Rodjeni izvan Zemlje

• Začetnik teme Začetnik teme Norum
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Norum

Početnik
Poruka
15
Pitanje za astrologe pre svega. Jesenas je otkrivena planeta za koju se pretpostavlja da je naseljiva, pa me zanima, kada bismo jednog dana ziveli tamo, da li bi mogli i dalje da nesmetno primenjujemo ovdasnju (zemaljsku) astrologiju? Rekao bih da ne. Drugo pitanje, ovog puta malo blize. Kako izgleda natalna karta nekoga ko je rodjen izvan Zemlje ali i dalje u nasoj galaksiji, npr. u svemirkoj stanici? Lokaciju na Zemlji ne mozemo da odredimo jer je prosto nema, ali uticaj planeta je tu.

Ne, astrologija kao takva je isključivo vezana za naš "ljudski" pogled na kosmos, znači podrazumeva se da je rođenje na planeti Zemlji.
Mada čuh da u Đjotišu ima varijacija koje podrazumevaju i "devahansko" osmatranje, tj. sa tačke položaja polubogova :think: samo to već spada u zaboravljenu astrologiju...
Jednom rečju, ovo što je preostalo danas od astrologije je prilagođeno samo za nas Zemljane :mrgreen: .

Znači, ako bi napraivli neku koloniju na drugoj planeti, morao bi da se formira potpuno drugačiji astrološki sistem....

Nema problema za rođene u našem sunčevom sistemu. Izračunaju se nove efemeride i nove formule, i to je to. Međutim, za rođene izvan našeg sunčevog sistema, morali bi se povezati sa domorodcima, ili, biti strpljiv, jedno, par hiljada godina i statistički doći do novih definicija za tu galaksiju.

Mislim da ovo nije neozbiljna tema, s obzirom na to koliko imamo palih sa Marsa i kojima Zemlja nije rodna planeta.z:mrgreen:
Ima samo jedan mali problem: svi znaju kakav je uticaj planeta našeg sunčevog sistema, i pod pretpostavkom da se nađemo na nekoj "našoj" planeti, a znajući da uticaj opada sa kvadratom rastojanja, a kako je rastojanje tada 0 (nula), ispada da je uticaj tada beskonačno velik (kao položena osmica) i ne znam kako bi se osećali. Možda neko i zna!
:deda:

Poslednja izmena:
Pitanje za astrologe pre svega. Jesenas je otkrivena planeta za koju se pretpostavlja da je naseljiva, pa me zanima, kada bismo jednog dana ziveli tamo, da li bi mogli i dalje da nesmetno primenjujemo ovdasnju (zemaljsku) astrologiju? Rekao bih da ne. Drugo pitanje, ovog puta malo blize. Kako izgleda natalna karta nekoga ko je rodjen izvan Zemlje ali i dalje u nasoj galaksiji, npr. u svemirkoj stanici? Lokaciju na Zemlji ne mozemo da odredimo jer je prosto nema, ali uticaj planeta je tu.

Nisam astrolog tako da ne mogu da iznesem strucno misljenje. Ipak, smatram da su pitanja smislena i jako zanimljiva.

Back