rTMS lečenje depresije

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Zanima me dal ste čuli o lečenju depresije magnetnom stimulacijom neurotransmitera u mozgu. U Svetu se već 10 godina ljudi leče ovom metodom i ima velikih uspeha u lečenju.
Pa ako znate bilo sta o ovome, bilo kakvu i formaciju, kliniku koja koristi ovaj metod, iskustvo... Bilo sta... Pišite.... Znam da rade na WMA. Ali nesto više i ne znam.
Hvala.

рТМС је показала добре резултате, у једној студији и приликом комбинације са Ескетамином (Справато, Кетанест). Електромагнетно поље се држи изнад одређеног дела главе, опаљују се електромагнетни импулси и долази до стимулације генерално чеоног режња, лимбичког система итд.

Процедура је безболна, безбедна и нема нуспојава. Код људи са познатом епилепсијом се треба бити пажљив да не дође до епи-напада, и некад могу да се јаве благе главобоље.

Моје лично мишљење је да је рТМС ефективнија при комбинацији са другим антидепресивима, не држим пуно о њој као монотерапији.

Neki poznanik... Neko ko je radio ovaj tretman... Iskustva kakva su? Uspesnost u lecenju... Dugoooo pijem lekove i zelela bih odmor od njih... Zato i pitam... Ali kod nas o tome slabo ko zna. Ja sam slučajno na youtoube saznala da se tako već godinama ljudi leče od dep i ank....

Nadam se da će Vam se javiti neko da podeli iskustvo , ali znate i sami da je sve individualno , zavisi i od vrste bolesti itd, itd. Ja bih Vam savetovala da pitate svog lekara da li je tretman preporučen baš u Vašem slučaju, za početak .

Neki poznanik... Neko ko je radio ovaj tretman... Iskustva kakva su? Uspesnost u lecenju... Dugoooo pijem lekove i zelela bih odmor od njih... Zato i pitam... Ali kod nas o tome slabo ko zna. Ja sam slučajno na youtoube saznala da se tako već godinama ljudi leče od dep i ank....
Ovo boldovano - ne ide to tako, znači dobro je da ste pronašli Vi i peihijatar pravu meru kada govorimo o vrsti leka i njegovoj dozi. Ne možete sada da prekidate, odnosno da "odmorite". Posebno jer ovo o čemu se raspitujete nije alternativa lekovima.

Back