river plate...boca...ludiloooo..juzna amerika

• Začetnik teme Začetnik teme south
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
12122455_909354412476998_6793181570023676336_n.jpg

У Аргентини ми је омиљени Индепендиенте, а за Ривер против Боке, навијам као за Франческолија против Марадоне :D .
Мали додатак:

:bljak: за боку, јуве, динамо, ливерпул и партизан

Poslednja izmena:
A ko je napravio ovu zastavu sa Markom Ivkovicem ?
Mozda neki nasi ljudi od tamo ?

Inace ja sam veliki simpatizer Boke a od klubova iz Argentine simpatisem jos : Aldosivi, Cakarita Juniors, Argentinos Juniors i San Martin, ali Boka mi je ono broj jedan.

Inace posle Partizana omiljeni klubovi su mi Atletiko Mineiro i Boka Juniors ;)
U Brazilu pored Atletiko Mineira simpatisem jos i Botafogo RJ, , Sport Recife, Flamengo, Sapekoense, Santos, Searu, Boa iz Varzinje i Tupi, ali Atletiko Mineiro mi je pre svih ;)

Ја лично сам увек из Јужне Америке волео Боку и Њуелс(какве само играче је продуковао овај мали клуб), Коло Коло, од бразилских сам увек навијао за оног за кога Рамбо игра, хехе:mrgreen:, али некако ме је мексичка лига увек највише привлачила. Заправо фасцинирала. Нарочито Чивас, мексички Билбао, мада и други су ми готивни. Америка, Круз Азул, Монтереј, Тигрес, тешко је одлучити се за кога навијати.

П.С. Ајмо Индепендијентеовац лако питање. Која 2 брата репрезентативца су играла један за Индепендијенте, други за Расинг? 21. век је у питању, стога је питање лако...

Ja isto jako volim Boku, uostalom trenutno Boka Juniors je jedini klub ciji dres ja posedujem sto isto govori malo o njima i mojim simpatijama prema njima ;)
Od ostalih klubova iz Argentine kao sto sam i rekao vec , da se ne ponavljam 100 puta simpaticni su mi jos Aldosivi , Cakarita Juniors i Argentinos Juniors.

Mada generalno u internacionalnim takmicenjima uglavnom navijam za brazilske klubove, jako simpatisem Atletiko Mineiro , mada simpaticni su mi jos i Botafogo RJ, Boa iz Verzinje, Sport Resife, Sapekoense, Flamengo, Santos, Salgeiro.

Inace i ja gotovim Kolo Kolo, najvise zbog imena i grba tog kluba ;)

E da bravo za meksicku ligu, ja mislim da je posle brazilske i argentinske to treca najjaca liga na oba americka kontinenta, zaista liga im je sve bolja i bolja, timovi su svi veoma jaki, ujednaceni , meni je samo zao sto nema nigde prenosa meksicke lige, ali nadam se da ce i toga biti uskoro.

Inace od meksickih klubova najgotivniji mi je Chiapas Jaguares, imaju gotivno ime, jako interesantan grb kao i boje kluba (i dresova), klub su na najjuznijoj geografskoj tacki u Meksiku, navijaci su im isto ovako interesantni da kazemo i revolucionarno orijentisani, idol im je Emiliano Zapata cuveni meksicki revolucionar (meksicki "Che Guevara").
Bas u drzavi Chiapas potomci Maja Indijanaca su osnovali gerilsku jedinicu (naravno medju njima ima i dosta neindijanaca) koja je poznata kao "Zapatisti" , inace pokret ima i dobrim delom medjunarodnu podrsku i dosta je cenjen medju antiglobalistima.

To bi bilo odlicno ali Palmeiras se jos pita :ok:

Fascinira me to sto nemaju strance, nemaju para ali nude vrhunski fudbalski spektakl...to moze samo u Juznoj Ameirici.

https://www.rezultati.com/utakmica/E5iqa3Pc/#postave;1

Da su u stanju da zadrze sve svoje najbolje igrace poput Mesija, Nejmara, Aguera i mnogih drugih....uz njihov mentalitet to bi bila nova dimenzija fudbala, nesto nevidjeno.... Voleo bih da se to desi jednog dana ali nema sanse...

To bi bilo odlicno ali Palmeiras se jos pita :ok:

Fascinira me to sto nemaju strance, nemaju para ali nude vrhunski fudbalski spektakl...to moze samo u Juznoj Ameirici.

https://www.rezultati.com/utakmica/E5iqa3Pc/#postave;1

Da su u stanju da zadrze sve svoje najbolje igrace poput Mesija, Nejmara, Aguera i mnogih drugih....uz njihov mentalitet to bi bila nova dimenzija fudbala, nesto nevidjeno.... Voleo bih da se to desi jednog dana ali nema sanse...

pa dobro palmeiras bi morao da bude baš ubedljiv. sve je moguće ali nadam se da neće pokvariti ovo epsko finale :D

eh i da mi možemo da zadržimo mitrovića, matića, kolarova...

Back