Roman ''Lepa sele lepo gore''

• Začetnik teme Začetnik teme cole1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cole1

Domaćin
Poruka
3.863
posto mi se film mnogo svideo tj po meni najbolji nas film, i jedan od najboljih filmova koji sam gledao.dakle trazio sam u nekoliko bibljoteka nigde nema pa me zanima da li neko zna koja je izdavacka kuca izdala ovu knjigu? inace pisac je vanja bulic.

nema tu mnogo razlike....kad citas knjigu zamisljas slike, jer ti to nedostaje....a kad gledas film razmisljas o tome sta likovi misle i rade a to ti pise u knjizi....a naravno vidi se i iz glumacke igre...ali hocu da kazem....nekako jednako je zabavno ako su film ili knjiga dobri......

imas knjiga koje dok citas bukvalno mozes da imas osecaj kao da gledas film...majstor i margarita npr.
ja inace koju god knjigu da citam pravim sebi slike i film u glavi...... ali majstor je bas tako nekako kao film da citas......alsamse sada izrazio.....

nema tu mnogo razlike....kad citas knjigu zamisljas slike, jer ti to nedostaje....a kad gledas film razmisljas o tome sta likovi misle i rade a to ti pise u knjizi....a naravno vidi se i iz glumacke igre...ali hocu da kazem....nekako jednako je zabavno ako su film ili knjiga dobri......
upravu si. u knjigama se likovi sporije i vise razvijaju ali zato u knjigama ima manje dijaloga. sve u svemu stvar ukusa sta je bolje da li knjiga ili film.
Film je žešće smorio - mogu da zamislim kakva je tek knjiga.....
A i pisac je biser srpskog književnog stvaralaštva, pa mora da je reč o delu vrhunskog kvaliteta......

na ovo sto si napisao mogu smajlijima da odgovorim...z:shock:z:shock:z:shock::grudvanje3::zimag:

Inače, zanimljiva stvar je da je knjiga napisana nakon što je snimljen film.
Dragojeviću je ideju za filmski scenario dala jedna reportaža Vanje Bulića iz rata u Bosni, objavljena u Dugi. Knjiga je došla tek kasnije. Čak su se nešto i posvađali oko toga, jer je Bulić okolo pričao da je film snimljen po njegovom romanu.

Back