Roditeljsto ?!?

Добро, морам мало да те зезам за гастарбајтере. :)

Изнервирала ме је та прича о срећној баби од 40 година, с обзиром да те је родила у средњој школи.

Pa sto te je iznervirala? Nemaju svi iste poglede ka sreci, mozda tebe ne bi usrecilo ono sto je nju! Mada ja ne vidim da joj nesto fali, iako mi sve prica! Ponekad kaze "udala sam se za idiota " ali iz sale ;)

Imam sina od osam meseci, do pre 10 dana nisam spavala duze od 3 sata , hahaha :) ali uzivam u tome,zelim bar jos jedno dete ;) I imam 22 godine, zavrsila sam srednju medicinsku,mozda nastavim skolovanje ali sada uzivam u bebcu, muzu, mojoj divnoj porodici!

samo narijed.moja prijateljica je do 28. imala troje djece.sad nekim nasim prijateljicama djeca idu u osnovnu skolu,a njeni su odrasli i ona uziva u zivotu.svako sebi bira vrijeme i svako zna sta mu je najbolje.

Da li ste se ostvarili kao roditelji?

Ako jeste,da li vam je zao sto niste imali vise dece,ili manje? Jel vam roditeljstvo vise oduzelo i pridonelo?

Ako niste, zasto ste se tako odlucili? Finansije,neadekvatan partner... itd.

Sta mislite o ljudima koji odluce da ne zele decu?

Да
Не, имам тачно онолико деце колико смо желели, донело је, али је то и огромна обавеза и посвећеност бити одговоран родитељ-
Види претходну реченицу.
Све најбоље. У складу са личним квалитетима, то је врло одговорна одлука. Поштујем их за разлику од будала - неоговорних родитеља.

Bolje da nemaju decu nego da ih uniste ! To su veci ljudi od neodgovornih roditelja! Svoje dece toliko volim da ne znam kako do sad nisam pojela :)

Да, да, тако је то са децом.

Кад су мали дође ти да их поједеш.

Кад одрасту жао ти што их ниси појела.

Ово је имала обичај да каже моја колегиница кад је синови мноооого изнервирају :zcepanje:

Да, да, тако је то са децом.

Кад су мали дође ти да их поједеш.

Кад одрасту жао ти што их ниси појела.

Ово је имала обичај да каже моја колегиница кад је синови мноооого изнервирају :zcepanje:

Hahaha, pa kazu malo dete , mala briga! Veliko, velika briga! Ali sve to prodje pa nedostaje, sigurno !

Hahaha, pa kazu malo dete , mala briga! Veliko, velika briga! !

јој што ја не волим ову реченицу, тј сматрам је потпуно нетачном ( за сад)
јао,кад су моја деца била мала,јури за њима,дане падну да не ухвате нешто што не смеју
па свака друга ноћ непроспавана
не можеш од њих ни да скуваш на миру, ни у вц
ма ајде бре,не бих се враћала у бебећи период никад више
мсм имала самја и лепетренутке,обожавала сам да их мазим, да се играм са њима, ал се не бих враћалау тај период
сад иду у школу,оду сами,сами (већином ) раде домаће
можда мене ова реченица чека кад уђу у пубертет
не знам, видећемо

иначе, сматрам да је оптимално време за рађање између 19 и 32 године
што наравно не искљуује и нека одступања
дете никоме није упропастило живот, ако је било жељено
нек су нам деца жива и здрава

јој што ја не волим ову реченицу, тј сматрам је потпуно нетачном ( за сад)
јао,кад су моја деца била мала,јури за њима,дане падну да не ухвате нешто што не смеју
па свака друга ноћ непроспавана
не можеш од њих ни да скуваш на миру, ни у вц
ма ајде бре,не бих се враћала у бебећи период никад више
мсм имала самја и лепетренутке,обожавала сам да их мазим, да се играм са њима, ал се не бих враћалау тај период
сад иду у школу,оду сами,сами (већином ) раде домаће
можда мене ова реченица чека кад уђу у пубертет
не знам, видећемо

иначе, сматрам да је оптимално време за рађање између 19 и 32 године
што наравно не искљуује и нека одступања
дете никоме није упропастило живот, ако је било жељено
нек су нам деца жива и здрава

Ni ja ne volim tu izreku :) tako kazu, a i nadam se da nije tako :)
Potupno se slazem, nikog dete nije upropastilo!
Takodje sve najlepse i tvojoj deci!

Hahaha, pa kazu malo dete , mala briga! Veliko, velika briga! Ali sve to prodje pa nedostaje, sigurno !

ako se potrudis da ih vaspitas kako treba uopste ti nisu velika briga kad porastu.moji su veliki,17 i 24 i nemam nekih velikih briga oko njih(koje bi mi oni zadali)imam naravno brigu o njihovoj buducnosti ali to je vezano za uslove u zemljama u kojim zivimo a ne za djecu.

ako se potrudis da ih vaspitas kako treba uopste ti nisu velika briga kad porastu.moji su veliki,17 i 24 i nemam nekih velikih briga oko njih(koje bi mi oni zadali)imam naravno brigu o njihovoj buducnosti ali to je vezano za uslove u zemljama u kojim zivimo a ne za djecu.

То је можда и највећа брига - где ће живети и од чега, хоће ли створити породицу и са ким.

Ako jeste,da li vam je zao sto niste imali vise dece,ili manje? Jel vam roditeljstvo vise oduzelo i pridonelo?

Imam cerkicu,ne mogu reci da sam se ostvarila kao roditelj,jer je jos suvise mala,tek kad odraste i postane kolko tolko svoj covek tek onda cu moci reci da sam se ostvarila kao roditelj.
A sto se tice jos dece,naravno jos jednog mangupaz:)
Ne osudjujem ljude koji ne zele decu,to je njihovo pravo na izbor, mnogo je bolje,ako su oba partnera tako resila,da nemaju decu,nego da ih imaju a ne zele.

Imam dvoje dece.
Dok se nisam udala i rodila prvo dete, volela sam da imam troje, međutim, ostadosmo na dvoje.
Ljudi koji ne žele decu su---ljudi koji ne žele decu --to je njihova odluka.

Back