romantika

• Začetnik teme Začetnik teme MYOB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jandrla:
Zipa rad!
Ona gleda u cvetje a on ladno ispred sebe...Mozda nema kinte...A i podigao kishobran metar u vis..Zashto ga je toliko podigao?
A natpisi na radnjama... Zashto su crveni? Zashto bre pada kisha?
I koja je uloga stolice u celoj prichi?
Chini mi se da ona otje desno da skrenu, a on levo... Mirishe mi na neka neslaganja...
pFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!1
;)

Ni meni tu nema ljubavi, vec vidim neku kres semu. Ona ga drzi za guzu, a on je ne dodiruje. Hladno.

divlja:
Romantika je kad svet vidis svojim ocima. :-P

Ugledaj se na...;)

Banalizacija foruma, sa predumišljajem.

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio topmodelsica
Zato sto su glupi. Zato sto su se nasli ovde. Tamo gde se nadju tamo ce da banalizuju. Odrasli su, zato i banalizuju. Odrasli su.

Vrh!
Vrh!
Vrh!
Triglav, majke mi!

;)

MYOB:
Sta je po vama romantika, romanticno ponasanje? Koliko je ona vazna u vasem zivotu?
to su sve one sitne i krupne stvari koje ce jedna osoba da uradi za drugu,da bi joj pokazala da zauzima posebno mesto u njenom zivotu........
to nije samo pisanje stihova,poklanjanje cveca,slanje simpaticnih porukica,mailova.....
romantika je zaljubljeni pogled,koji uhvatis u delicu sekunde,bash kao i kada si TU ZA NEKOGA,kada si mu potreban.....a da ti on to ne kaze.....

Sada još razmišljam posle nekih odgovora...

Cenim da je od te romantike koja je inače u "izumiranju", preostala možda tradicija veštine stvaranja nekog posebnog ugođaja, atmosfere intimnosti, izdvojenosti...

Episkop:
veštine stvaranja nekog posebnog ugođaja, atmosfere intimnosti, izdvojenosti...

Moglo bi se tako reci, da.

Samo, to se lako da pokvariti kada se ta atmosfera pravi vestackim nacinima, poput vecere uz svece.
Nemam nista protiv vecera uz svece, mada nisam ljubitelj sveca, ali insistiranje na tome bez drugih, iskrenih stvari, mi je ...bljak. Nemam bolju rec.

MYOB:
Sta je po vama romantika, romanticno ponasanje? Koliko je ona vazna u vasem zivotu?
mnostvo sitnica kojima voljenoj osobi iskazujemo osecanja i privrzenost,iznova i iznova.uvece u parku,zagrljeni na klupici,gledamo u zvezde,razmenjujemo neznosti.iznenadne odluke,nenadani pokloni,itd.
mada posle romantike obicno nastupa sentimentalnost.

Romanticno je kada te cini srecnom,malim,naizgled nevaznim stvarima...kada te budi osmehom i skuvanom kafom...kada te obraduje onda kada to najmanje ocekujes...kada ti bez povoda pokloni neku sitnicu koja ga asocira na tebe...ali sve to nema smisla ako i ti ne uzvracas,tj ako nemas potrebu da i sam cinis romanticne stvari...

tara623:
Romanticno je kada te cini srecnom,malim,naizgled nevaznim stvarima...kada te budi osmehom i skuvanom kafom...kada te obraduje onda kada to najmanje ocekujes...kada ti bez povoda pokloni neku sitnicu koja ga asocira na tebe...ali sve to nema smisla ako i ti ne uzvracas,tj ako nemas potrebu da i sam cinis romanticne stvari...
najzad neko i to da kaze...

Shvatanje romantike se razlikuje od osobe do osobe. Takođe, kada smo sa nekim do koga nam je stalo, svaki trenutak, svako mesto, događaj... mogu biti romantični... a te iste trenutke, mesta, događaje doživeli bismo na potpuno drugačiji, običan i zaboravan način sa nekim prema kome nemamo emocije...
Ja volim romantiku samo ako ne ode u neku patetiku. Ne volim da mi momak čini stvari koje je gledao u filmovima, već, napisala sam na jednoj temi ovde, da smisli nešto svoje, originalno... da mi, i ako i kada ne budemo više zajedno, to bude prepoznatljivo njegovo, lepa uspomena na neku prošlost...
Ja mogu da se pohvalim time da spadam u romantične i kreativne osobe... Umem da ljude ostavim bez teksta...
Romantike imam, i time mogu da se pohvalim, i u porodičnom životu.. neki trenuci, za večno pamćenje...
I kad sam sama, volim da opažam i zapažam i kroz druge prizore proživljavam neku svoju zamišljenu priču, da provlačim svoje svetove kroz to...

MYOB:
jako mi je vazna...velika sam maza i romanticna dusa...pa se prosto istopim u takvim trenucima,to mi puni baterije...
a za mene romantika moze da bude i obicna setnja parkom,bitno mi je samo da taj neko sa kim sam oseca taj trenutak....
secam se jednog predivnog romanticnog trenutka i nisam imala srca da ga upropastim....
posvadjam se sa deckom sto sam ga cekala pola sata na zimi a on mi rekao kako stize za dva min...
odemo na pice i ja sam tako sat i nesto samo cutala...
krvnicki se izderem na njega u kolima,a kad smo stigli kod njega u tu kucu,kad sam presla prag u tu sobu...a ono toplo (do tad nije imao grejanje u toj sobi pa sam se smrzavala uvek),muzika...on mi kupio omiljeni sok i shtapice koje sam jela umesto dorucka....polju bi me u glavu pogleda me sa osmehom i sva ljutnja je nestala u toj romantici...
on se za to vece toliko potrudio (bilo je jos toga tu osim soka i muzike i td),i to je najvise osavilo pozitivnog utiska na mene...

"Pitaju me, znam li sta trazim? Naravno da znam! Trazim osobu sa kojom cu moci da izvrsim najvecu prevaru nad zivotom i nad smrcu! Treba mi saucesnik, bez njega sve propada! "

:cool:

Back