Ropstvo Izraela

egzorcista

Ističe se
Poruka
2.674
Pazi sad:
5. Овако вели Господ Бог Израиљев: каке су те смокве добре, тако ће ми бити добра ради робље Јудино, које одаслах из овога мјеста у земљу Халдејску.

Brojevi 31,9 Odvedu tada Izraelci u ropstvo midjanske žene s njihovom djecom i svu njihovu stoku, krupnu i sitnu, i zaplijene sve njihovo blago.
Ponovljeni zakon 26,6 Egipćani su s nama postupali loše; tlačili su nas i nametnuli nam teško ropstvo.
1. Samuelova 30,3 Kad je, dakle, David sa svojim ljudima došao u grad, vidješe da je grad spaljen, a njihove žene, njihovi sinovi i njihove kćeri odvedeni u ropstvo.
1. Samuelova 30,5 I obje Davidove žene bijahu odvedene u ropstvo - Ahinoama Jizreelka i Abigajila, Nabalova žena iz Karmela.
1. Ljetopisa 5,21 Zaplijenili su njihovu stoku - pedeset tisuća deva, dvije stotine i pedeset tisuća ovaca i koza i dvije tisuće magaraca - i odveli u ropstvo sto tisuća ljudi.
Nehemija 5,5 Tijelo je naše kao tijelo braće naše, sinovi su naši kao i njihovi, a mi moramo predavati u ropstvo svoje sinove i kćeri; među našim kćerima neke su već robinje! A mi ne možemo ništa jer polja naša i vinograde drže drugi.
Nehemija 9,17 Poslušnost su odbili, zaboravili čudesa što si ih za njih učinio; ukrutili su vratove, a u glavu uvrtjeli da u ropstvo se svoje vrate, u Egipat. Ali ti si Bog praštanja, milosrdan i blag, na gnjev si spor, a u milosrdđu velik: i nisi ih ostavio!
Psalam 78,61 Preda u ropstvo snagu svoju i svoju diku u ruke dušmanske.
Psalam 105,17 Pred njima čovjeka posla: Josip u ropstvo bijaše prodan.
Izaija 5,13 Stoga će u ropstvo narod moj odvesti, jer nema razumnosti, odličnici njegovi od gladi će umirati, puk njegov od žeđi će gorjeti.
Izaija 22,3 glavari svi ti zajedno pobjegoše, u ropstvo padoše luka ne napevši. Zasužnjeni su svi tvoji knezovi, zalud umakoše daleko.
Izaija 40,2 Govorite srcu Jeruzalema, vičite mu da mu se ropstvo okonča, da mu je krivnja okajana, jer iz Jahvine ruke primi dvostruko za sve grijehe svoje.
Izaija 46,2 Padaju, ruše se svi zajedno, ne mogu spasiti one što ih nose, nego i sami u ropstvo odlaze.
Jeremija 30,16 Al` i oni što te žderu bit će prožderani, u ropstvo će svi dušmani tvoji; pljačkaši tvoji bit će opljačkani, i koji te plijeniše bit će oplijenjeni.
Ezekiel 30,17 Mladići Heliopola i Pi-Beseta od mača će pasti. A oni će biti odvedeni u ropstvo!

Poslednja izmena:
Kada je ovo govorio, mnogi poverovaše u njega. 31 Stoga reče Isus Judejima koji su mu poverovali: ako vi ostanete u mojoj nauci, onda ste zaista moji učenici, 32 i saznaćete istinu, i istina će vas osloboditi. 33 Odgovoriše mu: mi smo Avraamovo potomstvo i nikad nikome nismo robovali; kako ti govoriš: bićete slobodni? 34 Odgovori im Isus: zaista, zaista, kažem vam, da je svaki - ko greši - rob greha.

Ko ovde laže? :think:

Јевреји мисле на буквално, овоземљаско робовање страној власти или сили.

Господ им указује на духовно ропство, оно је неупоредиво горе.

Nemaju pojma...JHVE je robovlasnik...Bar prema ovim izveštajima...
Đaba im i bogatstvo i razne veštine kad se kao robovi rađaju i takvi i umiru...
Ovaj slobodni pecaroš peca ribu kad mu volja i pljucka na te idiotizme...U vodu-naravno...
Jer ih ladna voda nosi u beskraj ničega gde i bogovi umiru...:mrgreen:

Kada je ovo govorio, mnogi poverovaše u njega. 31 Stoga reče Isus Judejima koji su mu poverovali: ako vi ostanete u mojoj nauci, onda ste zaista moji učenici, 32 i saznaćete istinu, i istina će vas osloboditi. 33 Odgovoriše mu: mi smo Avraamovo potomstvo i nikad nikome nismo robovali; kako ti govoriš: bićete slobodni? 34 Odgovori im Isus: zaista, zaista, kažem vam, da je svaki - ko greši - rob greha.

Oni pominju ovde Avrama i ocigledno misle o robovanju na duhovnom polju kada kazu da nisu robovali nikome, ne na politickom.
Oni sa time sto kazu da nisu robovali nikome, kazu da oduvek imaju Oaca Avrama i da su oni to oduvek odrzali do tog casa kada je Isus sa njima govorio, i da nisu skrenuli nikada sa tog puta i odbacili Avrama i njegovog Boga iako je bilo i takvih ali ne svi, pa kako mogu da budu nekome robovi kada i dalje priznaju Avrama i njegovog Boga i u tom trenutku jos uvek...

Isus govori o robovanju grehu od kojeg Avram ne spasava...

Poslednja izmena:

Analogija može biti Kosovska bitka koja se odigrala "samo" pre šest vekova a več je istorijska istina zatrpana mitovima i legendama...
Istorija jevreja je imala deset puta više vremena za "zatrpavanjem"...Ako neko misli da jevrejima slabije radi mašta nego srbima-gadno
se prevario...Burgijaju oni još i "bolje"... Grande bajka o "Izlasku" je očigledna najobičnija fantazija sklepana s ciljem činjenja kohezije
tog malog naroda među divovskim,ali tromim narodima...Kompleks inferiori unapređuje narod jevreja,dok ima naroda malih i iskompleksiranih
koji su skloniji vajkanju i proklinjanju zle sudbine...
Mene više impresionira istorija Vikinga...Manje izmišljotina u njoj...A i dan danas su efikasni...:mrgreen:

Da nisu robovali...jer sva njihova sveta knjiga se i sastoji od raznih robovanja. Ako izbrišemo robovanja ostaje samo malo genocida i krvavih rituala....spade knjga na 3 slova. :think:
A to, pa to je opšte poznata činjenica.
Nema nikakvih podataka, kako materijalnih, tako i zapisa, hronika i sl. o navodnom jevrejskom ropstvu u Egiptu.
Naprotiv, iako je Izlazak pream jevrejskim mitovima dogodio negde tokom XIII veka p.n.e. u Egiptu nalazimo kolonije Jevreja - mahom zanatlija i trgovaca - i mnogo posle toga. Imamo, materijalnim nalazima potkrepljen, kontinuitet jevrejskih naselja u Egiptu - naselja koja ukazuju na veoma dobre uslove života koje su imali Jevreji. Na primer, u VII i VI veku p.n.e. nalazimo trgovačke ugovore i narudžbine upućene jevrejskim trgovcima i zanatlijama u njihovim naseobinama na obalama Nila.
Čuven je i skup spisa koji se naziva Elephantine papyri sa samog kraja V veka i početka IV veka p.n.e. među kojima se nalazi zahtev lokalnom guverneru da pomogne opravak jevrejskog hrama u Elefantini.
Koordinate Elefantine su 24° 5′ 0″ SGŠ, 32° 53′ 0″ IGD, pa baci pogled gde se to nalazi na mapi (za one koje mrzi da traži to je na Nilu, skoro na samoj granici Egipta sa Sudanom).
Sad ti meni objasni kako su to tačno Jevreji izašli iz Egipta ili bili u ropstvu u Egiptu? :ceka:

Naravno da je najveći deo Starog zaveta spisak želja Jevreja iz kraljevstva Judeja, i da nema nikakve veze sa stvarnošću.
Uzgred, gore pomenuta pisma iz Elefantine otkrivaju i zbog čega je Izlazak, koji je prvo bio želja za begom iz vavilonskog ropstva, zapravo izmenjen u beg iz Egipta. ;)

JEVREJSKO HRISCANSKI ODNOSI, ISTORIJA:

Poslušao sam prvih 37 minuta a ostalo nisam mogao. Ovo je klasična priča, prvo se iznosi istorija i tu manje više svi isto pričaju. Na taj način govornik uspava našu svest, jer ako je pričao istinu 37 minuta očekujemo da će je pričati i ovih ostalih 20, ali nije tako. Ja imam ugrađen shit-detektor (otkrivač srranja prim.prev.) i on mi zazvoni čim predavač počne da uvaljuje svoje nebuloze. Čovek pita gde je Bog nakon 2 svetskog i kaže da se sad treba drugačije tumačiti evanđelje??? Sama ta njegova izjava je dovoljna meni da ga bez razmišljanja ubacim u onu jevrejsku peć. Tako je mr Nikola Knežević postavio to isto u svom nekom trućanju o političkoj teologiji, kao Gde je Bog nakon Srebrenice i kao posle Srebrenice se mora cela teologija izmeniti....čuj pameti. Poserrem im se na logiku, pa kad se nije teologija menjala nakon prodora Huna, nakon krstaških ratova, nakon katoličkog genocida nad protestantima, nakon Pizarevog iskorenjivanja južnoamerikanaca, nakon 1 svetskog i nakon Hirošime i Nagasakija, pa Vijetnama, pa Koreje, pa Ruande....sad je treba izmeniti nakon Srebrenice jer je to najveći zločin u istoriji čovečanstva. PREDAVAČA U PEĆ!!! :amen:

nisu robovali u njihovom zivotu tj vremenu :kafa:

A to, pa to je opšte poznata činjenica.
Nema nikakvih podataka, kako materijalnih, tako i zapisa, hronika i sl. o navodnom jevrejskom ropstvu u Egiptu.
Naprotiv, iako je Izlazak pream jevrejskim mitovima dogodio negde tokom XIII veka p.n.e. u Egiptu nalazimo kolonije Jevreja - mahom zanatlija i trgovaca - i mnogo posle toga. Imamo, materijalnim nalazima potkrepljen, kontinuitet jevrejskih naselja u Egiptu - naselja koja ukazuju na veoma dobre uslove života koje su imali Jevreji. Na primer, u VII i VI veku p.n.e. nalazimo trgovačke ugovore i narudžbine upućene jevrejskim trgovcima i zanatlijama u njihovim naseobinama na obalama Nila.
Čuven je i skup spisa koji se naziva Elephantine papyri sa samog kraja V veka i početka IV veka p.n.e. među kojima se nalazi zahtev lokalnom guverneru da pomogne opravak jevrejskog hrama u Elefantini.
Koordinate Elefantine su 24° 5′ 0″ SGŠ, 32° 53′ 0″ IGD, pa baci pogled gde se to nalazi na mapi (za one koje mrzi da traži to je na Nilu, skoro na samoj granici Egipta sa Sudanom).
Sad ti meni objasni kako su to tačno Jevreji izašli iz Egipta ili bili u ropstvu u Egiptu? :ceka:

Naravno da je najveći deo Starog zaveta spisak želja Jevreja iz kraljevstva Judeja, i da nema nikakve veze sa stvarnošću.
Uzgred, gore pomenuta pisma iz Elefantine otkrivaju i zbog čega je Izlazak, koji je prvo bio želja za begom iz vavilonskog ropstva, zapravo izmenjen u beg iz Egipta. ;)

Nisu postojali nikakvi dokazi da je postojao narod Hetiti spomenut u Bibliji, pa se ispostavi da su ipak postojali i to imali veoma veliko carstvo.

Back