Roditelji, šta vam rade deca? - Novi slučaj zlostavljanja i prostitucije madju decom

Не знам. :confused:
Нисам примећивала ту појаву ни као дете, нити је сада примећујем.

Да си написала нешто заиста добро - не би ти нико враћао рад, него би га наставница још сва срећна послала на такмичење.;)
Друга ствар је што гледано из угла тинејџера нешто има онако, баш '''филозофску тежину'', али са аспекта неког ко зна шта је добро писање - то често изгледа као неспретни дечији покушај да звучи зрелије и старије. Верујем да је то било у питању, само кад смо у осетљивим годинама наравно да мислимо да смо најбољи и да имамо више смисла и за писање од неког левог маторог професора!;)

А иначе, Лексо, ниси се само ти осећала старије и зрелије од своје генерације - то је једна од најчешћих карактеристика сваког пубертетлије, свако у тим годинама за себе мисли како је много зрелији и одраслији од других. :)

Ovo sve na Sanjin post, a nevezano mnogo za temu, a i jer me baš smorilo bre to snishodljivo ophođenje prema mlađima od sebe.

..***, opet ja...

..ali, zar to nisu deca o kojima sanja pishe?

..i shta je snishodljivo u tome da sanja govori o tome
da od poluretarda i njihovih skandala ili crne hronike
koja ih prati ili iz koje dolaze
ne vidimo potencijal, nemamo vremena za njihova pitanja,
nemamo zivaca za njihove misaone konstrukcije i improvizacije,
nemamo hrabrosti da tu, na njihovom nivou, postavimo kriterijum,
formulishemo ochekivanje?
..ja sam rasla ovako kako si opisala, ali uz uvazavanje i pomoc..
..moja deca su me nadmashila..
..problem je kako im opisati i kako ih pripremiti za prosek zemlje srbije...
..f.ck..

?

Не знам. :confused:
Нисам примећивала ту појаву ни као дете, нити је сада примећујем.

Да си написала нешто заиста добро - не би ти нико враћао рад, него би га наставница још сва срећна послала на такмичење.;)
Pesma je bila o nekoj bolesnoj devojčici, ako se sećam, i kako je stigla pravda samo kada je došao Sveti Sava, ali ne za života :lol: on joj valjda bio uteha ili tako nešto..... pesmica je bila o nepravdi više nego o Svetom Savi pa joj je valjda to smetalo :lol: a meni bi bilo svejedno uopšte me bolelo dupe da li ću da pobedim, samo da ljudi pročitaju :lol:
Znači može bit' da me je lagala ali je rekla - pesmica ti je predivna, rasplakala me, ali ne mogu ovo da pošaljem na takmičenje, suviše je tužno... napiši nešto veselo! I ja napišem nešto veselo i budem druga. Druga sam bila samo zato što je prva bila moja drugarica kojoj je neka rođaka napisala pesmu pa mi je ova još nudila da i meni napiše, kao - pobedićemo! :) što kod mene, naravno, nije dolazilo u obzir, nikada nisam volela da se kitim tuđim perjem, je l' se tako kaže?
Uglavnom, ova druga je bila nešto tipa - Sveti Sava blablabla čuva dete koje spava :lol:
I baš mi se nije sviđala :mrgreen:
А иначе, Лексо, ниси се само ти осећала старије и зрелије од своје генерације - то је једна од најчешћих карактеристика сваког пубертетлије, свако у тим годинама за себе мисли како је много зрелији и одраслији од других. :)
Slažem se. To je zato što ga odrasli tretiraju kao idiota pa on onda pomisli - mora biti da sam ja nešto posebno ako se ovako, normalno, razgovara sa decom..... ;)

..***, opet ja...

..ali, zar to nisu deca o kojima sanja pishe?

..i shta je snishodljivo u tome da sanja govori o tome
da od poluretarda i njihovih skandala ili crne hronike
koja ih prati ili iz koje dolaze
ne vidimo potencijal, nemamo vremena za njihova pitanja,
nemamo zivaca za njihove misaone konstrukcije i improvizacije,
nemamo hrabrosti da tu, na njihovom nivou, postavimo kriterijum,
formulishemo ochekivanje?
..ja sam rasla ovako kako si opisala, ali uz uvazavanje i pomoc..
..moja deca su me nadmashila..
..problem je kako im opisati i kako ih pripremiti za prosek zemlje srbije...
..f.ck..

?
Nisam uopšte govorila nasuprot Sanjinom postu već me je baš oduševio, samo sam nastavila... neš' si pobrkala. A offtopic je ali yeb ga ionako mnogima smeta ova tema, mada ne znam što..... ima ovdi dosta smornijih :lol:

Svuda ima dece koja su krenula purem delikvencije.
Jeste to tuzno i prosto porazavjuce cuti kuda ide ovaj svet.
Ali poenta,je sto se delikvent ne postaje za jedan dan.
I ne udju deca samo u pubertet i postanu ''losa''.Prosto,to se moze primetiti i ranije,da je neko sklon problematicnom ponasanju,da je neko na dobrom putu da mu zivotni put bude nista drugo nego-stranputica.
Svi smo sigurno imali neki takav primer u blizoj okolini,razredu,itd....stvar je u tome sto su deca ''mala''pa im se mnogo oprasta.Sto svi ocekuju da neko drugi uradi nesto.Sto je uvek rkiv neko drugi.
I onda deca jelte,udju u pubertet pocinju da prave probleme jos vece(sve ide sa godinama)postaju krivicno odgovrni i sve se cuje i zna-i onda bude cudjenje na sve strane.
A kada se malo vratimo unazad shvatimo da je to bio ''onaj mali,uvek sklon tuci,koji je razbio prozor u trecem osnovne,a prvi je poceo da bezi sa casova....itd...."

Back