Rodjendan

Volim rodjendane. I svoj i dragih osoba. Volim okupljanja i volim da poklanjam. Za rodjendane, za neke bezveze datume, iz cistog mira..okruzena sam ljudima koje poznajem 100 godina i pokloni se ne dovode u pitanje. trudim se da pogodim sta bi nekoga obradovalo, pa se time i rukovodim, u skladu sa trenutnim finansijskim mogucnostima. I na poslu jedni drugima kupimo bar sitnicu-nadjem cokoladu na stolu, sitnice za kancelariju, ponekad cvece od dragih kolega..meni je lako kupiti poklon, zahvalna sam za bilo sta, ali mi mnogo znaci ako se neko potrudi i pokloni mi nesto, ne reda radi, nego onako, iz srca. Meni.
Ali precutim i ako to izostane, trudim se da razumem da postoje ljudi koji su durgaciji, koji ne znaju da izaberu, makar to bila i najobicnija knjiga iz glupih Vulkan knjizara..

Borise...pokloni se ne kupuju tako sto prolazis kroz fri sop, platis i ostavis racune u kutijama. Jel samo ja vidim da je to odradjeno preko one stvari? I da je poenta u brendu koji pise na kutijama.
Ne mozes da ne pojedes sugavo parce torte, ne mozes, ako je nekome rodjendan i ti ga tako puno volis pojesces parce torte a neces reci "duso, naruci molim te ja ne mogu", treba da jedem sama svoje parce torte, pa jel on normalan. Restoran ne mora da bude bomba po ceni. Naprotiv. Bolje bi bilo da smo otisli u Costu na moj omiljeni kolac.

Ne mozes da mi otimas racun iz ruke. Nemas pravo na to. Ako sam ga ja uzela, podigla, kazala ja castim za moj rodjendan, izvadila novcanik i krenula da placam ti se junacis preko mene zive i dajes karticu. Preko moje ruke! A glupa konobarica snishodljivo "gospodin ima prednost". Ostala sam kao budala sa novcanicom u vazduhu.

Nista tu nije bilo po mom. To je jedan glupi klise zvani elegantna vecera i mala zenska kutijica (sa cenom i racunom u istoj). Jedino sto je potrefio je bilo kinder jaje (Koje nisam ni pojela na kraju) i olovkica sa medvedicima. Palo mi je na um da cu izvuci Luj Viton tasnu jer svaki direktor ima po jednu Ruskinju\Rumunku sa Luj Vitonom, To bi bio momentalni raskid tu na licu mesta, nabila bih mu je na glavu.

Mislila sam da me bolje poznaje.

...a najgore je sto me poznaje i sto tacno znam zasto mu se s vremena na vreme bude ovakve stvari...da li ce mi se svideti, da li mi je dovoljan, da mi bude lepo, da bude "kako treba"...na kraju ima da unisti vezu nekim ovakvim glupostima i mnogo vode ce proteci dok on shvati da mi jeste dovoljan...ja sam samo htela da prosetam, pojedem parce te torte i mozda odem u bioskop...da mi bude lepo.

Cek, u cemu ti tacno vidis problem...u tome sto je slucajno zaboravio racune u kesi?
Pa sta...nije uobicajeno ali se desi. Ne shvatam cemu drama?
U ovakvim stvarima pocinju problemi...on se potrudi a ti to ne vidis.

Sta i da ti je kupio jeftinu LV tasnu...ako je po njegovom misljenju to prikladno, onda prihvati njegov stav i misljenje...posto je to on, ne mozes ga osudjivati. Ne mozete praviti problem u necijem dobronamjernom postupku...jednostavno nije fer :).

Sto se racuna tice, ima pravo na to i ja mislim da je to sassvim ok a ta kelnerica je odreagovala krajnje profesionalno zato sto zna posao koji radi i sta je red.
Ako si htjela da ga izvedes i platis, trebala si mu to reci unaprijed.
Shvati da se odredjen bonton jes uvijek praktikuje...kako to da muskarac placa, tako isto da treba ostaviti baksis. To su neke sitnice koje kod normalnih muskaraca jednostavno kao takve funkcionisu :)

Ti si ga pozvala, on je kupio poklon, dosao, platio, nije zalio i ti to ne vidis. Sve je trebalo da bude po tvom ali si ti to odbacila.
Ako ti je bilo do njega, trebala si ga pozvati kod sebe na stan, napraviti kolac, veceru i poslije sa njim otici u kino...i nista se od toga ne bi desilo...osim tog skupog poklona sto je za mene sasvim ok :)

Ok, odvedete na piće ako te sretne, ti nekog poznanika, ali ako pravi zabavu, odeš sa rukama u džepovima?
Nije bitno sad, restoran, kutja...

Frejo...ne cepidlači... važno da je dobar čovek. Ozbiljno.

...znam, znam...zato ga i volim toliko...zato mi osecanja i idu ko EKG, gore, gore, gore buuuuuuuuuu plakanje...doleeeeee...opet gore, gore, visoko....buuuuuuuuuu...zene su ipak samo zenice:lol:

Volite li rodjendane?

Volite li da dobijate poklone, i da ih dajete bliskim osobama? :think:

Znaci li vam kada dobijate poklone od osoba koje vam nisu bliske, i zasto vam to znaci? :think::think:

Nikada nisam razumeo poentu deljenja poklona sa nebliskim osobama, osim kada je u pitanju cisti interes.:neutral:

ne
ne, da
ne
ni ja

Volim rodjendane. I svoj i dragih osoba. Volim okupljanja i volim da poklanjam. Za rodjendane, za neke bezveze datume, iz cistog mira..okruzena sam ljudima koje poznajem 100 godina i pokloni se ne dovode u pitanje. trudim se da pogodim sta bi nekoga obradovalo, pa se time i rukovodim, u skladu sa trenutnim finansijskim mogucnostima. I na poslu jedni drugima kupimo bar sitnicu-nadjem cokoladu na stolu, sitnice za kancelariju, ponekad cvece od dragih kolega..meni je lako kupiti poklon, zahvalna sam za bilo sta, ali mi mnogo znaci ako se neko potrudi i pokloni mi nesto, ne reda radi, nego onako, iz srca. Meni.
Ali precutim i ako to izostane, trudim se da razumem da postoje ljudi koji su durgaciji, koji ne znaju da izaberu, makar to bila i najobicnija knjiga iz glupih Vulkan knjizara..

i ja precutim....taj poklon gledam kao znak paznje

ja dobih dah skandala :mrgreen: nisam procitala, moracu

Poslednja izmena:
ja se nadam da je Freya ironicna, stavila je siroko nasmejanog smajlisu.
ono, malo nam je muske generalizacije zenskih osobina, taman jos da se samokvalifikujem kao zenica i slobodno mogu na dalek put poc'....

ma mislim da su zene niza bitja...bas zivim tako:lol:, musko me vodi za krhku sapu:lol:...zenica ne uvredljivo vec osetljivo kada se nekome prepusti kao amebica je...a ovde sam se nasekirala da li me on voli...:(...dobro, izgladili smo...i sada cemo da ruckamo torticu...

sto se tice placanja racuna za rodjendane uglavnom placa onaj ciji je rodjendan a kome ostali kupuju poklon osim ako drugacije nije dogovoreno..uglavnom se oko toga ljudi dogovore ranije...

sto se tice placanja racuna kad dvoje izadju na kafu itd...prvi put je lepo da se musko ponudi da plati a svaki sledeci put il svako placa svoje il placa ko stigne,a kad krene ozbiljnija veza apsolutno je nebitno ko placa...

a sto se tice ostavljanja racuna u kesi sa poklonom to je uglavnom nekulturno(tj zavisi od tipa osobe,jer nije isto ako ti mama kaze ostavila sam ti racun da zamenis dzemper ako ne valja ili kad to isto decko kaze ili kad decko ili bilo ko dr ostavi racun sa ciljem da se vidi ko je koliko potrosio na poklon jer misle da se tako meri ljubav).uostalom i knjiga kad se kupuje brise se cena;)

- - - - - - - - - -

sto ne pustiss brke da budemo lepi zajednoXD

Volim rodjendane, i svoj i meni bliskih...a najvolim da dobijem poklon:D
pokloni od nebliskih mi ne znače osim što me iznervira kad dobijem
onoštosenašloukući...kako jednom jedna reče:evil:

sto se tice placanja racuna za rodjendane uglavnom placa onaj ciji je rodjendan a kome ostali kupuju poklon osim ako drugacije nije dogovoreno..uglavnom se oko toga ljudi dogovore ranije...

sto se tice placanja racuna kad dvoje izadju na kafu itd...prvi put je lepo da se musko ponudi da plati a svaki sledeci put il svako placa svoje il placa ko stigne,a kad krene ozbiljnija veza apsolutno je nebitno ko placa...

a sto se tice ostavljanja racuna u kesi sa poklonom to je uglavnom nekulturno(tj zavisi od tipa osobe,jer nije isto ako ti mama kaze ostavila sam ti racun da zamenis dzemper ako ne valja ili kad to isto decko kaze ili kad decko ili bilo ko dr ostavi racun sa ciljem da se vidi ko je koliko potrosio na poklon jer misle da se tako meri ljubav).uostalom i knjiga kad se kupuje brise se cena;)

- - - - - - - - - -

sto ne pustiss brke da budemo lepi zajednoXD

obriši taj avatar.to je moj avatar

Izgleda da mi fali taj drama gen da bih rođendanima pridavala toliki značaj. Misim, dođu mi ljudi, ali se to spontano odvija, zato što se znamo, nema neke halabuke ko je šta trebalo da uradi ili donese, sve je potaman, pa i da nije, biće drugog dana ili godine, nema ženica ni amebica :lol:

Pa opste je poznato da posle dolazi vecni zivot :malav:
Ja moram da priznam da u svom okruzenju ne poznajem osobu koja ne slavi svoj rodjendan.naravno ne svi u restoranu uz tamburase,ali dragi ljudi,tortica,pokloncici...
Kod nas se i dedi i nani uvek peva danas nam je divan dan pre duvanja u svecice
Cuj da neko ne iskoristi da proslavi bilo sta,to mi je bas zalosno

ja i keru slavim rodjendan i stavimo joj kapu na glavu i pevamo joj divan dan i sve.

malo mi sad nije jasno o kakvoj se strci i frci pise kada su rodjendani u pitanju? naravno da su stilovi proslava svuda razliciti, koga briga? bog te, ne mozes vise ni da se radujes datumima nekim-ili si snob ili glup jer ces da crknes svakako, pa sto slaviti ili selja.

Back