Aman covece..neka oni pokazu koliko su muzicki obrazovani..ko pise textove..ko od njih zna note i svira neki instrument..aj ne zaebaj
Mozda najbolji flamenco gitarista na svetu, paco de lucia, nezna note ;-)
Prva stvar, ovde govorimo o roku koji se komponuje u 3 akorda, ne treba ti abnormalno muzicko znanje da bi komponovao neki prosecan rok. Metal je vec nesto drugo. Narodna muzika, mislim na nasu tradicionalnu narodnu, kvaka i kompanija, isto nije harmonski komplikovana, ali je komlikovanija od roka i za nju takodje treba znanje u muzici. Boljka je sto su tekstovi dosta primitivni i prave se samo da bi bili tekstovi, ideja je da se napravi pesma, pa treba naskrabati i neki tekst. Rok je druga prica, malo vise to ide iz duse sto se teksta tice, onda se nabace akordi, a prednost je to sto se skale malo "bolje" koriste nego u narodnoj muzici u kojoj imas samo harmonski mol npr i pici... a ovde se malo udara po bluzu i slicnim stvarima sto mu dodje kao neki visi nivo, meni licno je teze da baratam sa bluz skalom a da to lici na nesto.... Cemu sve ovo, pa zato sto mislim da ne treba pljuvati ni po rokerima ni po narodnjacima, jednostavno furajte svoj fazon sto se kaze, ljudi koji cene muziku na pravi nacin vise vole rok, bekrije vise vole narodnu, da se bacaju po stolovima i sl pa se pronadjite u svemu. Nije lako napraviti dobru pesmu kojem god zanru da pripada, probajte pa cete videti. Ja sam najvise za metal, ima vise razloga, al to na nekoj drugoj temi, a inace slusam sve sto moze da zagolica moja muzicka shvatanja na pravi nacin xexexe.
Tema je zanimljiva, ali ja ipak mislim da rokeri nisu hejteri prema narodnjacima, nas samo nervira to sto narodnjaci, narocito turbo folkeri isuvise prolongiraju svoje gluposti pa nas ponizavaju i urlicu metaaaallicaaaa kad god neko ko nosi majicu benda prodje ulicom. Mislim da su rokeri/metalci i sl cesce zrtve mrznje i ponizavanja od strane narodnjaka nego sto je to obrnut slucaj. Da ne pominjem da vecina danasnjih fensera misli da je metallica pravac u muzici xexexe. Steta sto nisu 70's pa svako na svoju stranu i slusa sta mu se svidja. Aj poz, previse sam se rasprdeo danas