Rolaj tu spravu! ;)

Alexandra9:
Marinica:
Alexandra9:
Vrlo pozitivno zanimanje... Samo to je bavljenje posledicama, a znamo svi od cega treba krenuti... Kad bi smislili nesto na tu temu...
Mala greska,prevencija nije bavljenje posledicama,vec sprecavanje da do toga dodje...mada nista konkretno nisam jos uradila sem nekoliko radionica za srednjoskolce..
necemo vise skrenucemo sa teme,a cike i tete moderatori ce reci da se dopisujemo... :wink:

Pa... tema je o dzokavcima... znaci ne skrecemo sa teme...

Nego, nisi me dobro shavtila... Slusala sam nekoliko predavanja o drogama... Sve se svodi na upoznavanje dece sa nacinom delovanja, sa posledicama, nekim primerima itd. Mislim da bi trebalo osmisliti takav program koji ce obuhvatati uzroke, odnosno pomoci deci sa rasturenim porodicama, poremecenim porodicnim odnosima, deci bez roditelja, deci u pubertetu, ... pomoci im da rese problem koji pokrece zacarani krug...

Kada naidje problem najcesce se desava to da dete zeli da pobegne od stvarnosti, to radi utapanjem tuge u alkohol ili drogu... Ima tu i radoznalosti, ali svakako u manjoj meri nego izgubljenost...

Treba pokrenuti takav program koji ce obuhvatiti ceo problem... Dete nece odustati od droge ako mu kazete kakve posledice ima, jer detetu nije ni bitno sta ce se desiti sa njim... Vratiti samopouzdanje, veru i ljubav... Nemoj se ljutiti ovo nije okrenuto protiv tebe...
Ma o.k. i treba da se razumemo.Skontala sam sve i slazem se.Ne ljutim se nikako,a to da je u manjoj meri radoznalost i da treba napomenuti uzroke i posledice,potpuno se slazem...
Obicno sve i krece iz nedovoljne upucenosti...

To Marinica & Aleksandra9:
Sve je to divno i krasno, i ja sam u potpunosti protiv droga, ali ne verujem da ce se neko zbog predavanja o drogama predomisliti.... To je skroz njihova odluka... Ja poznam mnogo pametne i inteligentne dece, tj tinejdzera, koji se drogiraju, i verujem da oni znaju posledice... Ali to ih ne sprecava da nastavljaju... Tako da...
Mada, i njihova inteligencija je sto se toga tice, diskutabilna... Naglasavam sto se toga tice jer su inace stvarno pametni....
Ali bez obzira na sve, JA licno se nikad necu drogirati... ma cak ni probati... 8)[/i

Covek se uci dok je ziv, kazu... I priznajem da mi je enigma to sto je ganja sad neki novi trend, sto se svi pale na to, sto je super, divno, sjajno, super tripovi, smejanje... I zanima me kako je to stvarno... Ali jednostavno sam resena u tome da NE PROBAM. Ja inace nisam karakter, i moja snaga volje je uzasno slaba (bar kad je o slatkisima rec :wink: ) ali u ovo sam ubedjena. Nikad, nikad, nikad necu probati.

Electra:
To Marinica & Aleksandra9:
Sve je to divno i krasno, i ja sam u potpunosti protiv droga, ali ne verujem da ce se neko zbog predavanja o drogama predomisliti.... To je skroz njihova odluka... Ja poznam mnogo pametne i inteligentne dece, tj tinejdzera, koji se drogiraju, i verujem da oni znaju posledice... Ali to ih ne sprecava da nastavljaju... Tako da...
Mada, i njihova inteligencija je sto se toga tice, diskutabilna... Naglasavam sto se toga tice jer su inace stvarno pametni....
Ali bez obzira na sve, JA licno se nikad necu drogirati... ma cak ni probati... 8)[/i

Pa to sam i rekla... Evo jos 101. put... Ta predavanja imaju za cilj da rade na posledicama... pokusavajucu da spasu ono sto je vec naceto...

Back