РОСА Линукс

Хехе, користим Плазму од кад је упала у дебианова тестинг складишта, одавно сам се већ навикао....

А па добро, ти си се већ навикао, упознао, ја је неволим. :)

Него, немогу да се снађем овде око плејера, односно незнам како да подесим да са плејером скинем титлове за филмове.

Одбија да скине титлове за филмове:

snapshot1.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav linux manijaci :)))))
I ja sam se od skora zainteresovao za linux zbog sporoce rada windowsa na mom malom laptopu(notebooku).
Instalirao sam Puppy i iznenadio se kako mi se komp preporodio.Cudno mi bilo kako cim ga upalim mogu da surfujem dok na windows dok se razbudi,pokrene,razradi....
E sad kod Puppya imam zamerku na snimke sa FBa,ne mogu da ih pokrenem.Kliknem na play on stalno ucita,pa vrati.Inace instalirao sam flashplayer i mogo neko vreme gledat filmove.
Dal ova ROSA verzija ima sve da bez problema pustam klipove,snimke,filmove sa neta(facebooka)?
Da li ce radit bez problema na notebook?

Pozdrav linux manijaci :)))))
I ja sam se od skora zainteresovao za linux zbog sporoce rada windowsa na mom malom laptopu(notebooku).
Instalirao sam Puppy i iznenadio se kako mi se komp preporodio.Cudno mi bilo kako cim ga upalim mogu da surfujem dok na windows dok se razbudi,pokrene,razradi....
E sad kod Puppya imam zamerku na snimke sa FBa,ne mogu da ih pokrenem.Kliknem na play on stalno ucita,pa vrati.Inace instalirao sam flashplayer i mogo neko vreme gledat filmove.
Dal ova ROSA verzija ima sve da bez problema pustam klipove,snimke,filmove sa neta(facebooka)?
Da li ce radit bez problema na notebook?

Не би требало да буде проблема али то већ зависи и од саме конфигурације нотбука. Могао би да кажеш које су карактеристике у питању јер се може десити да би ипак тебало нешто лакше (уколико је у питању нека слабија конфигурација).

Роса захтева сопствени програм за инсталацију на усб. Пронађи на сајту упутство са верзијом програма за оперативни систем који тренутно користиш.

Uspeo sam da pokrenem live preko usba ali koci,nisam zadovoljan.verovatno jer mi je ram 1gb a treba vishe.
aj dajte neki drugi koji ispunjava sledece;ne koci(sve ide brzo),mogu bez problema flash snimci,streamovi i FB snimci da se gledaju

Такве ствари се одмах кажу...пробај са Сербиан Опенбоксом који би требало да задовољи твоје жеље а при том је већ подешен за рад. Једина већа разлика је што је Сербиан уствари Дебиан прилагођен за наше поднебље...

Ако из неког разлога неће преко Унетботина, проба преко оног другог програма односно преко команде, ако се не варам дата је и команда кад се ради преко виндовса и линукса. Лично, за дебиан користим искључиво команду dd.....и ту никад не омане... Али то мораш обазриво и посебно пажљиво...

Back