Ronilac u Kejp Kodu kaže da ga je grbavi kit ubacio u usta pa ispljunuo

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.518
gettyimages-1016798610_wide-1b269083a64ec1df69511851a6be228102cc3a7b-s1100-c50.jpg

Komercijalni ronilac jastoga kaže da je pobegao relativno neozleđen nakon što ga je grbavi kit skoro progutao, koji stručnjaci za kitove opisuju kao retko, ali verovatno.

Michael Packard (56) rekao je u lokalnim intervjuima i na društvenim mrežama da je ronio u petak ujutro u blizini provincije Tovn, Mass., Kada ga je kit iznenada zgrabio.

"Bio sam u njegovim zatvorenim ustima oko 30 do 40 sekundi pre nego što je izašao na površinu i ispljunuo me", napisao je Packard kasnije na Facebooku. "Veoma sam u modricama, ali nemam slomljene kosti."

Cape Cod Times izveštava da je Packard iz vode izvukao njegov član posade i odjurio nazad na obalu, gde je prevezen u bolnicu Cape Cod. Tog popodneva je izašao - iako šepajući - iz bolnice.

Šta kaže Packard

Packard je za VBZ-TV rekao da je bio oko 45 stopa dole u vodi kada je iznenada osetio "veliki udarac i sve se zamračilo". U početku se plašio da ga je napala ajkula.

"Tada sam pipao oko sebe i shvatio da nema zuba a da nisam osetio zaista neki veliki bol", rekao je. "A onda sam shvatio: 'O moj Bože, ja sam u kitovim ustima. Ja sam u kitovim ustima, a on pokušava da me proguta.' "

Packard je i dalje nosio svoju ronilačku opremu i aparate za disanje unutar kitovih usta, za koje je rekao da su bili potpuno mračna. U strahu da neće preživeti, razmišljao je o svojoj ženi i sinovima.

Nakon otprilike pola minuta, kit je izašao na površinu vode i počeo da trese glavom s jedne na drugu stranu.

"I onda me je bacio u vazduh i ja sam sleteo u vodu", prisetio se Packard. "I bio sam slobodan, i samo sam lebdeo tamo ... Nisam mogao da verujem. Nisam mogao da verujem da sam izašao iz toga."

Šta kažu svedoci

Član posade Josiah Maio rekao je da je vidio kako je kit izbio na površinu i bacio Packarda nazad u more, prema Cape Cod Timesu.

Ronioci jastoga obično rade u paru, a posada prati kretanje ronioca pod vodom prateći njihove mehuriće vazduha.

Taj drugi čovek je bio Joe Francis, kapetan čarter broda koji se zatekao u blizini.

"Video sam kako je Majk izleteo iz vode, prvo nogama sa perajama, i sleteo nazad u vodu", rekao je Francis za VBZ-TV. "Skočio sam na brod. Uspeli smo da ga izvučemo, skinuli mu rezervoar. Stavili smo ga na palubu i smirili ga, a on kaže: 'Džo, bio sam u ustima kita.' "

Dok su njih dvojica bili svedoci Pakardovog bekstva, Packard je primetio da uopšte nisu videli kita kako ga je zgrabio jer ga je "pojeo dok sam bio na dnu".

Back