Roditelji, opez!

te što se snimaju po veceima su upravo ove iz teme, o kojima ovde pričamo. to nije bilo ranije, to je sve skorašnje, sadašnje. prezent simpl tens. znači to nije moglo biti kad si ti bio klinac
jedino ako si bio klinac pre tri godine, ne znam

Ma seksali su se po WC-ima ili makar vatali pre 10-ak godina samo tako, samo sto se to delilo samo Bluetooth-om a ne javno na netu.

Mozda nije bilo kao sada, mozda se bolje krilo, nije Face bio popularan pa se nije znalo.

U naslovu je pisalo oprez, a ne
pez-logo_m.gif

Molim moderaciju da izmene naslov.

@ tema

Deca brze sazrevaju jer ih roditelji kljukaju GMO djubretom koje utice na ranije lucenje hormona pa samim tim deca pocinju ranije da se yebu. Zdravo djaci, dovidjenja.

a9a3db07001b5ed94a511e5b

Mladji su se uvek ugledali na starije tinejdzere, uvek je klinac ili klinka koji ima starije drugare ili drugarice koji piju, puse, i sl. bio vise cool od onih drugara koji sede samo i igraju igrice.
Ako si nekima "idol" majmun radi ono sto majmun vidi, i nema tu mnogo logike. Jos da dodam da hormoni rade svoje pa ne znaju gde teraju, a svi bi da budu in, popularni, seksi, da se pokazu i budu u centru paznje.

Ko je los lud da bude autsajder.

Dvanaestogodisnjakinje se samozadovoljavaju za lajk!

Sve vise devojcica na drustvenoj mrezi Ask.fm masturbira pred veb-kamerom kako bi sakupile veci broj pozitivnih komentara. Poslednji takav slucaj dogodio se u Novom Sadu, odakle se svojim prijateljima putem drustvene mreze Ask.fm lascivno obratila jedna 19-godisnjakinja.

Osvojila 50 lajkova

- Radim sve sto zelite na kameri ako ima dovoljno lajkova - napisala je ona i dodala „smajlija“, a potom se skinula gola i potpunim neznancima izbliza pokazala svoju intimu, cime je ubrzo osvojila cak 50 njihovih lajkova.

http://www.kurir-info.rs/skandal-dvanaestogodisnjakinje-se-samozadovoljavaju-za-lajk-clanak-1173299

Roditelji, sta dovodi do ovoga, da li odnosi dece sa roditeljima, neki vid bunta prema vaspitnim normama ponasanja ili je u pitanju nesto drugo, nemar i nezainteresovanost roditelja prema detetu kojem primenjuje obrazac ponasanja svojih roditelja iz RL koji pretace preko virtuelnog sveta?

Kompletno drustvo je posrnulo,zahvaljujuci nemastini,uticajem medija uz pomoc raznoraznih farmi,polugolih "uspesnih"domacih zvezda,skolstva koje je daleko od obrazovne-vaspitne ustanove,neradom komletno svih drzavnih ustanova itd,tako da je ovo samo posledica na takvu reakciju prvenstveno drzave!Svakako je porodica ta koja snosi osnovnu krivicu za stranputicu svog potomstva,ali i ostali socijalno drustvene institucije snose ogromnu odgovornost!Tako da nije cudo da je doticna mama prolupala,jer 90% stanovnistva hrani svoj um odvratnim TV emisijama i ono sto je do juce bilo nemoralno,sada postaje drustveno pozeljno!

Ništa bez šerijatskog zakona,ja bih roditelje bičevao za kaznu :evil:
Al kakvi su kad ne znaju šta im dete radi,ko zna možda bi ih bičevanje još uzbudilo.:bljak:
Roditelje koji ne znaju šta im dete radi treba...uh,ma ruke im iseći.
Živeo zakon šerijata!

A sta cemo sa onom maloletnom?

Za boldovano se slazem.

To je zeznuto pitanje, ali ako je maloletna verovatno treba obavestiti roditelje pa neka oni prevaspitavaju svoje dete.

Sa 12 godina valjda je najveca fora ako ima decka, onda je ona popularna i faca ili ako kupi neku suknjicu i slika se na FB ili izadje negde u njoj.
Ovo ponasanje je pokusaj privlacenje paznje za lajkove da se podigne svoja vrednost, samopouzdanje, mada slicne stvari se mogu videti i na Face-u, minici i sl. "duck face" i sl.
Ili ona ne kapira, dete je jos uvek, da to sto se javno prikazuje auditorijumu od ko zna koliko hiljada ljudi nesto seksualno, ili ne vidi neke posledice toga koje ce osetiti za 4-10 ili vise godina.

Dok su bile suknjice i guranje papira u grudnjak da kao "pokazu" nesto bilo je i razumljivo donekle, hormoni, razvijanje seksualnosti, primecuju se promene na telu ne misli se bas zrelo i pametno, ali ovo je van svake granice.

Kako god stoji, roditelji nemaju pojma sta im deca rade na netu i siguran sam da ima slicnih primera i na netu i u realu. I u moje vreme su se igrale masne fote (i rado se igralo i jedva cekalo), pa mozda i sa 12 godina ne secam se, mada nije bilo mastno kao ovo, barem ne u mom drustvu.
Sta je sa ovim mladjima ne znam, ali seksipila ima na sve strane, TV, film, tako da je "vrlina" pokazati malo koze kao sto to rade JK, Stoja, Rihanna i sl. Prvo su slusale njihovu muziku, pa se oblace kao one, pa se i ponasaju kao one. Kako god, to tinejdzeri rade, pa i svi mi smo nesto slicno radili.
Da li su se uzori promenili i postali bahatiji, pa ne znam, ljudi su 80ih razli u rock and roll, seks droga alkohol, pa su sada normalni, mada ne znam za tinejdzerske dane sta su radili.

I naravno, tu su roditelji kao najvazniji faktor. Koliko god hteli (osim ako ih boli uvo i sede i gledaju Farmu i Grand Paradu), ne mogu svom detetu da zabranjuju sve (sto ne znaci da ne treba da pokusaju da ga nauce sta je dobro a sta ne), da ga sacuvaju od svega, posebno ako to dete to ne zeli. Ako ona zeli da se napije, izadje u minicu, ima decka, sta vec, sve to moze iskusno da sakrije i uradi iza ledja, dok roditelji misle kako fino i dobro detence imaju. A ko nije nesto nekada radio roditeljima iza ledja, krio nesto, cigare, alkohol, decka, devojku, iskradao se iz kuce?

Mlade bombarduju seksipilom na sve strane, plus hormoni, pa oni ne znaju da razdvoje normalno od bahatog i samo imitiraju svoje "idole" zeleci da budu kao oni, a roditelje boli uvo, samo dok im se dete druzi i nije autsajder.

Kako se god okrene, roditelj ne moze da bdi nad detetom 24/7, ima da ode na rodjendan i da se napije ako zeli, igra masne fote, skida na ask-u, seksa, prostituise.

Moji nikad nisu imali pojma sta radim na netu (a i ovako bogme kada odem kod nekog), dobro sam krio, a bio sam nepromisljen, glup, pa i zeljan paznje, neizivljen (u neku ruku), a mislili da imaju zlatno dete. Nije da su sedeli na dlanovima, nego rintali i dan i noc, mada su imali nesto malo vremena da popricaju sa mnom i da mi koliko-toliko formiraju svest i pokazu sta je dobro ili zlo.

Bitno je ono sto se detetu usadi u mozak dok ne dodju ti tinejdzerski dani, da se tada vaspita i nauci nesto, kada to vreme dodje deca koliko-toliko ruse moralna nacela koja su im roditelji postavili, eksperimentisu, traze svoje neke granice dobra i zla, a onda ih ne vaspitavaju vise mama i tata, vec, drustvo, ulica, TV.
Sta ce tada raditi, ko zna. Mozda je i bolje za roditelje da ne znaju sve, mada niko nije bio zlatan u tim tinejdzerskim danima. Isto tako kao sto su se pre 40-60 godina zgrozavali kada im deca nose suknje preko kolena, ili dekolte, danas se zgrozavamo na sorcice koje pojedu pola *upeta i dekoltea do pupka ili kako vec se nosi. I jedno i drugo je u svoje vreme bilo neumesno roditeljima i nekoj javnosti.

I mislim da se tinejdzeri nisu toliko promenili, oni ce uvek rusiti autoritete, eksperimentisati, biti neizivljeni debili u ocima nas starijih, nego eto, uloge su se zamenile, sada smo stariji, zreliji, pametniji, pa se gledamo i pitamo "kud ide ova omladina i da l' to ima roditelje".
Ironicno, neko se to pitao kada smo mi bili u pitanju, sedeli pijani po klupama uz flase piva, pusili cigare i bacali pikavce i bili bucni ispred zgrade.

Иначе, имам пријатељицу која ,,скупља лајкове'' по ФБ! Додуше, не за мастурбацију, али ме опомиње стално да јој требају лајкови за неку фотку или нешто што је поставила. Мислила сам да њој негде дува, а она само прати трендове... :(

Dokle je stigao ovaj svet, zabrinjavajuće.
Budaletina i prostaka nikada nije bilo u manjku, ali ovakva navalica kretena preti da ugrozi ostatak normalnog sveta.
Pa posle kažu ljudi da ne treba špijunirati decu.

Đavola ne treba. z:((

Иначе, имам пријатељицу која ,,скупља лајкове'' по ФБ! Додуше, не за мастурбацију, али ме опомиње стално да јој требају лајкови за неку фотку или нешто што је поставила. Мислила сам да њој негде дува, а она само прати трендове... :(

Da i ja imam jednu poznanicu koja postavlja slike (obicne) na fb pa onda redom smara ljude da lajkuju a onda se hvali kako ima xy lajkova, nemam mnogo godina ali sam kao baba kada su u pitanju "novi" vidovi druzenja :)

Necu da ulazim kako ko vaspitava svoje dete, ali ako roditelj "juri" lajkove, pa verovatno nece ni iver daleko od klade.
Ne znam, meni da zena 25+ se hvali kako ima 200 lajkova na status ili sliku ne znam sta bi rekao. Pitao bi se da li je ljudima toliko dosadno i nemaju li osecaj sopstvene vrednosti pa jure lajkove ili sta je u pitanju.

Nije da se samo takvo ponasanje vidi od roditelja, to je malo ekstremniji primer, ima i "nemodernih" roditelja a ovakve dece, ali ako nema roditelja, u pravom smislu te reci, pa deca kolo vode na netu ili gde vec.
Vaspitaj ga kako ga vaspitas do 12-15 godina, i posle se nadaj da ce da mu se to ureze koliko-toliko u mozak jer 50% onoga sto radi neces znati.

roditelj ne moze da bdi nad detetom 24 sata al moze da ga vaspita. tako da ako je dete vaspitano ono sigurno nece sa 12 god da ode da se opijani da ne zna za sebe. kao drugo sto niko ne spominje ovaj klip gde ovo dete ne bi bilo takvi da je majka vaspitala i naucila pravim vrednostima. znaci jedini krivac tu je roditelj u vecini slucaja majke jer sam sigurna da se 90 posto ovakvih slucajeva desava kad nema oca u blizini znaci od razvedenih roditelja.mada nisu sva deca takva bas pre neki dan sam pricala sa dve devojcice komsinke moje peti i sesti razred boze ono je toliko detinjasto heheh da se pitas pa dal je i to dobro

Back