ritual reshavanja problema

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.994
juche sam sa jednom bakom imala divan razgovor
prichala mi o njenom sinu koji ima 47 godina po zanimanju informatichar , zhiveo i radio 7 godina u USA (a i gde drugo tamo se pare beru jelde)
razveden. jedne prilike je baka tamo otishla u goste i u hotelu upozna jednu zhenu, baka se sa njom sprijatelji i po povratku u njemachku i bakin rodjendan ona pozove tu mladu prijateljicu.
Kazhen baka odmah sam videla kako je Amorova strijela pogodila i nju i njenog sina , zaljube se njih dvoje.

Njen sin ima plishiranog medu i tako baka shetajuchi po gradu kupi plishiranu ovchicu i pokloni toj mladoj zheni, baka pricha da i sin i njegova zhena plishiranog medu i ovchicu uvijek nose sa sobom chak kad idu na odmor.
Bake pricha kad se svadjaju ili kad neshto jednom od to dvoje ide na zhivce oni uzmu plishiranog medu/ovchicu i krenu da prichaju na glas sa njim, isprichaju shta smeta/ide na zhivce/strahove. Jedne prilike je zhena isprichala ovchici kako on njoj ide na zhivce jer ne odlazi na redovne chek up-ove kod doktora i kako je nju neizmjerni strah da ce ona ostati bez njega jer ta njegova nemarnost za zdravlje njoj stvara strahove i nemirne notji.............

on u medjuvremenu odlazi na redovne chek-up-ove.........

mozhda je nekome djetinjasto ali se meni mnogo dopalo :heart2: i bash bash je jako slatko i sasvim drugi nachin prilazhenju problemu i reshavanje istog....

imateli vi neke rituale !?

Kardasijani imaju ekstra način rešavanja problema
Čim izbije neki porodični problem, oni zakažu porodično putovanje da ga reše

Sviđa mi se to mnogo, definitivno ću usvojiti, zato su oni Kardasijani a mi sirotilja

pa to nereshava problem
vec problem promeni lokaciju ali je i dalje prisutan
to se deshava kad pamet ode u goozicu i zbog goozice i prezentiranje iste zaradish pare

pa to nereshava problem
vec problem promeni lokaciju ali je i dalje prisutan
to se deshava kad pamet ode u goozicu i zbog goozice i prezentiranje iste zaradish pare
Nisam rekla da odu na putovanje i zaborave problem, nego odu na putovanje da reše problem, jer zajedničkim putovanjem primoraju sve članove porodice da budu prisutni, i da rešavanje problema bude jedina agenda

ko se ljuti uleti mu kruti ... msm tvoja prica mi je kao iz "slatka Mila moja"

a prica sa igrackama je iz primenjene decije psihologije kada se zeli iscupati istina sta dete tisti...gledao eksperiment nekada....

dolazimo do toga da je sin i g-djica mu , od 47 god teski debili...Eto

mozda sam ja preozbiljno skapitao temu :mrgreen:

@tema : - hoces da pricas?
- necu ! (durko)
- cao zdravo ...

ko se ljuti uleti mu kruti ... msm tvoja prica mi je kao iz "slatka Mila moja"

a prica sa igrackama je iz primenjene decije psihologije kada se zeli iscupati istina sta dete tisti...gledao eksperiment nekada....

dolazimo do toga da je sin i g-djica mu , od 47 god teski debili...Eto

mozda sam ja preozbiljno skapitao temu :mrgreen:

@tema : - hoces da pricas?
- necu ! (durko)
- cao zdravo ...

:woho:

U principu, da li ces probati pa i savet koji ti zvuci najgluplje moguce, zavisi iskljucivo od zelje da resis taj problem.Zato ljudi u najvecim sr anjima posezu za bilo cim, i spremni su da preispitaju celokupne zivotne stavove.
Sto nije nuzno lose, a valjda se ne mora cekati da dogori do nokta :)
Tako da, sta god ljudima upali,super, a ideje se traze od strucnog lica, prosto jer ih ima vise, mada nisu lose ni od ljudi kojima stvarno nesto pali.

juche sam sa jednom bakom imala divan razgovor
prichala mi o njenom sinu koji ima 47 godina po zanimanju informatichar , zhiveo i radio 7 godina u USA (a i gde drugo tamo se pare beru jelde)
razveden. jedne prilike je baka tamo otishla u goste i u hotelu upozna jednu zhenu, baka se sa njom sprijatelji i po povratku u njemachku i bakin rodjendan ona pozove tu mladu prijateljicu.
Kazhen baka odmah sam videla kako je Amorova strijela pogodila i nju i njenog sina , zaljube se njih dvoje.

Njen sin ima plishiranog medu i tako baka shetajuchi po gradu kupi plishiranu ovchicu i pokloni toj mladoj zheni, baka pricha da i sin i njegova zhena plishiranog medu i ovchicu uvijek nose sa sobom chak kad idu na odmor.
Bake pricha kad se svadjaju ili kad neshto jednom od to dvoje ide na zhivce oni uzmu plishiranog medu/ovchicu i krenu da prichaju na glas sa njim, isprichaju shta smeta/ide na zhivce/strahove. Jedne prilike je zhena isprichala ovchici kako on njoj ide na zhivce jer ne odlazi na redovne chek up-ove kod doktora i kako je nju neizmjerni strah da ce ona ostati bez njega jer ta njegova nemarnost za zdravlje njoj stvara strahove i nemirne notji.............

on u medjuvremenu odlazi na redovne chek-up-ove.........

mozhda je nekome djetinjasto ali se meni mnogo dopalo :heart2: i bash bash je jako slatko i sasvim drugi nachin prilazhenju problemu i reshavanje istog....

imateli vi neke rituale !?
Imamo
Ja glasno kažem sve što mislim i onda pobegnem u kupatilo i zaključam se dok se ona ne smiri.

Pa šta treba da radim kad ne mogu da lažem? Da se bijem sa ženom ne vredi - ako ja dignem ruku na nju, eto nasilja u porodici, meetoo, policija, komšije te smatraju za debila... A ako je pustim da me bije nit će doći panduri nit nevladine organizacije da me brane, samo će me komšije smatrati za debila.
Kad se zaključam u kupatilu bar neće biti žrtava ni na jednoj strani, a to što će me komšije smatrati za debila mi ne gine kako god da okreneš.

Moj medo ide uvek sa mnom. Nemamo problema. :lol:

1614551520136.png

Nije ovo posuđe bilo s momcima, meni momak nikad nije bio porodica, ne znam da li će ikad ijedan to da mi bude.
A dešavalo se i da isplačem krokodilske suze. Sve se to desilo po jednom, jednom sam lomila, jednom sam plakala krokodilske suze. Situacije su različite, ali obe su samo tražile od mene "let it go". Evo sad me boli kad se sećam toga.
A ovo da l on ide kod doktora ili ne, to i nisu problemi. Otvoreno kažem šta imam, ako me posluša, posluša, ako ne ponovim još nekoliko puta.

Back