Rose Leslie

RoseLeslie1987Fan

Početnik
Poruka
22
Odlučio sam otvoriti temu vezanu za glumicu Rose Leslie (Gwen iz 'Downton Abbey'-a, Ygritte iz 'Game of Thrones'-a) u forumu Film i video,
evo kratke biografije: Rose je rođena 9. veljače 1987 u gradu Aberdeenu u Škotskoj, 2005 je upisala Akademiju dramskih umjetnosti, diplomirala 2008 i debitirala u ulozi Kim, mlade ovisnice o drogama u dokumentarcu 'Banged Up Abroad', sezona 3, epizoda 2... 2009 glumi mladu umjetnicu u nastajanju, Rhian u TV filmu 'New Town' i Wendy u kazališnoj predstavi 'Mixed Up North, dok se 2010 pojavljuje u ulozi sluškinje Gwen Dawson u prvoj sezoni serije 'Downton Abbey', a 2012 godine pojavljuje se u ulozi divljakinje Ygritte u 6-toj epizodi druge sezone HBO-ove fantasy serije 'Igra prijestolja', nastaloj po ciklusu 'Pjesma leda i vatre' Georgea R. R. Martina. 2014. 2015 i 2016 glumi u filmovima 'Honeymoon', 'The Last Witch Hunter', 'Sticky Notes' i 'Morgan', dok 2017 dobiva ulogu odvjetnice Maije Rindell, i u toj se ulozi pojavljuje tokom prve (10 epizoda) i druge (13 epizoda) kriminalističke dramske serije 'The Good Fight', u čijoj se trećoj sezoni pojavljuje u epizodama 1, 2, 3, 4, 5, 9 i 10. Na kraju treće sezone Maia se seli iz Chicaga u Washington, što označava Rosein oproštaj s ulogom, a krajem 2020 Rose će (vjerojatno) tumačiti ulogu Jacqueline de Bellefort u novoj filmskoj adaptaciji romana Agathe Christie 'Death on the Nile'

Prilozi

• 0000_0.jpg
    0000_0.jpg
    93,1 KB · Pregleda: 7
  • 000_0.jpg
    000_0.jpg
    87,5 KB · Pregleda: 6
Kao i mnoge Britanke, i ona manjak fizičke lepote kompenzuje šarmom, humorom i liberalnim stavovima u pogledu muško-ženskih odnosa (bar je takva bila u GoT).

Kod naših je uglavnom obrnuta situacija.

Realno, da se nije pojavila u GoT, njena lepota joj ne bi mnogo pomogla jer ima daleko lepših.

Ali kad bi mi rekla ono sa odsecanjem kite i nošenjem oko vrata, nije da se ne bih napalio.
Ja mislim da bi joj ljepota bila jak adut i bet uloge Ygritte u GoT-u, moguće da govorim subjektivno, uzevši u obzir koliko sam zaljubljen (izdaleka) u nju, ali ipak... Slažem se što se tiče 'Don't ever betray me, or I'll cut off your c*ck and wear it 'round me neck', jedan od jačih Ygritteinih quoteova iz GoT-a...

Лијепа млада жена која је врхунски одглумила своју улогу у серији Game of Thrones.
На жалост, осим те и улоге у серији Downton Abbey и није добила прилике да "се оствари". Видјећемо како ће ићи у даљњој каријери.

Иначе, има један занимљив детаљ када је у питању серија Game of Thrones.
Од неких 150+ глумаца и глумица који су прошли кроз серију, барем оних који су по неку реченицу промрсили, тек 11 (једанаест) нису са два острва, британскох и ирског, тј не долазе из исте школе драмских умјетности.
Одакле толика доминација Енглеза (+ Шкоти и Ирци) у серији коју ипак кеширају Амери је занимљиво питање.
У таквој жестокој конкуренцији заиста одличних глумица од којих су многе врхунски одглумиле и у тој серији, ни Роуз није лако да се наметне.

Иначе, има један занимљив детаљ када је у питању серија Game of Thrones. Од неких 150+ глумаца и глумица који су прошли кроз серију, барем оних који су по неку реченицу промрсили, тек 11 (једанаест) нису са два острва, британскох и ирског, тј не долазе из исте школе драмских умјетности.
Одакле толика доминација Енглеза (+ Шкоти и Ирци) у серији коју ипак кеширају Амери је занимљиво питање.
У таквој жестокој конкуренцији заиста одличних глумица од којих су многе врхунски одглумиле и у тој серији, ни Роуз није лако да се наметне.
Kako odakle? Pa neophodni su im evropski glumci koji ce seriji da daju ipak neki srednjevekovni "vajb", a Engleska i Irska su ti jedine evropske zemlje ciji je maternji jezik engleski.

Back