Roditeljske kaubojske pričice

MilgredBulf

Aktivan član
Poruka
1.143
Da li među svojim prijateljima imate roditelje koji pricaju kaubojske pričice kako bi uzdigli svoju decu u očiam drugih?

Tipa

1. Moje dete je za mesec dana rada preko omladinske zadruge zaradilo za dva letovanja jedno u Spaniji, drugo u Grckoj sve avionom po 15 dana , polu pansion.

:lol::lol::lol::lol:

2. Sest sati provodi na fakultetu, 8 sati uci, 8 sati ide na posao..........

I slične ribarske priče.Da li verujete u te kaubojsko ribarske priče ili ne?

Ma po nekima ispada da dnevno provede 8 sati na faxu, još 8 učeći, 12 radeći, 3-4 na treningu, još 3-4 pomažući po kući, a u slobodno vreme se druži, šmekeriše, čita, pohadja razne kurseve....
Sve im verujem, naravno :mrgreen:

(mada ne govorim o prijateljima, oni ili nemaju decu (uglavnom) , ili su predškolskog uzrasta :) )

Poslednja izmena:
Naravno ne veruju oni sa malo zdravog razuma.Medjutim ljudi vole da se hvale i izmisljaju te price kao uteha za njihove promasaje ili neuspehe u zivotu.Cak i kada drugi iz njihove okoline njihov zivot dozivlavaju kao O.K.,normalan pa u pojedinim slucajevima cak i uspesan.Sve zavisi od percepije roditelja o njima kao roditeljima i kao licnostima.U principu dodavanje pozitivnosti sebi u vidu tog kredita znaci da se ipak radi o odredjenim poremecajima u licnosti ( roditelja) i da nije sve zlato sto blista.Naprotiv.Deca tih roditelja cim pocnete iskren razgovor sa njima, stavljaju do znanja da nemaju lepu vezu sa roditeljima i da njihovi roditelji vise vole viziju svog deteta nego realnost.Mnoga deca pate zbog toga.

Ili ona priča kad hoće da zaborave na svoju muku pa da pojačaju drugome:

jeste situacija teška oko posla ali evo ovi seljaci iz mog sela dodju u Beograd i odmah nadju posao

tok priče se menja kad pitaš da ti kaže koja je to firma koja zapošljava iz njegovog sela...
ili da te bar upozna sa tim nekim njegovim zemljakom

a zapravo svoju decu zapošljavaju sa podmićivanjima preko političkih stranaka nevezano za struku samo da je luftiranje kancelarije
pošto nisu blesavi da im deca rade u Maksiju jer imaju onoliku školu

- - - - - - - - - -

Ma po nekima ispada da dnevno provede 8 sati na faxu, još 8 učeći, 12 radeći, 3-4 na treningu, još 3-4 pomažući po kući, a u slobodno vreme se druži, šmekeriše, čita, pohadja razne kurseve....
Sve im verujem, naravno :mrgreen:

(mada ne govorim o prijateljima, oni ili nemaju decu (uglavnom) , ili su predškolskog uzrasta :) )

lečenje frustracija kod prve generacije seljaka odbeglih od rada
svaki posao gfe treba da se zapinje za njih nije posao
oni su od toga pobegli

pa je jako interesantno kad njihov sin menidjer priča drugima o radnim obavezama i navikama

Da li među svojim prijateljima imate roditelje koji pricaju kaubojske pričice kako bi uzdigli svoju decu u očiam drugih?

Tipa

1. Moje dete je za mesec dana rada preko omladinske zadruge zaradilo za dva letovanja jedno u Spaniji, drugo u Grckoj sve avionom po 15 dana , polu pansion.

ма просеравање
моје дете је најбоље, ша да ти кажем :manikir:
а то само значи да сам ја своју родитељску улогу остварила на најбољи могући начин :manikir:
ма ја сам супер, а то се види и на мом детету, јер га васпитавам личним примером :manikir:
јелда лепо звучи :zcepanje:
чек ја ћу још мало

Провалила сам силне "добре" ђаке сурфујући по извештајима из основних школа после полагања пријемног из српског и математике.
Била сам шокирана количином лажи неких мојих познаница што се тиче успеха њихове деце.

Nemam takve prijatelje, tacnije ili nemaju decu ili su jos bebe, ali znam za taj tip ljudi..mada moze da se gleda i sa druge strane, neki ljudi ne veruju sta drugi mogu da postignu posto sami nisu sposobni za tako nesto..
Doduse, oni koji su iznad proseka po necemu se retko kad i hvale..a ni roditelji ih ne hvale

Imam primer drugarice koja sve zivo uspeva da uskladi, radi standardno 8 sati dnevno, a vikendom drzi radionice za decu, jos se bavi i glumom amaterski, muz joj radi i studira istovremeno, plus svira u bendu, imaju dete od godinu i po, niko im ne pomaze, ona je sad trudna ponovo, pa opet nadje vremena da se vidimo na kafi recimo..dok druga zivi sa roditeljima, pocela je nedavno da radi, i to joj je sve od obaveza, pa opet ne stize nista..i stalno je umorna.
Prosto nego moze vise da postigne, a neko manje..

Tipa

Toga je uvek bilo i bice, nesto se sa tim ne opterecujem, a i ne prihvatam zdravo za gotovo.

Увек су ми на живце ишли амбициозни родитељи иначе веома добрих ђака који се као фол секирају што им је дете попустило, као - не знају шта ће чути на родитељском, кме кме кме...

A da ih razumeš jadne, moš misliti kakav je promašaj kad znaš da ti je dete balvan, moraju nekako da se opravdaju same sebi.

А које је твоје оправдање?

Мислим, коме и зашто треба да се правдају мајке деце која су рођена са инвалидитетом, Дауновим синдромом, исподпросечном интелигенцијом или умањеним одређеним способностима?
Шта је срамота у томе што неко није рођен као Ајнштајн???
Не до ти Бог да сутра добијеш такво дете па да ти се ругају балвани да си ти крив за то и да треба да се правдаш сам себи!

А које је твоје оправдање?

Мислим, коме и зашто треба да се правдају мајке деце која су рођена са инвалидитетом, Дауновим синдромом, исподпросечном интелигенцијом или умањеним одређеним способностима?
Шта је срамота у томе што неко није рођен као Ајнштајн???
Не до ти Бог да сутра добијеш такво дете па да ти се ругају балвани да си ти крив за то и да треба да се правдаш сам себи!

ne pričam ja o deci sa daunovim sindromima i ne znam ja čime
ja pričam o običnoj deci
nije sramota što neko nije rođen ko anštajn, nego je smešno da pričaš okolo ma on je lenj, šta sad, život je okrutan, na tebi je da se potrudiš da izvedeš to dete na pravi put, al bože moj, ako neko nije za nešto nije za nešto, to treba prihvatiti a ne da zavaravaš samog sebe a i to dete

- - - - - - - - - -

Ja sam inače Helen čvrsto za determinizam kao sistem mišljenja, tako da ne volim da kukam nad prosutim mlekom i ne zahvata me sindrom kiselog grožđa
iz svake situacije izvuci najbolje što možeš, ako je grana previsoko, ne moraš tražiti opravdanja

ne pričam ja o deci sa daunovim sindromima i ne znam ja čime
ja pričam o običnoj deci

да
само што обична, просечна деца, која чине већину, постижу резултате ако раде
колко рада--толко успеха
а ако неће да учи, дакле, ако је дете лењо и незаинтересовано, неће бити одлично, нпр
уз просечну интелигенцију, можеш радом постићи много, нерадом ништа
тако да си сам себи ускочио у уста

да
само што обична, просечна деца, која чине већину, постижу резултате ако раде
колко рада--толко успеха
а ако неће да учи, дакле, ако је дете лењо и незаинтересовано, неће бити одлично, нпр
уз просечну интелигенцију, можеш радом постићи много, нерадом ништа
тако да си сам себи ускочио у уста

a šta sam ja loše reko, reko sam da te majke što pričaju da im deca nisu glupa već lenja zapravo jesu glupa i da je to činjenica, da glupost i lenjost ne potiru jedno drugo, zapravo često i idu jedno s drugim ali da opravdanje "ne glup nego lenj" jeste samo to - opravdanje.
On jeste glup, verovatno je i lenj uz to, bože moj.
Možda vam smeta da jaka oznaka "glup" ili šta već
To opravdanje zapravo služi da se istakne neka navodna inteligencija deteta koje je kao neradno, što nema veze sa životom
Tako ta deca (sad već matori konji) koju su majke večito pravdale stvarno odrastoše u tupavce
Pa eto joj ga, nema veze, on je samo lenj

па ти, чини ми се говориш о одраслој деци мсм "деци" којима се нерад обио о главу
а за малу децу, логичније ми је оправдање: ма оће он но не може
јадник намући се радећи домаћи, ал и даље не схвата
а радио домаћи 15 мин нпр и баталио

Back