Romi opsedaju Cukaricku Padinu,..

Ču... Postaje!
Pa ona je odavno svratište žganjaca.
A da se ja pitam, sve bi ih isterala iz one (nekad lepe) zgrade stare škole Đ.Krstić od pre cca 100 godina.
Nemam hrabrosti da uđem u dvorište i pogledam na onoj tabli (ako je još uvek ima) kad je sazidana a oni su je uništili

Pomešala si. To je stara zgrada škole Ljubomir Nenadović, a ne Đ. Krstić

Ja sam od rodjenja do 2004 god zivela u toj zgradi jer mi je deda bio domar u toj skoli, i kad se skola odselila mi smo ostali tu da zivimo. A i tata mi je isao tu u skolu. Ipak je Djordje Krstic :).
A inace, kad sam bila mala, najveci strah mi je bio da cu se odseliti odatle i da cu morati da gledam drugu decu kako se igraju na mojim tajnim mestima. Upravo mi se to dogodilo, sada zivim na Padini, dve stanice dalje, i svaki dan
gledam kako su napravili smetliste od mog dvorista, moje oaze. A danas moje dete zivi na Padini,i ide tu u vrtic, i po ceo dan udise otrove koje Romi prave svojim paljevinama, i djubretom koje ostavljaju, pacovi trce oko vrtica iz deponije preko puta. Ljudi uzas. I nemamo nikakva prava, kada nesto kazes odmah se nadju trista organizacija da ih brane, kao diskriminisemo ih, a sto oni ugrozavaju nase zivote i zdravlje nikom nista. Da ne bude zabune, nemam nista protiv Roma kao takvih, druzim se sa komsinicom te nacionalnosti i deca nam se igraju zajedno, u skoli sam imala druga Roma koji je bio jedan od popularnijih u razredu, toliko o tome kako ih diskriminisemo. Protiv bilo koga ko zivi taj "life style" i ugrozava druge bih govorila. ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE!!!
Imala bih jos toliko toga da pisem, ali znam da je uzalud. Nadam se da ce makar neko ovo procitati.

Ja mislim da taj problem moze da se resi potpisivanjem peticije za iseljavanje roma odatle,svaki dan prolazim tamo autobusom i stvarno su poceli da se kote,secam se pre par godina nije ih bilo toliko,to mora da se vidi sa predsednikom opstine da se isele odatle,ma koliko god da je nasa gradska vlast nepouzdana,prvo se treba obratiti njima,a posle treba uzeti motke i proterati ih,nisam naci(onal)ista nemam nista protiv njih,ali kad krenu da ugrozavaju zdravlje male dece koje se igraju preko puta u vrticu,to vec prevazilazi svaku meru...

Ja mislim da taj problem moze da se resi potpisivanjem peticije za iseljavanje roma odatle,svaki dan prolazim tamo autobusom i stvarno su poceli da se kote,secam se pre par godina nije ih bilo toliko,to mora da se vidi sa predsednikom opstine da se isele odatle,ma koliko god da je nasa gradska vlast nepouzdana,prvo se treba obratiti njima,a posle treba uzeti motke i proterati ih,nisam naci(onal)ista nemam nista protiv njih,ali kad krenu da ugrozavaju zdravlje male dece koje se igraju preko puta u vrticu,to vec prevazilazi svaku meru...

hahaha, a gde bi ih selio? u indiju?

obaska sto ti neki termini nisu bas jasni...

Back