rot na poklon :D

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
u veliko dvoriste kuce u novom sadu, bez lanca i bez boksa, primio bi jednog malog rota :D

moja brita ima skoro 14 godina i ove zime je bas onemocala :(

jos je dobrog zdravlja a posto je lepo "vospitana" voleo bih da joj dam jedno malo kuce, zensko, na obuku :D

fotooooooooo 156.jpg

fotke 319.jpg

Samo da znaš, ako usvajaš odraslog psa, treba ti još više živaca nego da nabavljaš štene. I dobijaš mačku u džaku najčešće. Moja Mrvica pati od teške forme androfobije recimo, jedino mog muža ne mrzi/ne boji ga se, od svih muškaraca s kojima je za ovih par godina kod nas došla u kontakt. I živeo The dog whisperer!

pozdrav svima. evo malo i ja da se ubacim u raspravu posto vidim da neki imaju problem. ;)
evo proko vidim da ti treba rot i vidim da imas uslove za takvog psa, a pogotovo mi se svidja sto nema lanca i boxa. :) hteo sam ovo u privatnoj poruci da ti posaljem al nisam provalio kako. nego vidi ovako ne znam koliko si zainteresovan za malo starijeg rota? moj ima 3 godine i muzjak je. e sad problem kod mene je sto bi ja trebalo da idem na brod u skorije vreme, ako bog da, i nemam kome da ga ostavim, a sa sobom ne mogu da ga povedem :( inace jako mi je tesko iskreno da se odvojim od njega. zato i trazim neku osobu koja ima iskustva sa rotovima i koja ume da im da ljubav koju zasluzuju (samo izgleda da je to jako tesko naci). e sad jeste on malo stariji, al je jako pametan i poslusan i strasno trazi drustvo. verujem da sa njim nebi imao problema (sem ako nemas zivinu) :) cak i ako bi zeleo da nastavis sa dresurom. :)

Koliko sam shvatila, treba mu čuvar, a zlatnog retrivera ljudi ne vide u toj ulozi. Par nas zna da nije tako, ali već vidim kako pljušte tužbe za ujed jer ljudi nisu ozbiljno shvatili tablu Čuvaj se psa.

ima malo istine u svemu
prvo, volem kratkodlake pse, nekako su mi lepsi bez cickova, krpiguza, ucebane dlake i sl :D
drugo, svako ima psa spram sebe ;)
uz mene ne ide pekinezer, pudla, ko-ker i sl :D
ja volem dobermane, rotove.../nekad kad sam bio mladji i tanji u struku vise sam voleo dobermane, a sad... :D /
trece, navika je cudo, rot je moj pas definitivno :ok:

Mmaheru, ne znam kako je sa tim ex-sovjetskim rasama čuvara, ali znam da se ove naše iz ovih krjeva, pošto se gaje u svrhe ovčarstva tj. čuvanja stada, mahom hrane 'lebom i surutkom, glođu koske... Žalosno, ali svi koje sam videla u prirodnom staništu (planina, uz ljude i stoku) su mi delovali u sasvim zadovoljavajućoj kondiciji, osim možda zimske podlake koju im niko ne skida ni leti.

Mmaheru, ne znam kako je sa tim ex-sovjetskim rasama čuvara, ali znam da se ove naše iz ovih krjeva, pošto se gaje u svrhe ovčarstva tj. čuvanja stada, mahom hrane 'lebom i surutkom, glođu koske... Žalosno, ali svi koje sam videla u prirodnom staništu (planina, uz ljude i stoku) su mi delovali u sasvim zadovoljavajućoj kondiciji, osim možda zimske podlake koju im niko ne skida ni leti.

pa verovatno, al realno, ovoliki pas, ukoliko se koristi u svrhe u koje je namenjen, mora dobro da se hrani...
sreo sam se sa par ovakvih pasa, iprema rechima vlasnika, zhive na peshteru i chuvaju stoku,
i izgledaju sjajno, sem te jedne zhute, ja sam je tako zvao, koja je uzhasno loshe izgledala,
al to je zato shto je izgubila leglo, i jedva je prezhivela...mada i tako ima jedno 45 kg...

Hvala ne.
Jesu privrženi gazdi, ali su vrlo opasni.
I, kao i doge, pod starrost (7+ godina) poblesave.

Od pasa je ubedljivo najbolji Zlatni retriver

Jel' to piše u Mikijevom almanahu? :mrgreen: Izvini, stvarno nisi u pravu. Pas je onakav kakvim ga vlasnik napravi. Dakle, nije pravilo ni da će biti lojalan, ni da će biti vrlo opasan, ni da pod starost poblesavi, kao ni doga, niti je zlatni retriver ubedljivo najbolji, čak naprotiv, prema domaćoj, a i stranim statistikama, ubedljivo je najujedljiviji od svih rasa.

Hvala ne.
Jesu privrženi gazdi, ali su vrlo opasni.
I, kao i doge, pod starrost (7+ godina) poblesave.

Od pasa je ubedljivo najbolji Zlatni retriver
To za doge zaista nije tacno ( jednostavfno neka glupava legenda) a moje je misljenje i iskustvo sa psima takvo da kakav je pas bio sa godinu dana zivota
takav ce biti i sa sedam i sa petnaest ( ako zivi toliko).
Mozda se tebi najvise svidja zlatni retriver, ali ja pse nikada ne bih kvalifikovala kao najbolje, srednje dobre i najgore.
Kangal i nije pas za grad, za kucnog ljubimca , a ni da cuva kucu, zna se sta su njegovi zadaci.

Back