Rosales Rosaceae Rosoideae Rosa

• Začetnik teme Začetnik teme xysve
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lutao sam, trazeci je, po maglovitim obroncima planina, hodajuci kroz guste i tamne sume, nailazeci s` vremena na vreme na osuncane travnate proplanke…
Nigde je nije bilo…
Ronio sam po toplim morima Pacifika, krstario koralnim grebenima, ostavljao tragove po beskrajnim pescanim plazama, spustao se u hladne dubine Atlantika.
Pratio sam karavane po pustinjama slusajuci price o neprocenjivom blagu skrivenom u njenim laticama…
Nisam je nasao…
Leteo sam iznad sirokih stepa, slusajuci crne kosove kako pevaju o njenim pupoljcima krvavo crvene boje, nadajuci se svaku tackicu koju sam ugledao sa visine da je ona. Lebdeo sam po gluvim i nemim morima Meseca…
Uzalud…
I sasvim slucajno spremajuci se da se otisnem do najblizih zvezda i potrazim je tamo, hodajuci u to vreme sivim i jos ne ozelenelim ulicama jednog grada, pronasao sam je…
Moju Ruzu…
Pruzila mi je ruku i rekla svoje ime…

"Evo moje tajne. Sasvim je jednostavna: čovek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati.
-Suština se očima ne da sagledati, ponovi Mali princ da bi zapamtio.
-Vreme koje si uložio oko tvoje ruže čini tu ružu tako dragocenom.
-Vreme koje sam uložio oko moje ruže... reče Mali Princ da bi zapamtio.
-Ljudi su zaboravili tu istinu, reče lisica. Ali ti ne treba da zaboraviš. Ti si zauvek odgovoran za ono što si pripitomio. Ti si odgovoran za svoju ružu.
-Ja sam odgovoran za svoju ružu, ponovi Mali Princ da bi zapamtio."

/odlomak/

Antoan de Sent Egziperi "Maki princ"

lejla.al.dbuni;bt90799:
"Evo moje tajne. Sasvim je jednostavna: čovek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati.
-Suština se očima ne da sagledati, ponovi Mali princ da bi zapamtio.
-Vreme koje si uložio oko tvoje ruže čini tu ružu tako dragocenom.
-Vreme koje sam uložio oko moje ruže... reče Mali Princ da bi zapamtio.
-Ljudi su zaboravili tu istinu, reče lisica. Ali ti ne treba da zaboraviš. Ti si zauvek odgovoran za ono što si pripitomio. Ti si odgovoran za svoju ružu.
-Ja sam odgovoran za svoju ružu, ponovi Mali Princ da bi zapamtio."

/odlomak/

Antoan de Sent Egziperi "Maki princ"

vooooooooooooolim, naročito ovaj deo "čovek samo srcem dobro vidi, suština se očima ne da sagledati"... to stalno kažem. :)))))

Back