Road rage

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Koliko cesto povisujete ton na druge ucesnike u saobracaju?

Ponekad sebe uhvatim kako imam izlijeve bijesa do neprepoznatljivosti, bude me malo sramota samog sebe, a cini mi se da je u posljednje vrijeme to sve cesci slucaj, tako da moram se bas potruditi oko samokontrole .... jer ne zelim da budem jedan od tih likova, msm cemu to koji krac :D

Ja se smejem budalama i pokazujem prstom prema njima, oni tada i odlepe i umru od sramote. Samokontrola ide sa godinama, krenem negde i nemam stvarno vremena da se valjam pored auta sa nekom budalom.

Da, nije zdravo da dobacujes iz auta, ako nisi spreman da bezis....a strpljenje, ono se stekne posle dva samara...

Secam se jednog slucaja, gde je neka mucenica, dva puta isekla neke likove i pokazala im srednji prst....oni su je pristojno pratili i kada e stala i izasla na parking, jedan od njih je pristojno prisao i nokautirao je, a onda pristojno seo u auto i odvezao se....
Mada ni bezanje nije bas sigurno, jer sam cuo od jednog poznanika da njegov gazda voli tako da se igra sa ljudima koji su bezobrazni u saobracaju i posto vozi neku alu od 5000 kubika tesko mozes da mu pobegnes, pa te zaustavi izvadi iz kola isamara i baci ti kljuc u livadu...
Naravoucenije: postuj druge da bi postovali tebe...

Ima i drugi slucaj...jedno leto neki policajac sa gomilom zvezdica u privatnom vozilu nepropisno kabadahijski zaustavi celu traku da bi skrenuo gde je zabranjeno, posto sam bio prvi iza njega morao sam da ga opsujem, pa posto su prozori i meni i njemu bili otvoreni morao je da cuje psovku....a posto je glupi policajac onda je napravio jos jedno tri prekrsaja da me stigne u gustom saobracaju prestigne u raskrsnici i zaustavi....da bi mi objasnio da je njemu dozvoljeno da pravi takve prekrsaje, s cime se uz smesak nisam slozio i dobacio mu da to propisi tako ne kazu. Pristojno mi je vratio dokumenta i zahvalio kuvajuci kao ekspres lonac...

Ja imam granicu ali kad neko nema onda najebe.
PRe nekoliko godina mi je lik uleteo samo tako na suzavanju puta i da nisam pobegao levo udario bi me a onda sam ga obisao i on me pratio i na jednom pravcu raspalimo i on jeste bio nesto jaci ali ja sam stariji vozac i usled nemoci na kraju pred semaforom samo cimne na mene volanom i ja sam morao na ivicnjak da se popnem da me ne udari a tad sam prsao i pratio ga. I on je tako izigravao majmuna a ja olako za njim sve do jedne benzinske pumpe gde je izasao i onda sam ga nalupao i okrenuo se a onda mi je dobacio nesto za majku ili oca i onda se vratim i opet ga nalupam.
Sto je najludje,sad ce mario da procveta,vozio sam tad Kiu Rio 1,3 a taj lik Audi A4 1,6.:hahaha:
Magarac je zvao policiju pa smo se ganjali dve godine a moj advokat je to uspesno rastegao na dve godine pa je slucaj zastareo i ja se izvukao a da nisam otisao bi mu na adresu i lomio ga opet i opet.
Takav sam lik jer za nepravdu skacem na noz.
I da je to bar jedini slucaj bilo bi dobro ali .....

Ne nego metar i sumsku jagodu.;)
Mojih 178 cm je meni sasvim ok i ja ne patim od visine i voleo sam i sto mi sin nije vislji jer nemamo problema sa ledjima,stajemo u svaki auto,nemamo problem sa visinom devojaka,lako nalazimo broj cipela ili patika,odela i td.
Tvojih 165 je svakako jos nize jer da si vislji ne bi uzimao taj auto koji vozis.

Ко код нас преживи саобраћај, можеш да му даш спејс шатл да вози, није компликованије.
Ако видиш да неки лудак хоће да те престигне чим буде могуће (са лева или са десна, свеједно) можеш само да га пустиш. Можда неко заиста жури, мада пре мислим да је то само један од бахатих билмеза.

Прокоментаришем понешто, ту и тамо, ако су ми затворени прозори :whistling:
Са отвореним не прозборим више од "ајде" (ако неко гњави, било у чему), али то је обичним гласом, не урлам никада.

Можда не будем љубазан према овима што уче вожњу. Али ништа им не радим осим што их обиђем, ако могућности дозвољавају. Не знам зашто возе тако споро. Ограничење је 50, по граду, прилично добро се сећам. А они, ни целих 40...

Понекад трубнем, кратко, да крене онај испред што је засп'о на семафору.
Не људим се ни када мене подсете да кренем.

То је углавном то. Не улажем превише енергије у коментарисање, постоје важније ствари животу.

Ti što uče vožnju, to su im prvi časovi izvan poligona i instruktor im u početku ne dozvoljava brže od 20 i ne dalje od druge brzine :lol:
Онда у једној ауто школи која делује у мојој близини сви имају прве часове...

Имао сам погодност да сам близу инструктора.
Мој први час је био овакав: прво је инструктор био изненађен да не знам да возим, па је врло незадовољно рекао да се заменимо и потом нас одвезао преко Бранковог моста и одмах скренуо полукружно десно. То беше давно пре гсп-а ту, уређеног паркинга... То беше сасвим празан простор.
Ту сам први пут коначно сео за волан и мало провозао. Прва, друга, пар 'осмица' сам направио. Потом, назад до улице, десно у Булевар Николе Тесле. Ишли смо 40 до 50. После се ни не сећам тачно. Стигосмо читави назад, то је очигледно.
Мој курс вожње је био преко зиме. Чим сам се вратио из војске, кренуо сам на вожњу, почетком децембра 2002. До почетка марта 2003. сам положио. Тестови из прве, вожња из прве.
Најблесавији час је био ноћу, по магли, у Батајницу, по чварке... које је инструктор договорио да покупи. Ко савлада тако нешто, нема проблема у вожњи. Прошао сам и преко Славије барем 15 пута током курса. Нешто најлакше - гледаш кроз свој прозор, ништа те не омета, па кад можеш прођеш.
На почетку је инструктор био гласан и јасан, па се после смирио, био сам добар.

bas vozim kao penzioner

podjem na vreme i ne zurim nigde , svestan sam da sekunda nepaznje u saobracaju mnogo kosta

zato se trudim da ne iznerviram nikog , ne zbog mene samo , tako ljut moze da udari nekog treceg

takodje se ne nerviram kad neko pogresi , desilo se i meni par puta pa me niko nije ubio zbog toga

a najvise me nerviraju oni koji trce da me preteknu , rizikuju cak , pa nakon 100m stanu i parkiraju.

pa budalo jedna , zbog 2 sekunde rizikujes zivot.

Jel neko primetio porast morona koji pokušavaju u raskrsnici da te zaobiđu? Meni je to fenomenalan trend mladih vozača, preticanje u raskrsnici što se kada se ja pitam, uvek završi tako što se nasuče između dva automoila pa mora da se sklanja. Ili kada izlazite na auto put pa pokuša iza vas da se uključi odmah pa svira vama ispred da mu smetate? Problem su auto škole što daju i budalama dozvole.

Jel neko primetio porast morona koji pokušavaju u raskrsnici da te zaobiđu? Meni je to fenomenalan trend mladih vozača, preticanje u raskrsnici što se kada se ja pitam, uvek završi tako što se nasuče između dva automoila pa mora da se sklanja. Ili kada izlazite na auto put pa pokuša iza vas da se uključi odmah pa svira vama ispred da mu smetate? Problem su auto škole što daju i budalama dozvole.
Prvi put cujem da neko izlazi na autoput, na auto put se ulazi, tj ukljucuje.

Drugo sta je problem ako covek ide IZA tebe, ili mozda treba da ide iznad tebe ili ispod???

Jel piše lepo na tabli izlaz na auto put? Piše dabome. Jel piše izlaz za borisov svrljig? Piše.
Auto iza mene uključujemo se zajedno, daje gas i pokušava da me pretekne u momentu dok se ja prvi uključujem. Nije to prvi put vidim da je to mnogima navika a voze neka sranja od automobila pa im ta zamisao ne ide glatko kako su zamislili. Uglavnom diletanti sa položenom vožnjom koji su mnogo igrali igrice.
To možeš da radiš kada imaš 150-200 konja ali ne i sa ubogim puntom.

Jel piše lepo na tabli izlaz na auto put? Piše dabome. Jel piše izlaz za borisov svrljig? Piše.
Auto iza mene uključujemo se zajedno, daje gas i pokušava da me pretekne u momentu dok se ja prvi uključujem. Nije to prvi put vidim da je to mnogima navika a voze neka sranja od automobila pa im ta zamisao ne ide glatko kako su zamislili. Uglavnom diletanti sa položenom vožnjom koji su mnogo igrali igrice.
To možeš da radiš kada imaš 150-200 konja ali ne i sa ubogim puntom.
Na tom linku nema nikakve table. Ti si verovatno jedan od onih koji koče u traci za ubrzavanje. Ovo za ubogog punta i ostale gluposti nisam ni razumeo sta pricas, verovatno neznas ni ti.

Back