Rođena je kao žena, ali je u 19. godini postala transrodna osoba i uzimajući testesteron postala muškarac, da bi kasnije ponovo poželela ulogu žene

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167

Rasle su joj dlake na licu, a onda usledio PREOKRET!

isa-ismail-instagram.jpg

Isa Ismail (26) radi kao brijač u Detroitu u Americi i tu ništa ne bi bilo čudno da se u muškom telu ne krije žena. Naime, ona je u 19. godini prošla kroz transformaciju, objavila da je transrodna osoba i ušla u ulogu muškarca.
Uzimala je stimulatore hormona testosterona šest godina, a to joj je promenilo telo toliko da je počela da liči na muškarca. Rasle su joj dlake po licu, glas je postao grublji, mišići izraženiji, masnoća s bokova je nestala kao i menstruacija. Odstranila je grudi hirurškim putem 2016. godine.
269811_transrodna-osoba-1_ls.jpg

Izvor :https://stil.kurir.rs/lifestyle/170069/transrodna-osoba-ispovest

Kako je sve počelo?

Živela je kao normalna, pomalo muškobanjasta devojčica do 12 godina, a onda je tokom puberteta 'procvetala'. Postala je 'hiper-ženstvena' i do 19 godine je radila sve što su radile i njene vršnjakinje - od zabavljanja sa momcima do šminkanja.
Tad je postala nezadovoljna ulogom žene pa je porodici priznala da je transrodna osoba i krenula je sa transformacijom u muškarca. Sreća je kratko trajala. Počele su da joj se motaju misli kako će morati da uzima hormonsku terapiju do kraja života.
1094541_aliaxismail4_ls.jpg
Setila se kako je sve počelo Živela je kao normalna, pomalo muževna devojčica do svoje 12. godine, a onda je „procvetala“ u pubertetu. Postala je 'hiper-ženstvena' i sa 19 godina je radila sve što su radile njene vršnjakinje - od zabavljanja sa momcima do šminkanja.
Ali, u februaru prošle godine u nju se uvukao crv sumnje – želela je ponovo da bude žena, više se nije osećala prijatno u muškom telu. Pala je u depresiju i ponovo počela da se transformiše, ponovo u ženu. Prestala je da pije testosteron i sada čeka da poprimi ženstvenije karakteristike.

„Posle prvog šoka osetila sam olakšanje, iako nisam očekivala da ću se vratiti na staro“, rekla je ona. Kaže da je izašla u javnost sa svojom pričom kako bi podstakla druge ljude, koji se bore sa svojim rodnim identitetom, da dobro razmisle pre nego što promene pol – da li je to ono što zaista žele. „Samo zato što hormoni nisu bili moj način života ne znači da nisu za nekog drugog. Najbolji savet koji vam mogu dati o tranziciji ili detranziciji je da zaista slušate sebe i sledite svoju intuiciju, svoje srce, taj osećaj u sebi. To će vam zaista dati sve znakove koji su vam potrebni. „Želim da pomognem transrodnim osobama da se osećaju jakim u svom identitetu i takođe želim da im pomognem da se osećaju prijatno kada dovode u pitanje svoj identitet“, rekla je ona. a prenosi Daily Mail

Eto šta zapad uradi ljudima, više ne znaju ni ko su ni šta su ni šta hoće ni šta neće.
Ceo svet je zbunjen, doduše. Morao bi čovek biti na njenom mestu pa razumeti, ne može ovako.
Nemam mišljenje.
Sta ima da se razumem,bolesni umovi...

Bolesni ali ne u smislu "ne zna šta će od besa, ima sve" nego stvarno bolesni, a ja bolest ne osuđujem. Svako može da se razboli. Pogotovo tamo gde je pritisak ogroman.
Pa i taj ‚‚ne zna sta ce od besa‚‚ je bolestan um,jer da nije bolestan ne bih se tako ponasao...

Al ovo mi najjače
Bolja riba je bila kad je bila muško.
:zcepanje:

Iako nema veze s izgledom kad si udaren u glavu džaba sve umesto se lečiš ti se zajebavaš čuj bokte prvo ozbiljno tripuje da je muško i uradi se na budalu pa onda skonta oo ne fak kad bolje razmislim ipak sam žensko daj se vratim na fabričko

Poslednja izmena:
Pa i taj ‚‚ne zna sta ce od besa‚‚ je bolestan um,jer da nije bolestan ne bih se tako ponasao...
Dobro, jeste, ali to je totalno druga vrsta bolesti. Da ja tebi dam milionče ili milijardu dolara, dovedem ti strava ribe u vilu sa bazenom itd i brdo kokaina za par godina i ti bi se "razboleo", u smislu ko zna šta bi radio jer bi sve izgustirao i sve bi ti dosadilo i dojadilo, ova devojka bukvalno traži sebe. Identitet, koji je više od onoga šta imamo u gaćama, ali odnekud se mora krenuti.

Dobro, jeste, ali to je totalno druga vrsta bolesti. Da ja tebi dam milionče ili milijardu dolara, dovedem ti strava ribe u vilu sa bazenom itd i brdo kokaina za par godina i ti bi se "razboleo", u smislu ko zna šta bi radio jer bi sve izgustirao i sve bi ti dosadilo i dojadilo, ova devojka bukvalno traži sebe. Identitet, koji je više od onoga šta imamo u gaćama, ali odnekud se mora krenuti.
Ako odbacimo sve bolesti koje nastaju mehanickom povredom,uglavnom sve ostale bolesti mozemo da svedemo maltene na isto.
Prekid,kurslus,problem,greska u sistemu tj.mozgu....

Ako odbacimo sve bolesti koje nastaju mehanickom povredom,uglavnom sve ostale bolesti mozemo da svedemo maltene na isto.
Prekid,kurslus,problem,greska u sistemu tj.mozgu....
E, nekad bile samo dve dijagnoze: lud i normalan. :lol:

Back