rivotril

Sve je individualno, ali mogu reci da deluje veoma brzo, za dvadesetak minuta, mozda nekad i manje, ako je zeludac prazan.
Samo ne znam zasto se tema ovde nasla?

Ima i u mađarskoj, izađe oko 200 din, ali su vrlo nepoverljivi i uvek traže recept, kakav je to lek, znam da ga moja mama pije uveče, već 20 godina uz neke druge lekove, mislila sam da je za spavanje ?

Rivotrila u Beogradu nema i ne zna se kada ce stici u apoteke.
A za njega koliko znam zamene nema. Sadrzi supstancu klonazepam, a klonazepam spada u grupu benzodiazepina, znaci ima dejstvo da ``smiri`` pacijenta. Moze da ``uspava`` pacijenta, ako tako mogu da kazem, u stvari da ga opusti. Upotrebljava se i kod pacijenata koji ``pate`` od nekontrolisanih pokreta.
Rivotril je antikonvulziv, sprecava nastanak konvulzija (epilepticnih grceva).
Dosta se upotrebljava u psihijatriji kao ``dodatak`` uz neki antidepresiv.
Ne sme se piti alkohol dok se uzima ovaj lek i utice na psihofizicke sposobnosti.
``Skidati`` se sa njega treba postepeno, nikako naglo, uz lekarsku pomoc kako to raditi.
Mislim da se ova tema treba prebaciti na Zdravlje.
Definitivno nije za psihologiju.

E pa to je otprilike to, ona ima neke grčeve u nogama.
Не верујем да јој ико даје ривотрил за грчеве у ногама.
Ривотрил се примењује у психијатрији и неурологији, има задатак да снижава мождану активност.
Даје се код епилепсије, жешћих поремећаја спавања, код шизофреније, невољних поремећаја (поремећака екстрапирамидног система...)...

Restles leg sindrom, ako se dobro sećam nalaza, vrlo retka bolest kažu, živi u Kruševcu, jednom godinšnje dolazi u klinički centar u BG gde joj doktorica, čini mi se Majdevac odobrava ovu terapiju plus bromokriptin i madopar.
Pre dvadesetak godina joj je dr.Vojnović ili tako nešto (sada je u Americi) eksperimentalno dao tu kombinaciju i to joj pomaže, ništa drugo.

Restles leg sindrom, ako se dobro sećam nalaza, vrlo retka bolest kažu, živi u Kruševcu, jednom godinšnje dolazi u klinički centar u BG gde joj doktorica, čini mi se Majdevac odobrava ovu terapiju plus bromokriptin i madopar.
Pre dvadesetak godina joj je dr.Vojnović ili tako nešto (sada je u Americi) eksperimentalno dao tu kombinaciju i to joj pomaže, ništa drugo.
Ок. ;) Она има неуролошки поремећај и сложенију терапију.
Мени су пали на памет грчеви услед проширених вена , међутим твоја мама нема класиче грчеве већ пре непријатне сензације које се зову парестезије и дизестезије које су последица оштећења нервних завршетака. И веома асоцирају на грчеве. Па уз то иде немогућност спавања, јер боли...

Back