Rodos

E sad, sta me zanima... Da li nas DJ iz Srbije moze tamo da nadje posao na celu sezonu? Znam da ima puno nasih konobara i sankera po Grckoj, uopste osoblja, pa me zanima kako prolaze Dj-evi tamo?? Unapred zahvala na svim odgovorima

Bez dobrog znanja grčkog ne možeš naći NIJEDAN posao za celu sezonu. Leti možeš da prođeš sa engleskim, ali van sezone nema šanse.
I drugo ... kako misliš da dobiješ radnu dozvolu ? Za posao tog tipa nema nikakve šanse da ti je odobre, a u klubovima su najčešće kontrole, pa ne možeš raditi na crno.

I dobronamerno upozorenje za sve koji pokušaju da rade na crno...
- Kazna za gazdu koji zapošljava ljude na crno je 1750 eur, bez troškova advokata, tako da može biti samo lud ili da ima jake veze da bi se igrao sa tim.
- Ako vas uhvate da radite bez radne dozvole, ili ako prekoračite dozvoljenih tri meseca boravka, sledi zatvor od mesec dana pre proterivanja, posle toga zabrana ulaska u EU od pet godina. Možete se eventualno izvući ako neki Grk zalegne za vas i izvuče vas iz zatvora, ali uz plaćanje 400 evra kazne po svakom mesecu prekoračenja, plus naravno troškovi advokata (minimum 300).

Bez dobrog znanja grčkog ne možeš naći NIJEDAN posao za celu sezonu. Leti možeš da prođeš sa engleskim, ali van sezone nema šanse.
I drugo ... kako misliš da dobiješ radnu dozvolu ? Za posao tog tipa nema nikakve šanse da ti je odobre, a u klubovima su najčešće kontrole, pa ne možeš raditi na crno.

To da nije lako naci posao na crno, mogu da ti poverujem, ali poznajem ljude koji su isli prosle godine u Grcku da rade na crno i uzeli ok pare, zato ne pricaj da se ne moze.

Ja isto mislim da bez znanj grckog nema sanse da se nadje posao preko cele godine a i da se zna to je sada pitanje da li bi te opet neko zaposlio ajde te dozvole za rad sto su porebne nego bre ljudi ni grci nemaju posao i pre i dali posao sada nekom svom nego nekom strancu u to sam sigurna,drugo ranije se lakse dolazilo do posla na ostrvima jer zu grci imali poslove po gradovima nije bilo potreba da rade samo seznou a sada su oglasi puni oglasa samih grka da trze pa kazu bilo kakav posao u sezoni!

To da nije lako naci posao na crno, mogu da ti poverujem, ali poznajem ljude koji su isli prosle godine u Grcku da rade na crno i uzeli ok pare, zato ne pricaj da se ne moze.
A kako bi bilo da malo pažljivije pročitaš moj post ? Nisam rekla da se ne može naći, nego da se ne može naći za CELU SEZONU
, a to je veoma bitna razlika. Čak i mi koji imamo papire, zimi odlazimo na sever Evrope da radimo, jer u Grčkoj nema posla.

E sad, sta me zanima... Da li nas DJ iz Srbije moze tamo da nadje posao na celu sezonu? Znam da ima puno nasih konobara i sankera po Grckoj, uopste osoblja, pa me zanima kako prolaze Dj-evi tamo?? Unapred zahvala na svim odgovorima

cekaj zenski dj?:lol:nije losa ideja moglo bi se napraviti nesto atraktivno ali da znas da mixujes

Grci su lenj narod i zato ima dosta stranih radnika u Grčkoj za vreme letnje sezone. Što se tiče vansezonskog perioda na grčkim ostrvima, mislim da nemate potrebe to da radite pošto nema toliko posla, nema turista i zarade su mnogo manje. Zato se svi koncentrišu uglavnom na sezonske poslove. Za većinu poslova u turističkom sektoru sa stranim turistima vam ne treba grčki jezik nego je dovoljan engleski a ponegde traže i ruski.

Mislis imalo je ranije dosta stranih radnika.iskreno mislim da ce ih ove godine biti manje bas zato sto je mnogo mladih grka bez posla i da sada ti mladi grci rade za mnogo manje pare nego predhodnih godina pa ce normalno grk pre dati grku posao u to sam sigurna,kazem vam oglasi su prepuni!

Mislis imalo je ranije dosta stranih radnika.iskreno mislim da ce ih ove godine biti manje bas zato sto je mnogo mladih grka bez posla i da sada ti mladi grci rade za mnogo manje pare nego predhodnih godina pa ce normalno grk pre dati grku posao u to sam sigurna,kazem vam oglasi su prepuni!

Ne nego ima i sada, barem na Kritu. Srpskih i albanskih radnika koliko hoćeš a ima i Bugara, Rumuna, Rusa, Ukrajinaca...

Ne nego ima i sada, barem na Kritu. Srpskih i albanskih radnika koliko hoćeš a ima i Bugara, Rumuna, Rusa, Ukrajinaca...

Rumuni na Kritu ???????????????????????????????????????????????????????
Svašta se od tebe može čuti ...

Rumuni džepare po Beču, i rade za duplo veće pare u Španiji. U Londonu spavaju na klupama u parkovima.Suviše su lenji da rade u Grčkoj za male pare.
Halucinacija ?

Prosto je neverovatno kako neko ko je prvi i jedini put bio na Kritu, odjednom postaje STRUČNJAK za Krit !
Zna sve mnoooooooogo bolje od nas koji živimo ovde desetak godina!

Poslednja izmena:
Može se raditi na crno u klubovima u Grckoj. Postoji rizik ali je moguće. Znam za konobare i šankere, za DJ-eve ne znam.

U pravo si jedino ako klubom smatraš običnu diskoteku koja pušta muziku sa radiJa...
ZAŠTO misliš da kada dođe inspekcija, proveravaju sve OSIM konobara i šankera?
KLUB koji zapošljava profesionalne DJ kao što su Mambo ...Kapi Kapi u Hanji, Spilia ili Odos 25 u Agios Nikolaosu, Apollo u Malji, ili tebi verovatno poznatiji Matrix... Murphys u Hersonisosu imaju posetu EKAM specijalaca uvek u subotu i nedelju, i obavezno za vreme praznika. Tu ti je šansa da te ne uhvate ISPOD 1%

Zaista ne mogu da poverujem da si u to što pišeš stvarno i uveren...sve mislim da je neka šala ...

I stvarno, bez šale, molim te da mi na PP pošalješ u kom si kafiću radio, da odem do gazde da se raspitam za tebe i da te preporučim za ovu sezonu, ali kao zabavljača ...

Poslednja izmena:

Back