Rtg zeluca

Alo... Jel sajt radi.... Svi pucate od zdravlja!!!???
ниси задовољна одговором од @Sizif

ево, ако ти нешто буде на корист.
м је рађен најпре ртг уз пијење креде, или како се већ зове течност.
видело се довољно да је из места требао на гастроскопију.

на ртг отишао због изненадног, јаког бола у пределу стомака.
гастроскопијом утврђена хелико б., тестом преко крви не.
заборавих шта је тачно написано након гастроскопије ( узет део ткива за хп).
угл., дг., је била рак желуца.

је л ти довољно?

ниси задовољна одговором од @Sizif

ево, ако ти нешто буде на корист.
м је рађен најпре ртг уз пијење креде, или како се већ зове течност.
видело се довољно да је из места требао на гастроскопију.

на ртг отишао због изненадног, јаког бола у пределу стомака.
гастроскопијом утврђена хелико б., тестом преко крви не.
заборавих шта је тачно написано након гастроскопије ( узет део ткива за хп).
угл., дг., је била рак желуца.

је л ти довољно?
I suviše. Baš rak zeluca... Kako ste sada? Moram priznati da sam se sada prepala ali baš. I sad me je još veći strah... A joj... 😥😥😥

Pitam jer je moja sestra i još par njih radilo rtg zeluca i kod njih su videli gastritis tj upaljenu sluzokožu. Kako stvarno ne znam. Znam da mi je sestra mesec dana zivela samo na štapićima. Nista drugo nije mogla da jede od bolova. Tada nije bilo ipp i ostalih lekova.

Hvala pikax.

Pitam jer je moja sestra i još par njih radilo rtg zeluca i kod njih su videli gastritis tj upaljenu sluzokožu. Kako stvarno ne znam. Znam da mi je sestra mesec dana zivela samo na štapićima. Nista drugo nije mogla da jede od bolova. Tada nije bilo ipp i ostalih lekova.

Hvala pikax.
Nekad se koristio rentgen kad nije bila dostupna endoskopija( sonda). Nisu oni mogli da vide sam gastritis , to je zapravo upaljena sluzokoža želuca ,nego nisu videli ništo drugo...ako me razumeš. Metod eliminacije.

I suviše. Baš rak zeluca... Kako ste sada? Moram priznati da sam se sada prepala ali baš. I sad me je još veći strah... A joj... 😥😥😥
ако те страх наведе да чим пре одеш код гастрића, нека сам те препала.
гутање сонде... па одради, и надам се решићеш проблем који имаш.
вероватно је мало непријатно, и ништа друго.
није вредно ни спомена, а значи пуно за дијагностику, и излечење. ;)

код жму је било необично, јер до бола, није имао здравствених проблема.
ти већ нешто осећаш , и немаш шта да чекаш, него решавај ту нелагоду,
а твоја је сигурно решива.:aha:

Dosta često idem na preventivne gastroskopije. Na svakih par godina. Imam polipe koji sami niču u želudcu pa ih redovno uklanjaju. Bio sam i na RTG-u pre toga ali ih nisu videli jer su <5 mm i to lako promakne radiologu(sa manje iskustva). Gastroskopiju radim privatno , kada dođem u Srbiju, pre svega zbog doktora ( a i zbog cene). To se radi u analgosedaciji ( nešto kao kratkotrajna anestezija). Pridremaš i ne osetiš ništa. Znam da je fraza ali nikako ne paniči. samo će biti gore od toga. Statistički gledano , verovatnoća da je ono najgore je minimalna. I najobičniji gastritis , pogotovo udružen sa HB može da daje užasne simptome. Hrabro i sve će biti u redu.

Back