RTG Gastroduodenuma

bulldozerNS

Obećava
Poruka
53
Izvinjavam se ako već postoji slična tema, nisam uspeo da je nadjem...
Da li možda neko zna gde bi u Novom Sadu ili Beogradu mogao da se uradi pomenuti pregled? Pošto sam obišao sve domove zdravlja po Novom Sadu, i Klinički Centar, i nigde nemaju barijum. I još kažu da ću ga teško naći u celoj Srbiji, jer valjda ne radi neka fabrika koja ih je snadbevala :dash:
A pregled moram da uradim.

Izvinjavam se ako već postoji slična tema, nisam uspeo da je nadjem...
Da li možda neko zna gde bi u Novom Sadu ili Beogradu mogao da se uradi pomenuti pregled? Pošto sam obišao sve domove zdravlja po Novom Sadu, i Klinički Centar, i nigde nemaju barijum. I još kažu da ću ga teško naći u celoj Srbiji, jer valjda ne radi neka fabrika koja ih je snadbevala :dash:
A pregled moram da uradim.

Ako je hitno,platite na VMA,verovatno da imaju barijum-sulfat... Prosto ne mogu da verujem da toga nema. Strasno Pozovite VMA,pa vidite i cenu,i da li uopste imaju Ba.

Kažu mi da nema barijuma ni u jednoj državnoj ustanovi u Srbiji. Tako su mi rekli na nekoliko mesta. "Zorka hemija", pogon koji je proizvodio barijum sulfat, je zatvoren, tako da već godinu dana ne snadbeva bolnice. Rešenje sam našao u privatnoj klinici, srećom nije skupo, 2500 din košta pregled, pa ću to odraditi.
A specijalista koji me leči, gastroenterolog, je bio prosto iznenadjen što nisam odmah otišao privatno, kaže da od države ništa ne očekujem :dash:

Kažu mi da nema barijuma ni u jednoj državnoj ustanovi u Srbiji. Tako su mi rekli na nekoliko mesta. "Zorka hemija", pogon koji je proizvodio barijum sulfat, je zatvoren, tako da već godinu dana ne snadbeva bolnice. Rešenje sam našao u privatnoj klinici, srećom nije skupo, 2500 din košta pregled, pa ću to odraditi.
A specijalista koji me leči, gastroenterolog, je bio prosto iznenadjen što nisam odmah otišao privatno, kaže da od države ništa ne očekujem :dash:

Свашта!
Ма добро,2500 и није прескупо... Али каква смо то држава без основних ствари,час нема баријума,час нема реагенаса по лабораторијама,час ово па оно...

A kako privatnici imaju barijum a drzavne bolnice nemaju?

Postoji još jedna kvaka:
U nekim ustanovama pacijent ne sme kupiti i doneti barijum svoj barijum - jer lekar NE SME da mu ga da.
U drugima dozvoljavaju da pacijent popije barijum koji je sam doneo, a oni će odraditi snimanje.
Kao da te ustanove nisu u istoj državi.
Samo još da nađem gde da kupim taj prokleti kontrast... da li neko zna gde ga ima?

Postoji još jedna kvaka:
U nekim ustanovama pacijent ne sme kupiti i doneti barijum svoj barijum - jer lekar NE SME da mu ga da.
U drugima dozvoljavaju da pacijent popije barijum koji je sam doneo, a oni će odraditi snimanje.
Kao da te ustanove nisu u istoj državi.
Samo još da nađem gde da kupim taj prokleti kontrast... da li neko zna gde ga ima?
Pregled može da se obavi u "dijagnostika centar" u Novom Sadu, imaju barijum, verovatno uvozni.
E sad, ako tebi treba samo barijum, ne znam.

Pregled može da se obavi u "dijagnostika centar" u Novom Sadu, imaju barijum, verovatno uvozni.
E sad, ako tebi treba samo barijum, ne znam.
10,01,2013 uradila snimak u KBC Zvezdara. Pozvala tel.proverila da li imaju (na drugim klinikama rekli no-no), izvadila uput,ponela nalaz gastroenterologa koji je trazio da se snimi,zakazali mi za 4 dana da dodjem, popila taj sluzavi,zamirisani......fuj, snimak ocitan za sat vremena i kuci.
Tel. mozete naci na sajtu centra, proverite, srecno ;);)

Back