rozle ćarapice

Krivični zakonik je predvideo postojanje kazne, mere upozorenja, mere bezbednosti i vaspitne mere. Takođe je u određenim slučajevima predvideo i oslobađanje od kazne, odnosno ublažavanje kazne. Šta će od navedenog sud izreći ceni se na osnovu više parametara, a najznačajniji među njima je činjenica da li je okrivljeni već osuđivan i za koja dela; dakle, ako na klupi sedi okrivljeni koji je već pravio sranja i ekscese, te okrivljeni koji nije sklon sranjima, odmeravanje kazne nikako ne može biti isto za obojicu. Takođe, odmerena kazna mora odgovarati i svrsi kažnjavanja, a to je specijalna prevencija(da okrivljeni ubuduće ne čini dela) i generalna (da ne čine ostali) - te se može reći da bi svrha kažnjavanja u slučaju one dvojice okrivljenih iz gornjeg primera bila promašena, ukoliko ih sud stavi u isti krivični koš.

Najvažnije od svega: svaki prvostepeni sud mora biti podložan kritici javnosti u cilju kontrole zakonitosti, a u demokratskim društvima to se ogleda u postojanju dvostepenosti. To je osnovni princip demokratskog društva, koje je svesno da sudije nisu bogovi, već obični ljudi i te kako skloni greškama, pogotovo ako su ustali na levu nogu recimo, ili im se komšijska mačka popiškila na cveće. Ipak, kada bismo teoretski zamislili situaciju gde ne postoji drugi stepen kome bi se okrivljeni mogao žaliti na odluku, sama javnost je ta koja bi preuzela na sebe makar diskutovanje o odluci, ako ne već mogućnost izmene odluke. To je demokratija, sve ostalo je zna se šta.

Ovo nije spam, moliću lepo.
Ja samo nemam rozle čarapice; mašina je progutala jednu, a sa drugom se igra mačka.

Evo, da ne budem apsolutno zla, SS moderatorka, neka mi neko objasni poentu ove teme, pa je onda mozda necu zakljucati.

:ceka:

Daleko od toga da si zla, SS nadimak je interna pošalica koja ti ,čini mi se, inponuje. Verovatno ti je prilepljen zbog (nesretnog) treniranja strogoće.
Verujem da si ovo objašnjenje/pitanje postavila samo radi reda, kako bi mogla mirnije savesti da zaključaš temu. Pa izvoli zaključaj je.

Ali da ne bude da si ostala bez odgovora rećiću ti sledeće:
- gospodin Eš je uložio malo truda i svog vremena da bi napisao krajnje dobronameran, edukativan, duhovit, istinit i tužan tekst.
Ne vidim ni jedan valjani razlog da on bude obrisan sa foruma i forumašima uskraćeno pravo da ga komentarišu. A komentara je bilo šarolikih jer su skoro svi drugačije doživeli/razumeli ono što je napisano. Pozivanje na pravilnik je notorna glupost jer ga se i sama ne pridržavaš. Svakodnevno ovde čitamo raznorazne gluposti i budalaštine koje ti ne smetaju pa ne vidim ni jedan ozbiljniji razlog da ovaj tekst ostane na forumu.

Poenta teme je pre svega zdravlje, estetika, nežne boje, fleksibilnost, tolerancija i zdrava pamet koji su se izgleda negde zagubili po forumu. :cry:

Zdrava pamet nažalost može da se neguje samo "u krugu familije" - i to ko je ima.
Iznošenje zdrave pameti na svetlo dana u većini slučajeva je, u totalitarnim društvima, nažalost i izgleda nepreporučljivo.

Poslednja izmena:
Elem, da se vratimo na temu.. kada se već dovodi u pitanje njen smisao, tema apsolutno ima smisla, jer sam ja u povelikoj dilemi:

Kako nemam rozle čarapice, ne znam koje da obučem večeras: crne, boje noge, mrežaste, rupičaste, samodržeće?
Mislim, želim da ostavim otmen utisak, sa bezobrazlukom samo u najavi i to tek na drugi pogled... na prvi glumim da sam kul :malav:

Poslednja izmena:
Noći su sve hladnije! Preporučio bih vam da obučete vaše omiljene ćarapice pre nego što se udobno ušuškate u krevet i dohvatite vaše omiljeno štivo.
I ne samo zbog hladnoće, sa ćarobnim ćarapicama ćete bolje razumeti materiju.

Ali ipak za početak predlažem neko lagano štivo:
pozdrav :lol:
text je vrlo interesantan, priznajem...ali dopusticete tu slobodu da malo raspravimo o tome, pa ce mozda i biti vracen zajedno sa rozle carapicama :lol:

Svi smo mi vatrogasci samo je Vladimir Palikuća. :heart:

dobro...

Da paradoks bude veci kritika nije bila upucena moderatorima, vec sistemu, pravilniku. U tom slucaju pomenuti pravilnik nije prekrsen, tehnicki. Valjda...
А правилник њојзи одговара: с миром лези, драга моја мала...
Правилник је бомбоница. За шта би ти да се ваташ, за старешинство, клан, симпатије?
Не мере... Мада не знам о чему се ради у конкретном розе ћарапа клановском интерном разумевању :кисс:

Back