnja godina, plus sudski troškovi i kamata. meni je šalteruša rekla da su otpisani svi stari dugovi za RTS

aha tako znaci
znaci 6000 + sudski troskovi to bude oko 2-3000 i kamata ne znam kolika je

jel njemu stiglo obavestenje da je tuzen? jer meni je stizalo pred tuzbu opomena i ponuda za rate otplata celog duga koji je ogroman :pljus:

aha tako znaci
znaci 6000 + sudski troskovi to bude oko 2-3000 i kamata ne znam kolika je

jel njemu stiglo obavestenje da je tuzen? jer meni je stizalo pred tuzbu opomena i ponuda za rate otplata celog duga koji je ogroman :pljus:
ukupno oko 9.000 i to zato što je presuda stajala 2.3 godine u sudu nedostavljena. advokat mu rekao da mogu da tuže sud zbog nedostavljanja presude ali da mu se ne isplati

ukupno oko 9.000 i to zato što je presuda stajala 2.3 godine u sudu nedostavljena. advokat mu rekao da mogu da tuže sud zbog nedostavljanja presude ali da mu se ne isplati
ma kakvo sudjenje cuti dobro se izvuko, to je super ako moze tako da se izvucem dacu im 100e smao da ih ne vidim, posle se nastavlja redovno placanje

a jel ti treba advokat da obavis to placanje sa tim zastarevanjem, neki zahtevi bla bla, ili samo na salteru epsa sve zavrsis?

ma kakvo sudjenje cuti dobro se izvuko, to je super ako moze tako da se izvucem dacu im 100e smao da ih ne vidim, posle se nastavlja redovno placanje

a jel ti treba advokat da obavis to placanje sa tim zastarevanjem, neki zahtevi bla bla, ili samo na salteru epsa sve zavrsis?
pa nemam pojma. njemu je stiglo rešenje iz suda pre 3 godine da je utužen bez ikakvog poziva na sud. on je angažovao advokata i uložili su žalbu koja nije prihvaćena i to je epilog...3 uplatnice koje je dobio da uplati

mi ne placamo od samog pocetka,i ne pada mi na pamet.takodje ni moji roditelji koji zive u drugom gradu,a ono pak znaju mnogo ljudi koji takodje ne placaju.placam sbb,pa nek se oni dogovore medjusobno.
inace-sve preko godinu dana je zastarelo

inace-sve preko godinu dana je zastarelo[/QUOTE:
mozda i jeste zastarelo ukoliko nije utuzenje, a to sto nije dostavljeno...to nije bitno...
sto ce reci na primer ako imas utuzenje za 2009 i 2010 godinu a nisi primio dokument niti opomenu nemozes da se pozoves na zastarelost jel je pokrenuto utuzenje
bazna kalkulacija 2 x 6000 osnovni dug pa onda okamacivanje sa tarifom 18-27% godisnje na osnovni dug, pa sudski troskovi postupka oko 5000 din, pa administrativna taksa isto oko 5000 din eventualno i to sa okamacivanjem, pa tarifa za sudskog izvrsitelja 3600-4600 din - suma sumaru oko 35-40.000 dinara platiti na 3-4 uplatnice

РТВ претплата застарева за 1 годину а подношење предлога за извршење(тужбе) прекида застарелост.Није битно када је предлог(тужба) достављена дужнику.На застарелост се не пази по службеној дужности, већ дужник мора да истакне приговор застарелости, у року од 5 радних дана од достављања решења о извршењу(предлог за извршење са печатом суда о усвајању предлога).

Онда ће извршни суд предмет упутити у парницу, и дужник ће бити обавезан да плати 12 месечних претплата(6 000,00 динара).Наравно ту су и трошкови судских такси на тужбу(1900 динара) и пресуду(950-1900 динара).Врло често је реч о старијим предметима, из 2009,2010 године и РТС може преиначити захтев и утуживати још додатних 12 месеци, тако што ће утуживати и неки наредни период на пример јун 2013 године-јун 2014 године.Онда ће дужник морати да плати укупно 12 000 динара на име главног дуга+трошкови+ камата.

Ако је реч о новијем предмету, после јуна 2012 године, онда ће предмет бити у надлежности приватног извршитеља.Поступак је исти једино што су у овом случају трошкови нешто већи.

РТВ претплата застарева за 1 годину а подношење предлога за извршење(тужбе) прекида застарелост.Није битно када је предлог(тужба) достављена дужнику.На застарелост се не пази по службеној дужности, већ дужник мора да истакне приговор застарелости, у року од 5 радних дана од достављања решења о извршењу(предлог за извршење са печатом суда о усвајању предлога).

Онда ће извршни суд предмет упутити у парницу, и дужник ће бити обавезан да плати 12 месечних претплата(6 000,00 динара).Наравно ту су и трошкови судских такси на тужбу(1900 динара) и пресуду(950-1900 динара).Врло често је реч о старијим предметима, из 2009,2010 године и РТС може преиначити захтев и утуживати још додатних 12 месеци, тако што ће утуживати и неки наредни период на пример јун 2013 године-јун 2014 године.Онда ће дужник морати да плати укупно 12 000 динара на име главног дуга+трошкови+ камата.

Ако је реч о новијем предмету, после јуна 2012 године, онда ће предмет бити у надлежности приватног извршитеља.Поступак је исти једино што су у овом случају трошкови нешто већи.
neki racuni zastarevaju za 1, neki za 3, a neki za 5 god....nadjoh u zakonu rts jeste za 1 god
meni su dva puta slali opomene pred utuzenje, tako da verovatno su time ubili sansu da se pozovem na zastarelost :(
odrace me ko zeca :fdlan:
ali me ipak interesuje kako se to poziva na zastarelost, jel moras na sud da izadjes (znaci treba i advokat) ili se ide u prostorije epsa/rtsa pa se tako sa sluzbenicima to obavlja

Ja vala ne dam ni dinara nek nose TV, mogu i u zatvor 1000 dan, znaci zadrzacu se maksimum pola god

Ako ne placas TV pretplatu tokom boravka u zatvoru, produzavace ti boravak.

Znaci dozivotno.

vucic-aleksandar-rts.jpg

Poslednja izmena:
secam se davno normalnog programa na sva 3 kanala rts-a.na stranu sto je to davna proslost i sto niceg novog normalnog nema,ali mi je najstrasnija vest da ce se nekakav grand festival preseliti sa pink-a na retese,platili su!.mi smo i kulturno i moralno skroz posrnuli.
sreca te sam se davno odvikla gledanja tevea.

Back