Rivotril 4x2mg odjedanput

Smirenost,malaksalost,blaga vrtoglavica....pio sam do nedavno 1mg propisano,ali to mi nije pomoglo pa pomislih jad 8 pa da vidim efekat.
Nedavno sam se predozirao Zoloftom...kazu lek koji izaziva suicide.....popio sam tablu...pa sam se "isprao" na vreme medicinskim ugljenom.

Da li je tqaj ugljen delotvoran kod svih lekova,trovanja istim???

Rivotril je lek sirokog spektra, pripada grupi benzodiazepina, genericko ime mu je klonazepam. Inace, sem sto deluje kao antidepresiv i anksiliotik, on ima i antikonvulzivno dejstvo, odnosno spreceva grceve misica, pa ga cesto koriste i epilepticari, a isto tako se maloj deci daju doze do 1mg kod decijeg frasa, mada u vidu sirupa. To sto si uradio je glupost, jer si pocetnik u terpiji. 8 mg nije velika doza kod ljudi koji su na terapiji godinama. 6 do 8 miligrama je doza odrzavanja ovim lekom, a maksimalna doza rivotrila u bolnickim uslovima je 20 miligrama dnevno. Ne bih ti savetovao da se igras ovim lekom jer sem sto moze da izazove mucnine, ataksije, neposlusne prste,depresiju disanja, glavobolje, vrtoglavice itd, lek stvarno moze da izazove suicidne nagone. Na terapiji sam 4 godine, ja mogu da progutam tih 8mg, ali nema potrebe, dovoljno mi je 3-4 mg dnevno da se osecam dobro. Ne delujes mi kao ludak, to sto si uradio je tvoja radoznalost, ali tako se postaje narkoman. Idi kod psihijatra i reci problem koji imas, jer se rivotril ne uzima sam, vec sa nekim jacim antidepresivom (NPR kombinacija sa Zoloftom ili Cipraleksom) u manjim dozama, naravno. Nadam se da sam bio od neke pomoci, pozdrav...

Back