Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
e ja se iskreno ne razumem u to..ali kontam da je to ono kao elvis presley :?....ali imash ovde dosta ljudi koji se razumeju u to tako da neka me isprave ako greshim
prvo da sklopimo sliku...
rokabili je miks kantrija, bluza, americkog folka, kejdzuna i ostalih tradicionalnih americkih muzika. tradicionalni rokabili je bio bez bubnjeva. cinili su ga kontrabas, elektricna gitara i akusticna gitara koja je svirala ritam. evo kako bi to sve izgledalo:
- na gitari Brain Setzer
e sad spoji to... hahaha
najponzatiji izvodjaci - Elvis Presley (kada je bio u Sun Recordsu), Johnny Burnette, Roy Orbison (isto Sun), legendarni Gene Vincent (svi znamo Be-Bop-a-Lula), naravno Bill Haley (Rock Around The Clock).
80ih rockabilly postaje ponovo popularan sa Stray Catsima. Pojavljuju se i Blue Catsi, Polecatsi i jos dosta neo rockabilly bendova. Ovi bendovi uglavnom imaju bubnjeve.
nadam se da sam objasnio nesto...
Ne treba meni to...jednostavno prosirujem svoje znanje o muzici...a bilo mi chudno jer je neko spomenuo da su Vampiri rockabilly...pa ono...meni je to oduvek bio chist pop...malo bolji,ali opet pop....