ROMANTICARI, mesta koja biste posetili

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
0b4a0153318d0637662c1b7kz9.jpg

By Mariel Lizana, journalist

When we talk about Buenos Aires, our first thought is tango, leather articles, commerce, sea, beautiful architecture and a Latin-American city that seems to be ahead of its sisters in many aspects.

Buenos Aires offers many attractions for its visitors, who go to the city attracted by the nostalgic sensuality of its typical dance, the tango, an urban dance from De La Plata River, with enchanting movements. The tangos charm and magic has goes beyond boundaries, so the capital is an excellent chance to discover it and enjoy with its exquisite music, where the main actor is the string instrument, bandoneon.

Another thing about Buenos Aires is its beautiful architecture; with a remarkable french influence that can be appreciated in its street and buildings. The establishment of many immigrants from France, Italy and Portugal developed a mixed culture in Argentina and even a special language called lunfardo, used to write the lyrics of tango. This influence is also noted in the gastronomy and popular traditions.

This city also counts with interesting districts to discover, like San Telmo, with its antiques and tango ballrooms. The citys downtown is located in the famous Plaza de Mayo square, where is also Casa Rosada, the Government Building. In the same place there are the Metropolitan Cathedral, the Cabildo and Argentinas National Bank.

If you follow De Mayo Avenue, you will get to National Congress (the Parliament House) and in the surroundings you will see many beautiful buildings with finest architecture, squares decorated with monuments and sculptures; and a signed reproduction of The Thinker, of Rodin.

La Boca district is the immigrants neighborhood. Here you will find the famous sidewalk, Caminito, a lot of museums, theaters, the Boca Juniors soccer team field, "La Bombonera" and a beautiful avenue by the port.

Some other important district is Recoleta, a neighborhood with many cultural buildings like the National Museum of Fine Arts, the National Library and the Graveyard, a place where are the rests of presidents and other important celebrities of the country. Palermo is another main district of the city and there is the Latin-American Art Museum, the Zoo and the Planetarium.

Corrientes Avenue is the center of bohemia and spectacle in the city, with many theaters like San Martín and Luna Park Stadium. In the intersection of Corrientes Avenue and 9 de Julio Avenue it is located the Obelisk, a monument that is a symbol of Buenos Aires in the world.

Other interesting place to discover is Colon Theater, a great building from the XIX century, with marble floor, amazing vitreaux and elegant halls. Colon Theater also has an Arts Institute, with important students from it and a public library, with a complete bibliography with many titles referent to music and arts, besides the full collection of specialized magazines in these subjects.

The modern architecture can be appreciated in Puerto Madero district, with its skyscrapers built in the last decade. One of them is the remarkable Espacial Tower, with 220 meters of height, which is located in the Entertainment Park of Buenos Aires.

ID64_199-buenos-aires-491496db92df6.jpg

ID68_buenos-aires-fantastico-4919f72d67b3e.jpg

ID68_buenos-aires-fantastico-4919f72e755a1.jpg

ID48_buenos-aires-la-cara-cosmopolita-de-argentina-492b14608c69f.jpg

. Jerusalem, Israel
jerusalem.jpg

A holy city for three different religions – Judaism, Christianity, and Islam, Jerusalem is the place where ancient values combine with modern culture to bring a fascinating metropolis. Jerusalem is divided into three parts – West Jerusalem, the rapidly developing commercial part of the city, East Jerusalem – home for the majority of the Arab population, and the Old City – a truly breathtaking location, declared by UNESCO a World Heritage Site. Once you get tired of sightseeing, you can check out the marketplace, a place teeming with tourist shops.

Xi’an, China
xie28099an.jpg

With a history of over 3,000 years, the city is one of the most important in Chinese history, being one of the Four Great Ancient Capitals of China. Xi’an, the eternal city, enjoys fame equal to that of other famous cities such as Athens, Cairo, or Rome. The abundance of relics and sites of important cultural significance gained the city the title of a Natural History Museum. Furthermore, the Museum of Terra Cotta Warriors and Horses is often referred to as “the eighth major miracle of the world”. The City Wall of the Ming Dynasty is the most well-preserved towns in the world of that period while the Famen Temple holds the finger bones of Sakyamuni — the founder of Buddhism. All in all, Xi’an is one of the most valuable places to get a taste of ancient China and their traditions.

ibiza.jpg

Ostrvo u Sredozemnom moru, sa divnim plažama, ali, ipak, najpoznatija po noćnom životu zbog čega privlači turiste iz celog sveta, Ibica je prava španska prestonica zabave i idealan izbor za sve kojima su zabava i dobar provod najvažniji na odmoru.
Ibica je ostrvo sa vrhunski zabavnim noćnim životom, ali i velikim brojem plaža na kojima se jednako dobro možete zabaviti tokom dana. Najpoznatija plaža Las Salinas nalazi se na jugu ostrva i dobro je povezana s ostatkom ostrva. Ne propustite posetiti i ostale plaže, kraljice dnevnih odmora – Talamanka, Figueretas i Playa den Bossa. Na južnoj strani ostrva, svakako je nemoguće ne spomenuti simbol Ibice – Es Vedra, impozantna stena u moru, visoka 400 m sa skoro uspravnim stranama. Možete uživati u pogledu sa divne male uvale Cala d`Hort. Ostrvska izreka glasi: “Da bi se verovalo, mora se videti”.
Ipak, ono čime Ibica i dalje neumoljivo privlači sve okorele ljubitelje dobrog provoda su mesta gde je garantovan najluđi provod, u Calle de la Virgen u staroj lučkoj četvrti sa brojnim barovima, ili u velikim diskotekama izvan grada.
Ibica town Glavni grad Ibica (Ibiza town, The Capital) - smešten je na kraju zaliva sa slikovitom prirodnom lukom. Srednjovekovne zidine okružuju staro jezgro jednoj od najljupkijih gradića na Mediteranu. Prepuno manjih trgova, uskih ulica, barova, prodavnica, kafića, restorana. Grad je povezan autobuskim linijama sa preko 50 plaža na ostrvu sa obiljem sporta i zabave za svakoga. Preko puta se vidi ostrvo Formentera do koga možete napraviti izlet brodićem.
Talamanka mesto za nešto mirniji odmor sa predivnom peščanom plažom. Najpoznatija diskoteka Pacha se upravo ovde nalazi. Udaljenost od samo 15 minuta hoda od grada Ibice pruža odličnu kombinaciju odmora i zabave.
Santa Eulalia omiljeno mesto za porodice i one koji traže mirniji odmor. Udaljena je od grada Ibice oko 15 km i od aerodroma 21 km.
Figueretas (udaljen oko 1 km od grada), smešten je u nastavku Playa den Bossa. Uz dve male peščane uvale izgrađeni su hoteli okruženi restoranima, trgovinama i barovima. Ima odlične veze sa gradom Ibicom i svim plažama na ostrvu.
Playa den Bossa najveća plaža na ostrvu koja se nalazi izmedju grada Ibice i aerodroma, prekrivena finim peskom i duga oko 2 km. Obilje hotela uz plažu, pregršt restorana, trgovina, barova i noćnih klubova. Od grada Ibice je udaljen oko 5 km

Bunto, izgleda da si dobro obavesten da je na Ibizi super, i ja sam cula da je fenomenalno, zato sam i stavila tekst ispod, cisto da procitas nije na odmet svaka informacija:D
Idi obavezno, pricaju da je lepota nevidjena, pretpostavljam da ces poneti fotoaparat, da mozes da slikas tu divotu i lepotu ostrva a kazu posebno na plazi treba slikati, na koju god se stranu okrenes-lepota, tako pricaju, a mozes i koju fotku s plaze da posaljes drugarima, da ne moras posle puno da im pricas, jer slika govori vise od hiljadu reci.:lol::ok:
Zelim ti srecan put i lep provod:D:klap::cool:
Nemoj zaboraviti da nam ispricas kako je bilo kad se vratis:bye:
ps.naocare za sunce pod obavezno, pricaju da je sunce jako:cool::cao:

Za sada je to samo zelja ali mislim da cu definitivno o tome razmisliti, zaista ozbiljno, da uradim sledece godine. :)
Po slikama, video klipovima, kao i zurkama koje se tamo organizuju non stop, rekao bih da mi ne bi bilo spavanja tokom celog odmora. :cool:

Ja bih rado sada (odmah) krenuo pa ako ima neko raspolozen, moze da me povede. Obecavam da cu biti dobar. :cool:

Elem, ako to uradim sledeceg leta, a verujem da hocu, necete ostati uskraceni za slike, obecavam. :D

Go Go IBIZAAAA!!!! :super:

Kad sam otvarala ovu temu, zelja mi je bila da uz sliku mesta napisemo i nesto o tom mestu gde bi putovali, nasa romanticna mastanja vezana za takva puovanja.
Ocigledno nije uspelo, i ja sama sam dosta puta samo kacila slike a nista nisam napisala.
Tema se zatvara, vec sam zamolila moderatora da stavi KATANAC.
Hvala svima koji su postovali na temi.
Pozdrav svima, zelim vam da ostvarite svoje zelje, snove i sto vise romanticnih putovanja:bye:

Cekaj bre malo...
I ja sam ucestvovao na ovoj temi i kacio slike mesta koje bih posetio.
Ti si otvorila temu o tome i prihvaceno je. Ne vidim problem.

Zaista, ne mogu da verujem da nece ili ne zelite da shvatite sta zelim da kazem:
"Pricam o TEMAMA koje nisu predvidjene za ostavljanje slika"
I opet pitam:
Sta u toj recenici nije jasno?!

U lepljivoj temi sam stavio naslove, kao i linkove za teme koje se predvidjene za slike.
Ako postoji jos neka, dodacu je.

Temu necu zakljucati jer je OK i sve u njoj stima.

Cekaj bre malo...
I ja sam ucestvovao na ovoj temi i kacio slike mesta koje bih posetio.
Ti si otvorila temu o tome i prihvaceno je. Ne vidim problem.

Zaista, ne mogu da verujem da nece ili ne zelite da shvatite sta zelim da kazem:
"Pricam o TEMAMA koje nisu predvidjene za ostavljanje slika"
I opet pitam:
Sta u toj recenici nije jasno?!

U lepljivoj temi sam stavio naslove, kao i linkove za teme koje se predvidjene za slike.
Ako postoji jos neka, dodacu je.

Temu necu zakljucati jer je OK i sve u njoj stima.

Sve je ok., Bunto.
Sve je jasno, istina je da se u stavljanju slika preteralo, postoje teme predvidjenje za to, ali kao sto si i sam napisao, nekad i na temama koje nisu predvidjenje za slike, pozelimo da stavimo sliku da bismo mozda bolje docarali ono sto osecamo:)
No izgleda da je to kacenje slika uzelo vise maha i da se na neki nacin preteralo.
Zasto je to tako, ne znam, moze da postoji dosta razloga, mozda je ljudima ponestalo inspiracije da nesto napisu, ili nesto drugo, ko ce nas sve razumeti.
Cenim kod tebe, sto si objektivan moderator, nepristastan, imas svoj stav i misljenje i niko ne moze da utice na tvoje razmisljanje, odluke itd., da ne nabrajam dalje, samo tako nastavi i ubuduce:):klap:
Sto se moje teme tice, ja stavljam katanac, "putovacu" i dalje i u masti, ali i u stvarnom zivotu, koliko je to moguce, na svu srecu, maste imam na pretek i zadovoljna sam sto je tako.
Mozda je i moj nick, trebao da bude-Buntovnica_bez _razloga, jer sam po prirodi buntovnica;)
Pozdrav, zelim ti srecu i da odes na Ibizu od:heart:
Odoh malo da "putujem"
0360007.39.jpg

ps.da ne zaboravim
katanac.jpg

:):bye:

Poslednja izmena:
Temu cu zakljucati jer vidim da je to, zaista tvoja volja.
A ipak cu reci: "Steta..."

Elem, nadam se da to i nije tvoja konacna odluka, pa kada god zelis da promenis misljenje, temu cu rado i sa zadovoljstvom otkljucati.

Do tada, tema ce biti privremeno zakljucana.

p.s.
Svi koji vole ovu temu i misle da imaju sta da kazu u njoj, mogu mi pisati putem PP-a pa ako ima dovoljno zainteresovanih... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back