Roditeljstvo

Da li biste čuvali decu umesto supruge?

• Da, naravno, potpuno je svejedno ko ih čuva dok je u pitanju roditelj...

glasova: 10 76,9%
  • Pristao bih na to ako ona baš insistira ali mi uopšte ne bi bilo svejedno, kakva je to žena?

glasova: 1 7,7%
  • Ne bih pristao na to jer ako oboje zarađujemo isto normalno je da majka bude uz svoju decu...

glasova: 0 0,0%
  • Naravno da ne bih i dobro bih se zapitao šta joj to znači i da li sam oženio idiota.

glasova: 2 15,4%

• Ukupno glasova
    13
  • Anketa je zatvorena .
Meni se čini da se nekim ljudima svew čini preteško i kao veliki smor, i svemu pristupaju
kao potencijalnoj opanosti po sebe, paranoja, pa nisam siguran zašto se ti ljudi opterećuju
tim pitanjima, mislim izgleda kao da žele to samo zato da se ne bi izdvajali, jbmliga, maybe
it's just me. : )

Najzad jedan normalan!:worth:
Ne samo u vezi porodice, već uopšte u životu, sve je stvar dobre organizacije, i dobre volje, naravno.
Sebičnim, lenjim i razmaženim ljudima, ako još uz to imaju i slabu sposobnost organizacije, sve u životu je teško, osim provoda, za koji im je neko drugi zaradio novac.
Ostali su negde u sredini, kako je već ko umno razvijen i vaspitavan kod kuće i u sredini u kojoj je odrastao.
Ne slažem se da je u životu sve stvar organizacije, control freak-ovima možda jeste, ali dajte malo spontanosti ljudi i nemojte biti ovoliko napeti.

Jao e super, sad sam odradila ono za sutra, za 30 minuta završavam ručak i onda imam 13,4 minuta da se posvetim detetu. Ako ga stavim na koleno u 19:27 i ako mi ono još ponese knjigu uštedeću 30 sekundi, a i na glasnim žicama...

P. S. šta fali provodu? :roll:

Mojne da misliš da je propao, i verovala sam da će odgovori biti ovakvi. Ovom temom imam podlu nameru da dokažem kako svi muškarci manje ili više potcenjuju posao domaćice i majke i misle da je to "lađenje jaja". Eto.

To kad nisu brđanski raspoloženi :mrgreen:

A baba i deda?
Skoro sam se zapitao da li bih mogao da ostavim decu mojima ili roditeljima svoje (potencijalne) supruge?
Uopšte ne znam šta je bolje za dete, zabavište (da se socijalizuje) ili baba/deda (stakleno zvono) ili roditelji (koji mogu da budu dobri ili loši)?
Mislim, nadam se da ću biti dobar roditelj, ali da li to znači i da ću biti?

P.S: Iako sam davno otišao iz rodnog mesta, nekako se zadesilo da sam u kontaktu ili se družim sa ljudima koje sam upoznao u vrtiću. I ta prijateljstva su uvek nekako... kvalitetna. Ne nešto jaka i obavezujuća, ali baš su fina...

P.P.S: Nije lako biti žensko, bre. Evo ceo dan perem neki veš, pa WC (kiselina je zakon!), tepih... nikad kraja! A najgluplja je prašina, kako to da ovoliko napredno čovečanstvo nije izmislilo nešto protivu prašine?!
Btw, kupio sam danas 100 komada plastičnih čaša. Izveo sam računicu da se to više isplati od konvencionalnih staklenih:
plastična čaša - uzmeš, popiješ i baciš (utrošak 1 din po čaši)
staklena čaša - uzmeš, opereš (pošto je uvek prljava) i potrošiš vreme, deterdžent i nerviraš se, pa onda obrišeš mokre ruke krpom i tako opterećuješ i prljaš krpu, pa moraš da je paziš da ne polomiš, i posle moraš da zauzimaš dragoceno mesto u sudoperi stavljajući je nazad u prljave sudove. (utrošak sigurno više od 1 din po čaši)

Poslednja izmena:
Mislim, nadam se da ću biti dobar roditelj, ali da li to znači i da ću biti?
P = x% :p
Btw, kupio sam danas 100 komada plastičnih čaša. Izveo sam računicu da se to više isplati od konvencionalnih staklenih:
plastična čaša - uzmeš, popiješ i baciš (utrošak 1 din po čaši)
staklena čaša - uzmeš, opereš (pošto je uvek prljava) i potrošiš vreme, deterdžent i nerviraš se, pa onda obrišeš mokre ruke krpom i tako opterećuješ i prljaš krpu, pa moraš da je paziš da ne polomiš, i posle moraš da zauzimaš dragoceno mesto u sudoperi stavljajući je nazad u prljave sudove. (utrošak sigurno više od 1 din po čaši)
Zaboravio si utrošak deterdženta da se opere krpa, pa potrošnja vode i dosta struje (pošto se iskuvavaju), zatim - pegla troši struju isto a neki ih peglaju..... Takođe, kada staviš čašu da se cedi ona plastična cediljka skuplja kamenac kao luda pa je samim tim i trošiš!!! Možeš da kupiš novu ili da utrošiš vreme na odstranjivanje kamenca sa nekvalitetne otpadne plastike, svejedno je trošak..... I zaboravio si najpakleniji deo - dok se čaša još nije potpuno osušila, trebalo bi je istrljati opet onom nesrećnom krpom, jer se na staklenim čašama vidi svaka preostala kap..... opet u vidu kamenca :(
Zatm, i staklena čaša je trošak, a i lakše se lomi..... uopšte ti nisi blesav :think:

Uopšte ne znam šta je bolje za dete, zabavište (da se socijalizuje) ili baba/deda (stakleno zvono) ili roditelji (koji mogu da budu dobri ili loši)?
mislim da zabavistu nista ne fali kad je dete malo vece sako se sve lepo organizuje (pisajuci ovaj post pronasla sam slucajno temu u kojoj je napisano da dete uzrasta 3.5-4 godine ima izrazeniju potrebu za socijalizacijom)...
ali kad istekne odsustvo radi nege deteta beba ima manje od godinu dana...mnogo je mala , nesamostalna i cvrsto vezana za roditelje...a vec treba da krene u jaslice gde joj nece posvecivati ni petinu paznje i ljubavi koju je do tada dobijala...:(

Da li ste spremni da umesto supruge brinete o bebi, recimo, 3 godine i tako o drugoj a ako bude treće i o trećoj ili koliko ih je već..... što naravno podrazumeva da za to vreme ne radite, još uvek ste u braku i ona ide na posao? Podrazumeva se da su vam plate približno iste ili da pre toga niste ni radili.

Aj da vidimo.

пристајем на све само да не радим

Da li ste spremni da umesto supruge brinete o bebi, recimo, 3 godine i tako o drugoj a ako bude treće i o trećoj ili koliko ih je već..... što naravno podrazumeva da za to vreme ne radite, još uvek ste u braku i ona ide na posao? Podrazumeva se da su vam plate približno iste ili da pre toga niste ni radili.

Aj da vidimo.

da...taman bih naucio da kuvam

Back