RODNI KRAJ,prvi koraci,prva slova,prva ljubav... dodajte jos po nesto...

Pogledajte prilog 81683Ovi gorstaci kamena ljutog krenuce u obecani kraj rodne Vojvodjanske ravnice.Ostavice mnogi svoja pradjedovska ognjista,kamene staze ,sumarke, mukotrpni zivot ,znoja bez vidljivih napredaka, borbu za goli zivot bez trazenih promjena,izmuceni siromastvom, nemanjem koje traje i u kojem se gubi svaka nada u bolje sjutra.Ratovali kad god je domovina to od njih ocekivala i uvijek na kraju pobjedjivali,ne zaleci dati svoj zivot kao najnormalniji hod istorije koja ih nikad nije stedjela.
U tom vozu na dalek put krenuo je i moj djed sa zenom cetiri sina i kcerkom udovicom sa dvoje djece...Ja sam prvo unuce od sinova ,ta Dusanka sto se rodila dva mjeseca ranije jednog febtuata hladnog Sibirskog dana u zovu pra pra pra predaka starih Slovena ispod planine Karpata....Ta sam Dusanka ocekivanog Dusana...Ta sam Crnogorka u porodici gorstaka koja ce sve svoje neiscupane korijene donijeti u ravnicu ravne, rodne cedne Vojvodine . Da prospe svoju snagu , znoj um i sjetu ...Zaspati u Svapskom krevetu probuditi se u zoru psenicnih polja a drugovati u snovima sa svojim rodnim krajem i osjecati isto sto i ja danas za moju ravnicu carobnicu....:heart::heart::heart:

Back