Robne kuće ponovo na ivici propasti

Poruka
22.606
BEOGRAD 14. 03. 2011

PRESS

JEDNa OD NAJVEĆIH INVESTICIJA postala veliki promaŠaj
Robne kuće ponovo na ivici propasti

Sablasno Većina objekata RK „Beograd" zvrji prazna ili uopšte nije ni otvorena. U kompaniji „Verano motors" tvrde da ih je trenutno omela ekonomska kriza, ali da su njihovi finansijski planovi dugoročni.

Realizacija jedne od najvećih investicija u poslednjih nekoliko godina u Srbiji zapala je u ozbiljne probleme. Većina objekata Robnih kuća „Beograd", za koje je kompanija „Verano motors" 2007. godine platila 360 miliona evra, zvrji prazna ili nije ni otvorena.

Tako je čak i u najprometnijim beogradskim ulicama. Neki objekti još nisu ni renovirani, a i u onima koji jesu sve je manje i trgovaca i kupaca, pa čitavi spratovi nekada prestižnih robnih kuća izgledaju sablasno.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/154283/Robne+kuće+ponovo+na+ivici+propasti.html

Ovo je samo još jedan primer neuspele privatizacije.:kafa:

Važno je da su oni pre, ako se ne varam 2 godine, izbacili raznorazne konkurse kako traže radnike.:mrgreen:

Koliko ja znam prvo se skoči pa se tek onda kaže hop.:lol:

Mozda novi vlasnici i nisu hteli da obnove trgovinu,nego da rasprodaju lokale,kako po BG tako i po unutrasnjosti????

Ma čuj sve je moguće pošto je ovde privatizacija sprovođena ne da bi sve radilo nego da bi se preprodalo.
Ali me malo zbunjuje to što su izbacivali sve te silne konkurse.:think:
Mislim da je i bila koncepcija da se od tih prostora naprave manji lokali koji bi se iznajmljivali ali....

Ma čuj sve je moguće pošto je ovde privatizacija sprovođena ne da bi sve radilo nego da bi se preprodalo.
Ali me malo zbunjuje to što su izbacivali sve te silne konkurse.:think:
Mislim da je i bila koncepcija da se od tih prostora naprave manji lokali koji bi se iznajmljivali ali....
Znam da su,,Familiji" iznajmili deo prostora,ali zasto nisu sami pokusali i zasto nisu preuredili lokale na manje,pa opet u zakup...stvarno ne znam,Nisu mi jasni.

Znam da su,,Familiji" iznajmili deo prostora,ali zasto nisu sami pokusali i zasto nisu preuredili lokale na manje,pa opet u zakup...stvarno ne znam,Nisu mi jasni.

Pa oni su uložili u renorviranje e šta se posle desilo nemam pojma.
A ti konkursi su i bili od manjih radnji uglavnom trgovačkih koje sam ja videla a koje bi bile u okviru Robne kuće pa su valjda izgubili strpljenje pa našli drugu lokaciju msm da su do sad čekali baš bi se ‚‚naradili‚‚ :zcepanje:

Meni je ovo od pocetka delovalo kao pokusaj preprodaje prostora nekom stranom lancu, obicna trgovina u kojoj bi se uzela provizija ali kriza koja je pogodila zapadne zemlje je ocigledno ove planove ozbiljno narusila.

Ko se u ovoj zemlji jos bavi proizvodnjom, a da je pri tome ultra bogat sve sami preprodavci - kupi jeftino prodaj skuplje i pokupi najlepsi deo.

RK Beograd je unapred bila promasena investicija.
Prvo jer nisu imali dobar izbor radnji (vecina je preskupa)...

A ne znam da li ste primetili i koliko je radnji zatvoreno u TC Usce?

Svaka 4 radnja - nema.. a preko nje neke vesele tapete :) prosto da ni ne primetis da je tu nekad bila radnja....
nemaju bre ljudi para.....

RK Beograd je unapred bila promasena investicija.
Prvo jer nisu imali dobar izbor radnji (vecina je preskupa)...

A ne znam da li ste primetili i koliko je radnji zatvoreno u TC Usce?

Svaka 4 radnja - nema.. a preko nje neke vesele tapete :) prosto da ni ne primetis da je tu nekad bila radnja....
nemaju bre ljudi para.....

Možeš da zamisliš kako to tek sablasno izgleda u manjim gradovima gde je trgovinski centar u glavnom u centru grada.

Back