- Poruka
- 95.184
To kaže niko drugi do Bil Gejts: „oporezuje robote koji vam oduzimaju posao"
To će i da bude
To će i da bude
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nice tryI jos jedna stvar, sam porez na radnika je u osnovi porez na to sto on privredjuje a vraca mu se - plata, hrana i td. Da li to znaci da ti roboti onda imaju ista prava radnika, ljudska prava, socijalno, zastita i td?
well?nice try
Robot će da dobije q da izbije oči. Vlasnik robota (i AI mašina) ima samo da plaća i nikakve olakšice neće da dobije. Ko ih ...
pa paj sad ovo.Robot će da dobije q da izbije oči. Vlasnik robota (i AI mašina) ima samo da plaća i nikakve olakšice neće da dobije. Ko ih ...
Pare idu u biro za nezaposlene. Onaj što je izgubio posao je tamo "učlanjen" i kao član ima pravo na neke pare.pa paj sad ovo.
Radnik kojeg je zamenio taj robot nece dobiti nikakav benefit od toga.
Robot koji ga je zamenio, nece dobiti benefit.
Dakle gde su onda te pare?
ima i bez da robot placa. Ali neki minimalac- koliko da prezivi.Pare idu u biro za nezaposlene. Onaj što je izgubio posao je tamo "učlanjen" i kao član ima pravo na neke pare.
Da. To hoću da kažem.Jedinko ako hoces da kazes da ce porastom robotike da poraste i socijalno davanje?
E sad zamisli na pr neke branse, kako ce i biti, zamene roboti. I odjednom ti ljudi dobijaju pare vece od proseka. Odjednom ces imati hrpu ljudi koji ce da traze isti takav tretman. Ne samo to, vec bi ljudi masovno poceli da daju otkaze i prelazili na socijlano.Da. To hoću da kažem.
Već je očigledno da idemo u tom pravcu.
Naravno kod nas će da kaska u odnosu na razvijen svet (zapad) ali to je trend.
Ako sam daš otkaz, ne možeš da dobiješ te beneficije.E sad zamisli na pr neke branse, kako ce i biti, zamene roboti. I odjednom ti ljudi dobijaju pare vece od proseka. Odjednom ces imati hrpu ljudi koji ce da traze isti takav tretman. Ne samo to, vec bi ljudi masovno poceli da daju otkaze i prelazili na socijlano.
To mi bas i ne lici na mentalitet i nacin drzave odakle pametni mister Bil dolazi.
ti znas da to tako nece biti.Ako sam daš otkaz, ne možeš da dobiješ te beneficije.
Ovo dobijaju samo oni koji su zamenjeni robotima.
vel, ne znam baš.ti znas da to tako nece biti.