Rom pretučen u centru Beograda

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Kad bi ove huligane zatvorili na par godina, kao sto su to uradili Italijani, ovakvih scena ne bi bilo na ulicama. Ali posto se takvi ne kaznjavaju onda...
I samo da dodam, niko ne tera nikoga da postuje ili voli osobu druge nacionalnosti ili boje koze ili... ali to ne znaci da ga mozes mlatiti kad zazelis, normalno ako si ti u coporu a on sam.
Rom pretučen u centru Beograda
Beta | 10. 03. 2011. - 17:46h | Komentara: 0

BEOGRAD - Tri mladića danas su u centru Beograda pretukla i vređala učenika trgovačke škole romske nacionalnosti, saopštio je danas Nacionalni savet Roma.

Nacionalni savet osudio je vandalsko ponašanje mladića koji su ispred Trgovačke škole u Cetinjskoj ulici oko 14 sati pretukli i vređali Aliju Omerovića, učenika trećeg razreda te škole.

"Trojica mladića od kojih je jedan imao psa, starosti između 20 i 24 godine, dobacivali su Aliji koji je dolazio u školu, a posle toga su počeli da ga tuku", rečeno je u tom Savetu.

Pošto su napadači pobegli, Alija je o napadu obavestio direktora škole koji je pozvao policiju.

"Učenika kome je lice bilo plavo i naduveno, otac je odveo u Urgentni centar gde su ustanvoljene povrede oka", rečeno je u Nacionalnom savetu Roma čiji su predstavnici dodali da su ostali pregledi dečaka u toku.

Savet je apelovao na građane Srbije da osude napad, a vlasti da nađu i kazne napadače.

"U vreme sprovođenja Dekade Roma 2005-2015. godine i u vreme kada Srbija treba da pokaže svoju demokratičnost, ovako ružni pojedinačni slučajevi blate Srbiju i srpski narod", dodali su u Savetu.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/240658/Rom-pretucen-u-centru-Beograda

Kad bi ove huligane zatvorili na par godina, kao sto su to uradili Italijani, ovakvih scena ne bi bilo na ulicama. Ali posto se takvi ne kaznjavaju onda...
I samo da dodam, niko ne tera nikoga da postuje ili voli osobu druge nacionalnosti ili boje koze ili... ali to ne znaci da ga mozes mlatiti kad zazelis, normalno ako si ti u coporu a on sam.

..danas u toku dana oko 12 h na uglu beogradske i cvijiceve stajala je zena i reklamirala neke preparate za kosu ,nju su 5 minuta shikanirala dva roma jedan od 10 god i jedan od 20 + ,pri tom su iz kese u kojoj je bio lepak duvali non stop ,da ne pricham svaki dan o maltretiranju na semaforima od shatro peracha stakla.............................o tome nigde necete prochitati .....

..danas u toku dana oko 12 h na uglu beogradske i cvijiceve stajala je zena i reklamirala neke preparate za kosu ,nju su 5 minuta shikanirala dva roma jedan od 10 god i jedan od 20 + ,pri tom su iz kese u kojoj je bio lepak duvali non stop ,da ne pricham svaki dan o maltretiranju na semaforima od shatro peracha stakla.............................o tome nigde necete prochitati .....

Što je nisi zaštitio?

I sigurno ni oni nisu kaznjeni. Sto samo znaci, kad je narod [deca] nevaspitan, to treba kazniti, cak i vise nego sto zasluzuje, da bi shvatili da se takvo ponasanje kaznjava, da se ne moze raditi kako ti se prohte. Ovaj narod jos nije dorastao za demokraciju.

Patike su bile "Roma", mada su se meni vise dopadale "univerzal"

Ne. Nisi u pravu patike su bile Adidas ROM. Jeste bile su i te UNIVERSAL bijele sa crnim straftama.
U spojleru ti stoji zoomirana slika pa provjeri.

Omiljene su mi bile ROM parike a ako nije bilo ROM onda bi uzimao UNIVERZAL.
Inace po licenci Adidasa patike za ondasnju Jugoslaviju proizvodila je PLANIKA.

I sigurno ni oni nisu kaznjeni. Sto samo znaci, kad je narod [deca] nevaspitan, to treba kazniti, cak i vise nego sto zasluzuje, da bi shvatili da se takvo ponasanje kaznjava, da se ne moze raditi kako ti se prohte. Ovaj narod jos nije dorastao za demokraciju.

..ma meni smeta shto se to apostrofira kao "rom" pretuchen ,izvredjan i tako to a kad je sa njihove strane to se nigde ne objavljuje i prikazuje ....

:) Heheheheee
Vidiš da neko uzme i prebije tu dvojicu koja su maltertirala ženu- ne bih imao niošta protiv, makar onako da ih našamara- to nije napad na rasnoj osnovi- i malo zavodjenje reda bsprizornima svakako podržavam!

......ma nisu je fizichki sva sreca dirali al znash ono kad im ona kaze pustite me na miru ,prodjite me se a oni onda bi neshto ukrali pa nepristojno dobacuju a za to vreme duvaju iz kese sa lepkom kao da je noc a ne 12 popodne .......:(

Ne. Nisi u pravu patike su bile Adidas ROM. Jeste bile su i te UNIVERSAL bijele sa crnim straftama.
U spojleru ti stoji zoomirana slika pa provjeri.

Omiljene su mi bile ROM parike a ako nije bilo ROM onda bi uzimao UNIVERZAL.
Inace po licenci Adidasa patike za ondasnju Jugoslaviju proizvodila je PLANIKA.

Video sam ime, ali sam mislio da si [ili ko vec] prebrisao ono "e". a zakleo bih se da su se zvael "roma"

..ma meni smeta shto se to apostrofira kao "rom" pretuchen ,izvredjan i tako to a kad je sa njihove strane to se nigde ne objavljuje i prikazuje ....

Na ovim prostorima se prvo gleda na to KO se potukao, a posle tek ZASTO. Na zalost ali je tako.
Ja sam desetak puta bio kaznjen za neku recenicu koju sam napisao, ali ako si ti istu recenicu napisao ranije ili kasnije, niko te nije ni opomenuo.

Kolko je Srba bilo pretučeno u Beogradu pa niste otvarali teme...
To što su Maradonu ili Tarzana prebili nije nikakav spektakl...

Oni dok kradu,pljačkaju,siluju,prose nikome ne smetaju,ali kada nekom Srbinu pukne film,pa uzme i prebije cigana,to su vesti ala " Otvoreno Staro Sajmište i Saureri ponovo voze"

Na ovim prostorima se prvo gleda na to KO se potukao, a posle tek ZASTO. Na zalost ali je tako.
Ja sam desetak puta bio kaznjen za neku recenicu koju sam napisao, ali ako si ti istu recenicu napisao ranije ili kasnije, niko te nije ni opomenuo.

Поштовани,
као што сте вероватно приметили у вести се не спомиње тко су нападачи?
Верујем да би сте волели Ви и одређена групица овде да су табаџије биле у опанцима, пијани, крезави и брадати.
Те да су узвикивали хвалоспеве Слоби, СПЦ-у, Русији, Светом Сави, Шешељу, док су витлали камама и шутирали несретног рома.
Овако нажалост, вашу и њихову само обична свакодневна вест за хронику и ништа више....

A jel on bas pravi Srbin? Onako svetle puti, plave oci, visok... ili neki mesanac, pa ljudi pogresili:hahaha::hahaha:

Srbi pripadaju Dinarskom pod-rasnom tipu,koji je izuzetno visok,ima brahikefalnu glavu,tamnije oci i tamniju kosu.Svakako ćeš Srbina sa tamnom kosom razlikovati od cigana.
Pošto je taj tvoj odgovor očigledno ironija,da te pitam,jer mi svetle puti sa plavom kosom nismo Srbi?

Eh sad,pa po tvojoj logici ti i svi shiptari bi trebali da mole da ih posalju na 40 godina.

Поштовани,
као што сте вероватно приметили у вести се не спомиње тко су нападачи?
Верујем да би сте волели Ви и одређена групица овде да су табаџије биле у опанцима, пијани, крезави и брадати.
Те да су узвикивали хвалоспеве Слоби, СПЦ-у, Русији, Светом Сави, Шешељу, док су витлали камама и шутирали несретног рома.
Овако нажалост, вашу и њихову само обична свакодневна вест за хронику и ништа више....

Ja sam primetio da ta trojica nisu bili Romi,inace bi to bilo naglaseno. A sta su oni, to i nije puno vazno, mogu biti i Hrvati ili Albanci, treba ih strogo kazniti, ako ni zbog cega drugog, onda da se ne daje povod da se Romi zale kako su gradjani drugog reda u drzavi Srbiji.
ps. Inace ocekivanja da su takvi pripadnici navedenih je prilicna,izuzimam Svetog Savu.

Srbi pripadaju Dinarskom pod-rasnom tipu,koji je izuzetno visok,ima brahikefalnu glavu,tamnije oci i tamniju kosu.Svakako ćeš Srbina sa tamnom kosom razlikovati od cigana.
Pošto je taj tvoj odgovor očigledno ironija,da te pitam,jer mi svetle puti sa plavom kosom nismo Srbi?

Ja sam primetio da ovde na forumu vazi pravilo da je Srbin lep, visok, plav, svetle puti, jednom recju arijevac. Ako sam stekao pogresan utisak, izvinjavam se.

Back