rok trajanja

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da samo neki ni polse tog burn outa neznaju da stanu vec nastavljaju istim tempom do sledecek i tako u krug

Pa jeste... ali neko treba da im objasni taj fenomen,
i kako nase telo funkcionise....

A to podrazumeva i uvidjanje da vaspitanje,da zena mora da radi sve te stvari - posao + pegla,cisti,sprema rucak, pere ves, pomaze deci sa domacim zadatkom itd. - nije bilo u redu.

Po mom misljenju i suprug mora to da uvidi, i zajedno pronadju resenje da se ne svali sve na supruzi....

potaknuta nininom temom o nezrelim muskarcima, stavovima forumasa kojima sam dala reputaciju za iste i izjavom moje saradnice sinoc - ne mogu vise!

u dugogodisnjem braku, majka troje dece,amortizer za sve sto se svima njima desava
sinoc je samo dosla i rekla - ne mogu vise
i hoce da digne ruke od svega i vrati se odakle je dosla (iz druge republike)

svako od nas ima svoj rok trajanja
sta radite kad zapisti alarm da vam se baterija ispraznila?

pa pogresila je u startu.,.
htela je po svaku cenu da bude prva a ko je prvi taj je sluga svima

potaknuta nininom temom o nezrelim muskarcima, stavovima forumasa kojima sam dala reputaciju za iste i izjavom moje saradnice sinoc - ne mogu vise!

u dugogodisnjem braku, majka troje dece,amortizer za sve sto se svima njima desava

najdem uvek nesto da je napunim
moje baterije su rechargeable
najozbiljnije

Grebem i rukama i nogama da se uklonim iz situacije koja mi prazni baterije da bih se oporavila,
odmorila, razmislila vredi li nastaviti.

ambicioznim ljudima najstrasnije i jeste svariti i progutati - pa ni Ja ne mogu bas sve..

prihvatanje sopstvenih ogranicenja trebalo bi doneti neki smiraj, kao sto se to uvek i desava prelaskom sistema u manje haoticno stanje. zapravo i cela prica svodi se na pronalazenje entropije po sopstvenoj meri u kojoj funkcionisemo najoptimalnije.

to kazem zato sam i reko da su zmajevi al i oni pucaju.

u njenom slucaju smem da tvrdim da nije tu trku trcala
tako su joj se nametnule okolnosti od pocetka
a kad magarcu jednom navuces samar, taj ce da vuce do kraja zivota

deluje ropski :cry:

problem je sto takve zene ne brinu o sebi dovoljno

samounistavaju se

svaki covek treba da oseti svoje limite.

sto se nje tice, evo situacije
skoro pa tri decenije u braku
dva odrasla deteta ijedno srednjeskolskog uzrasta
jedno odraslo dete ima svoju porodicu, drugo ima svoj posao
ona je divna osoba, uvek imala vreme za druge, nikad za sebe
svi sve svoje probleme ovog sveta bacaju njoj na ledja
zna sa kojim se problemima nose njena deca..od lekcije iz matematike koju trenutno uci njeno skolsko dete, do poroblema u porodici i na poslu koji imaju starija deca..do najsitnijih detalja
muzu treba lek za hronicnu bolest kojuima, ona ide da ceka red kod lekara za recept..svekar bolestan, ona mu pruza kompletan tretman i negu..opalo lisce, ona ga kupi, zavejao sneg, ona ga cisti
radina poslu, zovu je da pitaju sta da veceraju
jos nije zavrsila sa radnim vremenom, muz je zove da joj kaze da mu kupi cigare
....i jos milion takvih stvari
pre par godina je imala srcanu aritmiju zbog stresa i dobila je sedative da bi se opustila
od tada, pune tri godine svakodnevno ih uzima..izbila joj je psorijaza koja se sa intenzitetom stresa povecava i smanjuje
sinoc kad mi je saopstila izgledala je kao neko komora takvu odluku da donese da bi preziveo....dalje ne moze
kaze da joj je kada se okrene iza sebe osecaj kao da je pre 28god prestala da zivi
dobra za sve, samo nje nigde nema

trebala je o tome da misli pre 28 godina, a ne sada.

kad bi svi tako ko tvoja (sa)radnica ne bi bilo ni pet očuvanih brakova...život nije cveće

kao sudije ste neobičn strogi

lako je savetovati iz svojeg ugla-ušuškanog, mirnijeg kutka ili želje kako bi ste to vi kada biste mogli-ali niste u situaciji..niko tada nije u situaciji da bira nešto posebno..od dve pošasti: osama ili kuluk
kroz priču nije teškoi ugraditi svoje stavove u nečiju glavu-kako bi to trebalo da se uradi-ili "trebalo je da o tome misli pre 28 godina". svadjati se i slično

ljudi počinju kroz ljubav i shvatanje tudjih problema-dok svoje nezadovoljstvo ili najblaže rečeno neslaganje i želje potiskuju radi opšte dobrobiti i harmojije
mnogi su tako i učeni u matičnoj porodici

kada se daju poslednji atomi dugogodišnjeg opšte očekivanog ponašanja, ugadjanja ili već... osoba oboleva najstrašnije i emotivno, duhovno i fizički puca po štitnoj, srcu ili rakovima
NIKO to ne želi da vidi jer sebičluk je na snazi " i kako sme da se tako ponaša i traži "gluposti" a do sada je bilo sve u redu"..sluga sviju po difoltu (po osnovnom obrascu-navici)

Svadje su zamorne i bolest, vika ništa ne rešava

Ja sam u jednoj nevidjenoj mori , trenutno, jednoj od do sada najstrašnijih.
i nemam rešenja
nije kukavičluk odbaciti život, neželjeni..ili ga menjati-ako se ima energije i načina, materijalnih i bilo kakvih
a kada se nema onda je to kraj
kraj KRAJ.

oprostite na mogućim uvredama-nije ništa lično, nikome namenjeno samo uopšteno pričam, dok postojim.
hvala
tol

trebala je o tome da misli pre 28 godina, a ne sada.

delimicno se slazem sa ovim.sad kad zatvori slavinu porodica ce se osetiti izdanom.ako nikada nista nije odbijala,zahtevala,samo je isla okolo i ispunjavala tudje zelje kako su ostali mogli da znaju da je ona suvise opterecena?
moja mama je takva.zajedno radimo u kuhinji,ja cu da ispecem meso,ona ce...ne znam nesto drugo,ona uzme pa prvo meni sece meso...
ja cu recimo da napravim griz knedle,ona ce da mi umuti jaje...
postoje ljudi koji misle da ce svet stati ako oni prestanu da rade

delimicno se slazem sa ovim.sad kad zatvori slavinu porodica ce se osetiti izdanom.ako nikada nista nije odbijala,zahtevala,samo je isla okolo i ispunjavala tudje zelje kako su ostali mogli da znaju da je ona suvise opterecena?
moja mama je takva.zajedno radimo u kuhinji,ja cu da ispecem meso,ona ce...ne znam nesto drugo,ona uzme pa prvo meni sece meso...
ja cu recimo da napravim griz knedle,ona ce da mi umuti jaje...
postoje ljudi koji misle da ce svet stati ako oni prestanu da rade

ja sam odgajana kao jedince...dakle, prva pomisao da sam izuzetno sebicna (sto i jesam prema nepoznatima i onima koji mi nisu bliski, zar nisu svi takvi?), ali ne mogu da zamislim da imam npr. cokoladu i da je ne podelim na ravne casti. meni je uvek keva htela da da vise svega, ali kako sam bivala starija sama sam insistirala da ja ne dobijem vise, nego da bude jednako. otkud znam zasto je tako...dal su postojali neki signali koji dolaze u podsvest, dal je sam karakter takav ili zato sto sam imala gomilu kucnih ljubimaca (pocevsi od pasa, preko macaka do kornjace, hrcka, papagaja, zeca...:lol:).

meni je neverovatno da se drugi ponasaju prema svojim najblizima tako sebicno, a da ti najblizi nisu to zasluzili. i pored toga sto sam znala u rl takve slucajeve, dal su pukli ili ne...ne znam.

pustila je da je uzmu zdravo za gotovo i sad posle 28 godina zeli promenu....ako se izrazi bice haosa i pretpostavljam igranja na emocije i svega.

У машинству се то зове замор материјала.

u životu se to zove rob

Da, ona treba da razgovara sa clanovima porodica i objasni im da ne moze vise tako a ne sa dive koja ce joj dati neki bezvezan savjet i samo jos vise uprskati stvar.

da li zaista osobe koje su 30 godina navikle
da imaju roba i slugu za sve mogu da razumeju
išta što bi im ona rekla?

90 posto je šanse da može da očekuje jednako bezvezan
komentar koji će da joj podigne pritisak za 100 jedinica

Najcesce ne ostaju trajne posledice ~~~~~~

kad tako živiš već u startu si ubio 50% sebe
a ona se već odavno i višestruko sahranila

...

Back