MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 34.214
DOVIĐENjA BiH, dobro došao "RS-egzit"!
Ovim rečima, izgovorenim na engleskom, započeo je u ponedeljak srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik obraćanje na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, zakazanoj nakon poslednjeg udara iz Sarajeva na Banjaluku, odnosno odluke Ustavnog suda BiH kojom se Zakon o poljoprivrednom zemljištu RS proglašava neustavnim.
- Ne znam koje reči treba da upotrebimo da bismo pokazali da smo ovaj put ozbiljni i da nećemo prihvatiti bilo kakvo drugo kretanje.
![]()
https://www.novosti.rs/vesti/naslov...html:847962-Dodik-Goodbye-BiH-welcome-RS-EXIT
Sta ce sada da bude
Jel ova blokada odlucivanja u zajednickim organima BIH pocetak puzajuceg dugotrajnog raspada BIH ,moze se reci BIH dekubitus odnosno RS exit ili jos jedna obmana naroda pred izbore
Entitet Republika Srpska ne treba očekivati pomoć od Srbije?

Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bismo preživeli VIDEO
Beograd -- Vučić izjavio da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja.
IZVOR: B92 SREDA, 19.02.2020. | 11:01 -> 17:56

Tanjug, Dragan Kujundžić
"Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo", istakao je on nakon obilaska radova na Klinici za infektivne i tropske bolesti.
Vučić je takođe i postavio pitanje novinarima: "Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?"
Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.
"Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika", izjavio je Vučić.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=02&dd=19&nav_category=11&nav_id=1656482