"Moji" su bili proganjani i u ratu i nakon rata. Osim onih koji su se prislonili informbirou I koji su se vratili sa Staljingrada nazad u Jugoslaviju kako bi služili Staljinu.
Ostali su se hrabro borili do zadnjeg ili su se izvukli kroz pacovske kanale.
Ono što ponavljam za ratove devedesetih da velikosrpski ratnici nemaju jedan Odžak gdje se pokazala hrabrost takvih i zbog kojih smo mi ostali dobijali direktore škola, preduzeća i slično ili iz Srbije ili presvučene četnike sa Majevice a ne naše ljude.
Koliko si plitak i ispravnog mozga, čak ni ne znaš da su opštine Odžak, Kalesija, Grude, Široki Brijeg, Cazin i jos neke bile kažnjene čitavog vremena komunizma bez bilo kakvih kapitalnih ulaganja, dok se u Loparama, četničkom leglu među ono malo preživjelih četnika koji su stigli presvući uniforme, iako su do tada ratovali i protiv partizana, ulagalo i pravilo i zapošljavalo po Tuzli...
To ti govorim da bi ti znao da tvoji nikad nemaju šansu protiv mojih, a kamoli svih mojih (Hrvata+Bošnjaka), a pogotovu ovako kada sada imamo svoju državu i svoju organizaciju, i kao što volim da kažem, da bi prvi balvandžija završio za balvanom u š.upku kad bi ga postavio na cestu, dok kod braće Hrvata fali uopšte I kandidata za takve ideje..
Ti, komšija, prvo riješi šaku Šiptara koji su ti uzeli srce i dušu, pa onda pričaj o nečemu što je preko ograde.