Rock PUB "Hacijenda"

Najbolji gitaristi?

• Eric Patrick Clapton

• Johnny Winters

• Džimi Hendriks

• Adrian Smith

• Al Di Meola

• Alvin Lee

• Angus Young

• B.B.King

• Billy Gibbons

• Gary Moore

• Brian May

• Carlos Santana

• David Gilmour

• Eddie Van Halen

• Mark Knopfler

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

2themilos

Početnik
Poruka
8
Pokusajmo prevazici granice, nauciti jedni od drugih razne stvari vezane za Rok, Punk, Metal, Bluz, Jazz muziku... :)
Postavljajte pitanja, odgovarajte na necija druga i postanite veliki poznavalac dobre muzike... :amen: :)
Copy of slayer-wallpaper.jpg
images[3].jpg

.................Uživajte.................​

"Broken Bones" naziv jedanestog albuma Dokkena
24.2.2012. @ 23:38

Prema pisanju službenog foruma benda Dokken, njihov nadolazeći album nosit će naziv "Broken Bones", a izlazak se očekuje u proljeće/rano ljeto putem izdavačke kuće Frontiers Records.
Suradnja s tim talijanskim izdavačem započela je 2007. godine europskom objavom albuma "Lightning Strikes Again".
"Broken Bones" je jedanesti album benda koji je osnovan 1978. u Los Angelesu, prodao oko 10 miljuna albuma, a zlatne godine proživljavao u '80-ima. Nakon izlaska albuma, u lipnju planiraju otići na turneju.

Izvinjenje za sve zaboravljene, ali izbor je bio samo do 15 gitarista... :)
Posebno izvinjenje Mihi, i hvala mu na svim savjetima... :)
Nesto sto nema u WIKI
Radomir Mihajlović Točak

Drugo božanstvo u mitologiji slavenskih muzičara.Dok je negov arhineprijatelj Vlatko Stefanovski svoje natprirodne moći nasledio rođenjem od svoje majke,boginje Šive,Točak je status polubožanstva stekao mukotrpnim radom.Kao mlad,Točak je doziveo saobraćajnu nesreću zbog koje je pet godina bio prikovan za bolnički krevet.Gitara mu je bila jedina uteha i zabava.
Po izlasku iz bolnice izdržavao se svirajući po parkovima u zamenu za hranu.Svirao bi satima a dobri ljudi su mu donosili nešto da pojede, najčešće je to bio neki sendvič.
1973.godine sa svojom grupom SMAK pobeđuje na zaječarskoj Gitarijadi.Sve posle toga je istorija...

TOčak o Bijelom Dugmetu :

Mislim da o tim ljudima ne treba mnogo pricati i ne treba im pridavati toliki znacaj. Zasto, na kraju krajeva, ne govoriti i o Nedi Ukraden, o Zdravku Colicu, Miroslavu Ilicu? Sve su to mas fenomeni i kao takvi ne mogu da poseduju neku trajniju vrednost. Ja sam od "Bijelog dugmeta" voleo pesmu "Ima neka tajna veza" koja je trebalo da oznaci pocetak onoga sto je ta grupa tek trebala da radi. Gledao sam njihov nastup na nekom festivalu na Hajduckoj cesmi 1973. Tada su se jos uvek zvali "Jutro" i to je zvucalo dosta dobro. Posle su me razocarali. U pesmi "Kad bih bio bijelo dugme" ukrali su rif od "YU grupe"! Ali 'ajde, cak i to je zvucalo kao rok. Ono posle, pekari i Bosanci, to je strasno!

Back