Roditelji, deca i sport

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.565
Kazu da je sport bitan u razvoju dece, toliko da neki roditelji upisuju svoju decu na bilo koji sport iako deca nemaju predispozicije za isti,
ili ih upisuju na trenutno aktuelan i popularan sport kao sto je tenis po ugledu na Novaka Djokovica.

Odabir sporta je veoma vazan jer nisu sva deca za sve sportove
Neki roditelji se savetuju sa sportskim strucnjacima kako bi lakše doneli odluku koji sport da odaberu za svoje dete. Međutim, to nije neophodno.

Ako roditelj pažljivo promatra svoje dete i njegovo ponašanje u različitim kontekstima i ako sluša što dete govori, sigurno će znati da li je dete predisponirano za sport i koji.U celoj ovoj prici po meni je najvaznije pre svega videti da li dete uopste zeli da se bavi sportom ,a da to ne bude neostvareni san roditelja.

Da li ste imali ovakva desavanja vezano za vase dete i sport i sta mislite da li decu treba od malih nogu forsirati da se bave sportom ?

Cim prohoda odmah loptu, fudbal kosarka, neka razvija motoriku neka nauci kretnju.

Lagan prelazak u mma tenis ili golf americki fudbal. Po meni odabrati najbrze rastuci sport na svetu kao sto je to mma ako dete ima predispozicije. Ako ne tu su fudbal kosarka tenis golf, sportovi koji su razvijeni i imaju skolu. A u ovom slucaju mi nemamo golf integrisan kroz institucije i takmicenja ali nije to nista i u tenisu smo bili klimavi i nikakvi kada je iz mase ustao jedan novak djokovic.

dosla moja 🐞 i rekla hocu da probam atletiku i mz kaze vazi ja naravno naravno probaj i evo vec lepih godinu dana dete ne razmislja o cov19 mora da trci skakuce nateze konopac....sve samo da.ne zamara mozgic surovom realnoscu...

kad dodjemo do "a ja bih sad ovo" MOZE sve samo da ne bleji na TikTok-u i slicne nebuloze

Back