romantika vs patetika

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.878
prica na jednoj temi mi je dala ideju za ovu temu.

da li postoji jedna jedinstvena romantika ili je sve to stvar percepcije
da li nesto romanticno za nekog, za drugog predstavlja patetiku?

da li za nekog mozemo reci da nije nezan ili osecajan samo zato sto na primer klisei romantike za njega predstavljaju klasicne primere patetike?

da li se muskarci i zene razlikuju u poimanju tog pojma?

Романтика се не режира, патетика се режира. То би била основна разлика.

Романтика је чаробни тренутак који се може осетити у било којој ситуацији.

Патетика је труд који појединци улажу не би ли досегли оно што се досегнути не може.

Poslednja izmena od moderatora:
to se moze gledati iz perspektive osobe koja sebe smatra romanticnom na ovaj ili onaj nacin, ali na primer gde tu ima reziranja ili truda (cak bi se reklo suprotno jer se ne radi po nekom sablonu) da bi se postigao cilj ako je za nekog recimo patetika i glupost da kupi cvet ali te zato odvede u neki restoran ili na put? ne pamti datum vencanja i ne spremi ne znam kakvu veceru uz svece ali ti zato poklanja svu paznju? jer je po njegovom poimanju to glupo i pateticno.

to se moze gledati iz perspektive osobe koja sebe smatra romanticnom na ovaj ili onaj nacin, ali na primer gde tu ima reziranja ili truda (cak bi se reklo suprotno jer se ne radi po nekom sablonu) da bi se postigao cilj ako je za nekog recimo patetika i glupost da kupi cvet ali te zato odvede u neki restoran ili na put? ne pamti datum vencanja i ne spremi ne znam kakvu veceru uz svece ali ti zato poklanja svu paznju?

Романтика је када се случајно сретнем са мужем у превозу, на улици, било где.

Романтика се не режира, патетика се режира. То би била основна разлика.

Романтика је чаробни тренутак који се може осетити у било којој ситуацији.

Патетика је труд који појединци улажу не би ли досегли оно што се досегнути не може.

Da.
I dodao bih da puno zavisi od toga ko cini taj neki gest.Ukoliko je to osoba u koju si zaljubljen,do koje ti je stalo,neka draga osoba,onda je to romantika.Ako to ucini neka osoba za koju nismo zainteresovani i koja nam je baz znacajna,onda je to patetika.

Da.
I dodao bih da puno zavisi od toga ko cini taj neki gest.Ukoliko je to osoba u koju si zaljubljen,do koje ti je stalo,neka draga osoba,onda je to romantika.Ako to ucini neka osoba za koju nismo zainteresovani i koja nam je baz znacajna,onda je to patetika.

Не бих рекла. Критеријум је критеријум. Нико не жели кичера у својој близини.

to se moze gledati iz perspektive osobe koja sebe smatra romanticnom na ovaj ili onaj nacin, ali na primer gde tu ima reziranja ili truda (cak bi se reklo suprotno jer se ne radi po nekom sablonu) da bi se postigao cilj ako je za nekog recimo patetika i glupost da kupi cvet ali te zato odvede u neki restoran ili na put? ne pamti datum vencanja i ne spremi ne znam kakvu veceru uz svece ali ti zato poklanja svu paznju? jer je po njegovom poimanju to glupo i pateticno.
Ma ko je romantičan a pri tom mu je stalo sve ce to biti znaci (romantične) paznje...ko nije, nije...otp.ebeš cvet i večeru i putz:mrgreen:znači bitan momenat da ti je stalo do te osobe,jer ako nije sve poprima drugaciju dimenzijuz:cry:

Ma ko je romantičan a pri tom mu je stalo sve ce to biti znaci (romantične) paznje...ko nije, nije...otp.ebeš cvet i večeru i putz:mrgreen:znači bitan momenat da ti je stalo do te osobe,jer ako nije sve poprima drugaciju dimenzijuz:cry:

Зашто романтику повезујеш само са знацима пажње? Романтика је и када шеташ сам и имаш музику у глави.

znaci ne romanticnost nije u onome ko je pruza na neki nacin nego u onome ko ne ume da je protumaci?

da li to znaci da mnogi koji za sebe misle da su romanticni do bola u stvari nisu romanticni nego samo ocekuju izvestacenu paznju koja je klise?

znaci ne romanticnost nije u onome ko je pruza na neki nacin nego u onome ko ne ume da je protumaci?

da li to znaci da mnogi koji za sebe misle da su romanticni do bola u stvari nisu romanticni nego samo ocekuju paznju koja je klise? (izvestacenu ili realnu)
Pazi poimanje iste se razlikuje kod polova...kod zene je to možda šetnja po kiši,kapi na granama i bla bla...kod njega mozda to isto,al uz saznjanje da ona tad nema donji vešz:mrgreen:koji.po toj istoj kiši ne nosi zbog njega:zgrudvanje:

prica na jednoj temi mi je dala ideju za ovu temu.

da li postoji jedna jedinstvena romantika ili je sve to stvar percepcije
da li nesto romanticno za nekog, za drugog predstavlja patetiku?

da li za nekog mozemo reci da nije nezan ili osecajan samo zato sto na primer klisei romantike za njega predstavljaju klasicne primere patetike?

da li se muskarci i zene razlikuju u poimanju tog pojma?

Ne znam ti ja nista o tome, samo cu reci da sam povremeni pristalica patetike, pomocu romantike nisam nikada dosao do one zenske stvari, a zahvaljujuci patetici se s vremena na vreme jos nekako i omrsim, mada sve redje, ni patetika ne daje zadovoljavajuce rezultate. Doslo vreme kesha, poneko se provuce na enormno veliki penis, ali sve u svemu para vrti gde burgija ne moze. :deda:

romantika je tanani, iskren lajtmotiv ljubavi, emocija..uživanje u emocijama u primanju i davanju, užitku - u posvećenosti prema nekome/nečemu..i prepoznavanju lepote trenutka
to je ranjivi deo nas i često se stavlja gard i posprdno komentariše (nezrelo) kao zaštita od podsmeha i povredjivanja (od onih koji nisu osetili ili ne mogu da prepoznaju romantičnost)
jer otvaramo krilo naše duše u kojem stanuje bogatstvo lepota

patetika je već nedostatak emotivnog iskustva
to je prenaglašena žudnja za nedostižnim i karikiranje, potenciranje za pažnjom do posprdnosti sa namerom izazivanje saučesšća ..
ili prenaglašena lakrdija zbog lične nemoći i neznanja -kamuflaža, te je zbog toga manipulacija

Back