Quiet Rebel
Ističe se
- Poruka
- 2.112
Ovo je kao da pitate jedno voljeno, maženo, paženo, bezbrižno, veselo ... dete koga više voli mamu ili tatu?
Mislimmm... ja stvarno ne mogu da se odlučim. Podjednako ih cenim i volim da gledam filmove u kojima glume, makar to bili i filmovi ispod njihovog nivoa, ali oni su uvek fascinantni za gledanje.
Ne volim ovakva poređenja. To je neuporedivo. Ne postoje ni dve iste jabuke ili pahulje, recimo, tako da mi je ovo poređenje apsolutno besmisleno. Ne vidim svrhu.
Svaka cast, skroz si u pravu!
Citala sam nedavno knjigu o Al Pacinu, koja je zapravo skup intervjua radjenih od '78 do 2005. od strane Lorensa Grobela, a to je autor cuvenog intervjua sa Marlon Brandom na njegovom ostrvu.
U javnosti odavno postoji misljenje da izmedju De Nira i Pacina vlada neka kompeticija i zaista ne znam sta je tome uzrok, narocito se to pitam posle citanja pomenute knjige.
A evo i zasto se pitam- Pacino je u toj seriji opsirnih intervjua pokazao mozda najvecu naklonost prema De Niru kao osobi, kad su naravno njegove kolege u pitanju.
Kompetativni odnos je imao sa Dastinom Hofmanom narocito u mladosti i citalac stice utisak da njega izrazito ne podnosi kao osobu, ali ga postuje kao glumca.
Takodje se lose slagao sa Dzinom Hekmanom tokom snimanja filma Scarecrow i nije se ustrucavao da kaze da mu ne odgovara kao osoba, da je tezak.
Opleo je u par navrata Entoni Hopkinsa zbog Entonijeve nenaklonosti prema Sekspiru.
Ono sto se meni nije dopalo je izjava o Dzeku Nikolsonu i Letu iznad kukavicjeg gnezda.
Posto je iste godine kad je Dzek osvojio Oskara tumaceci glavnu ulogu u tom filmu Al bio nominovan za Pasje popodne, novinar je uspeo da ga isprovocira da izjavi kako misli da Dzek ne zasluzuje Oskara nista vise od njega i kako on nikad ne bi prihvatio ulogu u Kukavicjem gnezdu jer je povrsna, a ni film mu se ne svidja.
O De Niru nista slicno nije izjavio ni u jednom intervju. O njemu je uvek pricao prijateljski i s naklonoscu komentarisao njegove performanse. Tako da se zaista pitam otkud javnosti to ubedjenje da su njih dvojica u nekim takmicarskim odnosima.
Evo jednog citata iz knjige...
"Vi i De Niro ste prijatelji, zar ne?
Aha, dosta dobro znam Bobija. On je drug. On i ja smo prosli kroz slicne stvari. Postojao je period u mom zivotu kad je bilo veoma vazno da se druzim s nekim s kim cu moci da se identifikujem."
Simpaticna mi je bila Alova prica da su po zavrsetku zurke u nekom hotelu znali da ih napolju ispred ulaza cekaju paparaci. De Niro je imao "lukav plan" i nagovorio Ala da izadju na sporedni ulaz, koji kao on zna, umesto da lepo izadju na glavni ko ljudi pa neka ih i slikaju, nista strasno

I Al ga poslusa tako da su prolazili kroz neke budzake, kuhinje, podrume i na kraju se De Niro zaglavio u pokretnim vratima nekog budzaka u hotelu

Zanimljiva je knjiga, novinar mu je bas postavljao pametna i smislena pitanja.
A Al je elokventan i produhovljen tip. Toplo preporucujem svim zainteresovanima.
I da... ako niste citali intervju s Brandom na ostrvu obavezno to uradite. To je vanserijski intervju, obavezna lektira. Ako je neko zainteresovan, a ima poteskoce da nadje nek mi posalje pm, imam verziju na srpskom.
Poslednja izmena: