rivalitet kod zena

Ganfajter

Stara legenda
Poruka
85.219
znaci ne malo puta u zivotu sam svedocio ovoj pojavi
i u pojedinim slucajevima sam bio svedok cak i fizickim obracunima
pa me interesuje misljenje
koji su to faktori i razlozi koji uticu na to da jedna zena ne podnosi drugu
ili da dve ili vise zena pokazuju netrpeljivost prema jednoj odredjenoj zeni

nikada mi to nije bilo skorz jasno jer se desavalo cak da svedocim tome
da kada se odredjena zena prvi put nadje u odredjenom drustvu i kada cak nije imala ni priliku
da se prestavi dobrom ili losom ili ovakvom ili onakvom
druge vec imaju odredjene impresije i vec izvedene zakljucke a na osnovu cega to mi nije jasno

i sta sam jos zapazio
kod zena je ta prva impresija ono sto postaje stav i sveobuhvatno misljenje posle
znaci zene koje se ne gotive na keca gotovo uvek se ne gotive nikada
a ako se gotive to je sve neka perfidna kalkulacija i cekanje u zasedi

zasto ?

28046893-women-fight-two-women-fighting-while-isolated-on-white.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
znaci ne malo puta u zivotu sam svedocio ovoj pojavi
i u pojedinim slucajevima sam bio svedok cak i fizickim obracunima
pa me interesuje misljenje
koji su to faktori i razlozi koji uticu na to da jedna zena ne podnosi drugu
ili da dve ili vise zena pokazuju netrpeljivost prema jednoj odredjenoj zeni

nikada mi to nije bilo skorz jasno jer se desavalo cak da svedocim tome
da kada se odredjena zena prvi put nadje u odredjenom drustvu i kada cak nije imala ni priliku
da se prestavi dobrom ili losom ili ovakvom ili onakvom
druge vec imaju odredjene impresije i vec izvedene zakljucke a na osnovu cega to mi nije jasno

i sta sam jos zapazio
kod zena je ta prva impresija ono sto postaje stav i sveobuhvatno misljenje posle
znaci zene koje se ne gotive na keca gotovo uvek se ne gotive nikada
a ako se gotive to je sve neka perfidna kalkulacija i cekanje u zasedi

zasto ?

Tebi je svako podjednako simpatičan pri prvom susretu? Ili su ti neki bliži a za neke odmah vidiš da nemate mnogo zajedničkog? Pa i sasvim mala deca kada se druže na osnovu nečega priđu jednom detetu dok drugo ni ne primete, a ima i onih koje očigledno izbegavaju.

Tebi je svako podjednako simpatičan pri prvom susretu? Ili su ti neki bliži a za neke odmah vidiš da nemate mnogo zajedničkog? Pa i sasvim mala deca kada se druže na osnovu nečega priđu jednom detetu dok drugo ni ne primete, a ima i onih koje očigledno izbegavaju.
ne mislim uopste na racionalne zakljucke
vec na neku glupost koja uglavnom i nije tacna oko koje posle pletu celu pricu
taj prvi utisak uglavnom sluzi samo kao opravdanje za reziranje negativnog stava prema nekome
znaci ona je odlucila da je mrzi pa ma sta da je razlog a svakako lako je naci razlog
na to mislim

Biology, my son. Isto koliko muškarci vide pretnju u drugim muškarcima, toliko i žene u drugim ženama. Mi smo primitivna bića kada se svede na nivo reprodukcije, na nivo nesvesnog.
muskarci posle sterdauna ili cak i okrsaja mogu da postanu prijatelji
ali zene nikada ! ako se namirisu dve zenke tako sve posle bude foliranje podbadanje oprobavanje i cekanje u zasedi

Неколико блиских женских особа сам приметила или у маси људи (амфитеатар рецимо) или на сасвим необичним местима (воз) и помислила: Са њом бих се сигурно слагала. И тако је и било. Како сам осетила? Не знам.
Такође ми се дешавало да је први утисак негативан, без неког посебног разлога, осећај. И онда прекорим себе због тога, ко сам ја да тек тако доносим закључке, зашто не бих дала шансу да утисак поправи (заслужујем ли ја уопште ту шансу?), одакле ми право да судим на први поглед... Временом, некада брже а некада и после неколико година, се испоставило да је тај први утисак био исправан.
Жене иначе доживљавам као сапатнице а не као ривале и није то неподношење. То је само неко упозорење, као када ти на раменима седи један са крилима и један са роговима и вилама. Нешто ми каже да није за мене. Или нисам ја за њу, што да не.
Слично као овде. Неке људе нисам видела али сам слутила како изгледају. Када су поставили слику, то је било то. Колико се данас појава прецењује толико покушава и да се потцени. А још како има везе са душом. Лице. Много тога унутрашњег видиш на њему. Зато ове маске и прихватање њих као нечег нормалног и јесу део језе која нас је снашла. Није џабе ни она ”чувај се човека који поружни када се насмеје”. О енергији да не пишем, она је чудо.

Žene su podmukla bića :D
podmukla iskalkulisana perfidna sklona dehumanizaciji
ali samo odredjene zenke
i to nema veze sa karakterom ni sa horoskopom ni sa godistem ni sa bracnim statusom niti bilo gde moze da se napravi neki obrazac
to u sebi nose cak i najpitomije zenke i otkrivas tek spontano kad se nadje ta druga koja je okidac a ni tu nema pravila
bukvalno bez razloga
kao da je na nivou biohemije

ne mislim uopste na racionalne zakljucke
vec na neku glupost koja uglavnom i nije tacna oko koje posle pletu celu pricu
taj prvi utisak uglavnom sluzi samo kao opravdanje za reziranje negativnog stava prema nekome
znaci ona je odlucila da je mrzi pa ma sta da je razlog a svakako lako je naci razlog
na to mislim
Sa takvima se nisam nikada družila, ne poznajem ih dobro da bih imala neko mišljenje o njima

Mislim da žene koje su sklone tome to uglavnom rade zbog muškaraca, neke žene jednostavno uvek vole da su u centru pažnje pa im je svaka druga žena pretnja. To su obično one koje govore da samo s muškarcima mogu da se druže. Mene nerviraju ljudske osobine kao što su grebatorstvo, seljačka namazanost, pozajmljivanje para a posle ih ne vrati, preterana brbljivost i ne prepisujem ih određenom polu.

Mislim da žene koje su sklone tome to uglavnom rade zbog muškaraca, neke žene jednostavno uvek vole da su u centru pažnje pa im je svaka druga žena pretnja. To su obično one koje govore da samo s muškarcima mogu da se druže. Mene nerviraju ljudske osobine kao što su grebatorstvo, seljačka namazanost, pozajmljivanje para a posle ih ne vrati, preterana brbljivost i ne prepisujem ih određenom polu.
И то је последица несигурности. Не можеш имати конкуренцију поред особе која је за тебе, ако је имаш није за тебе.
Сигурно је страшно живети тако у грчу и под стрепњом.

И то је последица несигурности. Не можеш имати конкуренцију поред особе која је за тебе, ако је имаш није за тебе.
Сигурно је страшно живети тако у грчу и под стрепњом.
Da kad su ljubavni odnosi u pitanju. Više sam mislila na rivalitet generalno, npr. žene koje vole da su glavne u većoj grupi muškaraca.

Kako uopste mozete da pravite generalizacije polovine covecanstva a da ne pomislite da je to posledica patrijarhata? Sta bi se desilo ako bi zene postale solidarne? Ako ne bi gledale u druge zene kao u rivalke vec kao u sestre (kao sto muskarac u ratu gleda na svog saborca kao na brata)?
Sad ce neko da kaze - jeeeeste, ti u svakom ponasanju zena vidis patrijarhat. Ali to je polovina covecanstva koja se ponasa na taj nacin! Jel logicnije reci da su zene sistemski naucene da budu neprijatelji jedna drugoj ili okriviti biologiju i zEnSki moZaK?

Ko je rekao da su brojnije?
Neko na temi.
To je jedan od razloga njihovog rivaliteta. Na 8 žena dođe 1 muškarac i onda se bore za oplodnju.
Inače, samo da ostanu žene na svetu, poubijale bi se međusobno. Prvo bi starije ubile mlađe, pa onda lepše od njih, zgodnije....znači nijedan valjan razlog koji se tiče pameti. Eventualno bi koristile lukavost da nahuškaju više žena na kamenovanje jedne.

Kako uopste mozete da pravite generalizacije polovine covecanstva a da ne pomislite da je to posledica patrijarhata? Sta bi se desilo ako bi zene postale solidarne? Ako ne bi gledale u druge zene kao u rivalke vec kao u sestre (kao sto muskarac u ratu gleda na svog saborca kao na brata)?
Sad ce neko da kaze - jeeeeste, ti u svakom ponasanju zena vidis patrijarhat. Ali to je polovina covecanstva koja se ponasa na taj nacin! Jel logicnije reci da su zene sistemski naucene da budu neprijatelji jedna drugoj ili okriviti biologiju i zEnSki moZaK?
Je'l tebi poznato da je ljudska vrsta, jedina vrsta na planeti koja istrebljuje sopstvenu vrstu (putem ratova, terorizma, bioterorizma...)?Takav antagonizam u biologiji nije poznat kod drugih vrsta, bar ne na svesnom i nenagonskom nivou.Možda nema veze sa temom, ali jeste zabrinjavajuća činjenica, koja je važila i pre pojave patrijarhata.

Back