Interesantno je da i deca skolskog uzrasta znaju veoma malo odnosno uopste ne znaju nista o internet aktivnostima sopstvenih roditelja koje ih direktno ugrozavaju:
roditelji stavljaju fotografije i privatne podatke sopstvene dece na forume i razne sajtove pocev od onih tzv. zenskih sajtova gde se hvale sopstvenom decicom, na primer.
Donekle mi je razumljiv poriv jedne normalne mlade majke da stavi sliku svoje bebice ili malecnog detenceta u zelji da se pohvali svojim narastajem, mada ni to nikako ne opravdavam.
Ali, motivi npr.razvedenih majki ili oceva sa druge strane, koji objavljuju gde stignu (bukvalno na svakom domacem forumu opsteg ili zabavnog tipa, blogu, fejsbuku, majspejsu i slicno) fotografije svoje dece od 7 pa do 18 godina - e to je naprosto
gadno i odvratno, jer su motivi za tako nesto mamljenje potencijalnih partnera cinjenicom da su oni tako dobri roditelji, da su nekada i bili lepi i zgodi jer "vidi kakvu decu imam sada" i sl.
Tako maloumno ugrozavanje privatnosti i sigurnosti sopstvenog deteta zarad sopstvenog zadovljstva ili uverenosti da su "bas na tom sajtu ili forumu svi dobronamerni" je naprosto, odvratno.
Mogu samo da zamislim sta vrsnjaci te dece kazu kada vide tolike slike i licne podatke koje ostavljaju njihovi roditelji.
Nisam roditelj a odavno nisam ni dete, i nikad mi na pamet ne bi palo ovako nesto, da sam nisam bila svedok alubum i albuma slika i informacija o deci koju su clanovi raznih foruma i sajtova postavljali a sve pod plastom "ovde smo svi prijatelji i samo se hvalimo malo nasim toplim porodicnim gneznom".
Napominjem da su sva ta mesta: sajtovi i forumi bili javni i opsteg i zabavnog tipa, sto znaci da ih moze posecivati svako pa i vrsnjaci njihove dece, njihovo ucitelji i profesori, roditelji druge dece ali i svaka zlonamrena osoba koja se na takvom mestu nadje.
Ovakve budalastine masovno rade roditelji svojoj sopstvenoj deci, za primer sam navela razvedene, ali takodje bilo je i onih koji su se postavljanjem slika i informacija o svom detetu ( sta radi, sta voli, s kim se druzi, gde izlazi - ako je tinejdzer, da li ima momka,devojku i sl., kakvo je u skoli.... itd...itd...) postavljali i tzv. srecno udati i ozenjeni koji su valjda bas ovim putem, ubedjivali sebe da su srecni.