Pa koji sajt preferirate i zasto..
Ja liceno imdb jer se gadim kriticara u svim oblicima,bilo likovnih,kljizevnih ili filmskih. Sve u svemu gomila pusaca q.urca..
Imdb je sa druge strane dobar,pregledan sajt..Ima istina za volju neke prenaduvane ocene(inceprion)ali sve u svemu je ok...

Kritika je dobra stvar - kada je dobra. Kritičar bi trebalo da bude osoba koja zna više od nas gledalaca/čitalaca, i da nas obrazuje, usmerava ukus i ukazuje na dobra dela. To što je dobra kritika skoro nestala (pogledaj novine, skoro uopšte više nema dobrih, inteligentnih, pametnih prikaza, verovatno to više nikoga - skoro nikoga - ne interesuje) i što su je zamenili nadobudni - pa sad ono što si ti napisao - je druga stvar. Sedamdesetih, osamdesetih - bilo je dosta dobre kritike, i u filmu, i u muzici, i u književnosti. Kada danas pogledam neki časopis od pre dvadeset, trideset godina, skoro ne mogu da verujem kako se nekada ozbiljno, sistematično i temeljno pisalo o kulturi... Tužno.
A inače idem na IMDB - meni je on zamenio onaj godišnji almanah TIME OUT o filmu, koji sam uvek teško, i za tada veliku lovu nabavljala - informacije o naslovu, originalnom naslovu, glumci, reditelji, po žanru ili temi - to je sve što mi treba, a kada pogledam film, i ako mi se svidi, ganjam po netu članke o njemu. Na svu sreću mogu da čitam na engleskom, pa u moru nadobudnih nađem i par pametnih ljudi...
Ovo je taj almanah, svake godine je izlazilo dopunjeno izdanje (dodavali su filmove iz prethodne godine), uvek sa informacijama o filmu i malim prikazom nekog kritičara, često veoma dobrim, a kratkim. Izlazi on i danas, ali više ga ne kupujem - a nekad je za mene bio alfa i omega.
http://4.***************/-t902Fg1TXGw/TcWf0C2A1nI/AAAAAAAAAyQ/DxXJlS8OtZA/s400/tofg.jpg
Moram još da spomenem filmski časopis
Sineast, Bogdana Tirnanića, Milana Vlajčića, Nebojšu Đukelića (kakve su ono bile emisije o filmu!), Ranka Munitića... bilo je mnogo ljudi od kojih je imalo šta da se čuje i nauči, i zahvaljujući kojima ja (i ne samo ja) volim film više nego što bih ga možda volela da nije bilo njih, i da sam onako sama i nasumično upadala u bioskop...
(Izvini što sam sad ovde napisala esej, ali bilo mi je tužno da svi ispadnu 'pušači' jer nisu svi isti, i ja sam baš zahvalna nekim ljudima što su pričali i pisali o filmu)